Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Κλωτσιά και αποκλεισμός!!

Το gazzetta.gr εξιστορεί περίεργες ιστορίες των Αγώνων: Η ακύρωση του Ανχελ Μάτος και η... τιμωρία του διαιτητή...
Κλωτσιά και αποκλεισμός
Στο Πεκίνο το 2008 ταξίδεψε σαν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής στα 80 κιλά στο Τάε Κβο Ντο. Ο Ανχελ Βελόδια Μάτος Φουέντες είχε ήδη ένα Χρυσό μετάλλιο από το Σίδνεϊ το 2000 και το 2007 είχε στεφθεί πρωταθλητής Βόρειας και Νότιας Αμερικής στην κατηγορία του. Βρέθηκε ωστόσο, να παλεύει στον μικρό τελικό για το Χάλκινο. Αντίπαλο του ο Αρμάν Τσιλμάνοβ από το Καζακστάν.
Λίγο πριν το τέλος, ο Τσιλμάνοβ πέτυχε ένα καλό χτύπημα στον αντίπαλο του και τον έστειλε στα... πιτς, κάνοντας το υπέρ του 3-2. Σύμφωνα με τους κανόνες του αθλήματος, κάποιος που έχει τραυματιστεί, έχει στη διάθεση του ένα λεπτό για να δει εάν θα συνεχίσει ή όχι. Οταν λοιπόν ο διαιτητής του αγώνα, ο Σουηδός Τσακίρ Τσεμπάτ φώναξε τους δύο αθλητές στο τερέν, ο Μάτος δεν επέστρεψε.

Μετά από λίγο ανέβηκε κι εκείνος στο παρκέ, αλλά ο διαιτητής τον ακύρωσε τον Κουβανό αθλητή και ανέδειξε επί τόπου νικητή τον Τσιλμάνοβ. Τότε ο Μάτος έχασε την ψυχραιμία του και έριξε μία απίστευτη κλωτσιά στο πρόσωπο του διαιτητή, έσπρωξε έναν κριτή και ηρέμησε μόνο όταν τον σταμάτησαν οι σεκιουριτάδες. Οπως ήταν φυσικό η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος τον τιμώρησε μαζί με τον προπονητή του εφ όρου ζωής.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν έπρεπε να ακυρωθεί και ότι ο διαιτητής τα είχε... πάρει από τους Καζάκους, κάτι που αργότερα ανέφερε ακόμα και ο Φιντέλ Κάστρο που έσπευσε προς υπεράσπιση του. Πάντως ακόμα και και θεατές που βρίσκονταν στο κλειστό, αποθέωσαν τον Κουβανό και όχι τον νικητή...





πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: