Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Μίλαν…η επτάστερη της Ιταλίας!!

Μίλαν…η επτάστερη της Ιταλίας!
Το «ξήλωμα» του πετυχημένου μπασκετικού Παναθηναϊκού ήταν αναμφισβήτητα στο προσκήνιο της αθλητικής επικαιρότητας στη χώρα μας, το φετινό καλοκαίρι.

Ωστόσο, στη γειτονική Ιταλία συνέβη κάτι αντίστοιχο με την ποδοσφαιρική Μίλαν, η οποία επίσης προχώρησε σε ριζικές αλλαγές μετά από ένα πολύ πετυχημένο διάστημα που κατέκτησε δύο Τσάμπιονς Λιγκ και πολλούς εγχώριους τίτλους.

Το sport-fm.gr αναλύει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους «ροσσονέρι».

Γράφει ο Βαγγέλης Νερατζιάς

«Άλλη» ομάδα…

Όπως και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού που αποχαιρέτησε παίκτες με πολυετή παρουσία στο σύλλογο, έτσι και στην Μίλαν το καλοκαίρι ήταν δύσκολο. Ο κόσμος της ομάδας είδε να αποχαιρετούν την ομάδα παίκτες-σύμβολα. Από το Μιλανέλο έφυγαν οι Γκατούζο, Ζέεντορφ, Νέστα, Ιντζάγκι, Ζαμπρότα, Ιμπραίμοβιτς, Φαν Μπόμελ και Τιάγκο Σίλβα! Αν προσθέσουμε τα χρόνια που έπαιζαν στην Μίλαν οι συγκεκριμένοι παίκτες πλησιάζουμε τον αιώνα…Από την ομάδα αποχώρησαν και άλλοι ποδοσφαιριστές, αλλά με μικρότερη παρουσία στον σύλλογο.

Ποιοι έμειναν να τη θυμίζουν

Όπως είναι φυσικό ένας σύλλογος σαν τη Μίλαν μπορεί να σέβεται το παρελθόν του, αλλά πρέπει να κοιτάει μπροστά. Στη νέα μέρα που ξημερώνει στο Σαν Σίρο υπάρχουν παίκτες που καλούνται να τραβήξουν μπροστά. Σε αυτή τη κατηγορία ανήκουν οι Πάτο, Κασάνο, Μεξές, Ρομπίνιο(σ.σ. αν μείνει) και ο μοναδικός διασωθέντας από τους πολύ παλιούς, ο 35χρονος αρχηγός, Μάσιμο Αμπροζίνι.

Αυξημένες απαιτήσεις

Εκτός από τους προαναφερθέντες υπάρχει και μια κατηγορία παικτών, οι οποίοι καλούνται από νέοι να «βαφτιστούν» παλιοί…Για να πετύχει λοιπόν η Μίλαν τους στόχους της τη νέα σεζόν, περιμένει από ποδοσφαιριστές όπως οι Μπόατενγκ, Νοτσερίνο, Εμανουέλσον, Ελ Σαράουι, Αντονίνι και Αμπάτε, να εμφανιστούν ακόμα καλύτεροι.

Κεφάλαιο μεταγραφές

Από τις κινήσεις που έγιναν ως τώρα, ξεχωρίζει η απόκτηση του Μοντολίβο από την Φιορεντίνα, ενώ επέστρεψαν και κάποιοι δανεικοί, με τον Ταϊβό που ήταν πέρσι στην ΚΠΡ, να είναι το μεγαλύτερο όνομα. Πλέον το βάρος στρέφεται σε αυτούς που θα έρθουν και αναζητούνται παίκτες ηγέτες, με τους Μπερλουσκόνι και Γκαλιάνι να έχουν στην κορυφή αυτής της λίστας τον Κακά. Από κει και πέρα, υπάρχει έντονη φημολογία για τον Άριεν Ρόμπεν, ενώ έχουν γίνει επαφές τόσο για τους Τέβες και Τζέκο της Σίτι, όσο και για τον Μάτρι της Γιουβέντους. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι χρειάζονται 2-3 μεταγραφές τοπ επιπέδου, για να εμφανιστεί η Μίλαν ανταγωνιστική σε Ιταλία και Ευρώπη.

Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος

Μπορεί μιλώντας για μια ομάδα ποδοσφαίρου και μια ομάδα μπάσκετ να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις γίνεται ξεκάθαρο πως όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος. Απλά κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Το πόσο πετυχημένη θα είναι η νέα ομάδα της Μίλαν, είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη, άλλωστε κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι μεγάλοι παίκτες θα σταματούσαν την καριέρα τους, όπως έκαναν στο παρελθόν ο Φαν Μπάστεν, ο Γκούλιτ, ο Μαλντίνι και πολλοί άλλοι που φόρεσαν τη φανέλα των ροσσονέρι…Ωστόσο, τα εφτά αστέρια που αντιστοιχούν στα κύπελλα πρωταθλητριών που έχει κατακτήσει θα είναι πάντα εκεί.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: