Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Λάθος timing στην πλάκα!

Ούτε ο μύθος της χαζής ξανθιάς, ούτε τα ανέκδοτα που αφορούν τις γυναίκες με αυτό το χρώμα στα μαλλιά καλύπτει τέτοια μαλακία. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Λάθος timing στην πλάκα
Η στάση των περισσότερων από εμάς, με την οποία εκφράστηκε η έκπληξή για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από την κορυφαία στιγμή της αθλητικής καριέρας της, που θα ήταν η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι τουλάχιστον υποκριτική.
Δεν γουστάρω τις ηθικοπλαστικές τοποθετήσεις, ας συμφωνήσουμε ωστόσο πως σε τούτη τη ζωή που ορίζεται από τις κοινωνίες των προγόνων μας είναι – εκτός από καλό και – χρήσιμο να υπάρχουν κάποια όρια. Ναι, αντιλαμβάνομαι πως σε αυτή τη χώρα η medioμανία των δύο τελευταίων δεκαετιών με την ιδιωτική τηλεόραση και στη συνέχεια τα social media, παρέχει απίστευτα περιθώρια σε οποιοδήποτε πρόσωπο, δημόσιο και μη, να λέει ό,τι του κατεβαίνει, απολαμβάνοντας την ασυλία της ατιμωρησίας, οποιασδήποτε μορφής.
Δεν φταίει λοιπόν η Παπαχρήστου που ...τιτίβισε στο Twitter τέτοια χοντράδα. Φταίμε εμείς, οι μεγαλύτεροί της, που την αφήσαμε να μεγαλώσει σε αυτή τη χώρα με την σκάρτη εντύπωση ότι μπορεί κανείς να ξεπερνάει τα φυσιολογικά σύνορα της λογικής και της αξιοπρέπειας, επικαλούμενος το... χάλια χιούμορ του, που δυστυχώς ορίζεται ανεπιτυχώς από την έλλειψη παιδείας του λαού μας.
Όχι, δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, επειδή μας χάλασε την παραμονή της τελετής έναρξης η δυσφημιστική για την Ελλάδα τιμωρία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας του τριπλούν. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως αυτό που έγραψε για συνανθρώπους μας αγγίζει τα απίστευτα εκνευριστικά όρια του ρατσισμού, που κατά τα άλλα καταδικάζονται διαρκώς σε παγκόσμιο επίπεδο, από μέρα σε μέρα περισσότερο. Και από εμάς βεβαίως...
Συμφωνώ με τον Περπερίδη σε όσα γράφει δίπλα για την ασυδοσία που δεν υπολογίζεται καν σοβαρά με τις ασταμάτητες διατυπώσεις στην ηλεκτρονική μορφή τους, αλλά θα διαφωνήσω για το timing αυτής της...πλάκας. Ούτε ο μύθος της χαζής ξανθιάς, ούτε τα ανέκδοτα που αφορούν τις γυναίκες με αυτό το χρώμα στα μαλλιά καλύπτει τέτοια μαλακία. Σόρι κιόλας, αλλά δεν βρίσκω χειρότερο χαρακτηρισμό για αυτού του επιπέδου την ανωριμότητα σε ...πανελλήνιο επίπεδο, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων. Καλή και η πλακίτσα όπως την σκέπτεται ο καθένας, οι αθλητές ωστόσο που εκπροσωπούν τη χώρα στους στο κορυφαίο αθλητικό (και όχι μόνο) ραντεβού δεν είναι ο «καθένας». Είναι οι άνθρωποι στους οποίους δικαίως έχει αποδοθεί η κορυφαία τιμή της εκπροσώπησης, η οποία δημιουργεί από μόνη της υποχρεώσεις. Χαλαρές και σοβαρές.
Δεν ξέρω συνεπώς από που πηγάζει η άνεση αυτής της κριτικής όλων ξαφνικά για την λανθασμένη (...) απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, εάν όμως πιστεύει κάποιος πως κακώς τιμωρήθηκε η Ελληνίδα αθλήτρια, ας συμφωνήσουμε τι θέλουμε. Μία Ελλάδα που να σέβεται ο υπόλοιπος κόσμος, όπως προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε διεθνώς αντιστεκόμενοι στο βιασμό που υφιστάμεθα από τις παγκόσμιες «αγορές» στην εποχή μας, ή μία παραλλαγή του τρίτου κόσμου στα λημέρια μας, όπως μας αντιμετωπίζουν άλλωστε και οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, όταν απαιτούν να ζήσουμε με 200 ευρώ το μήνα; Ή το ένα ή το άλλο. Και τα δυό μαζί δεν γίνονται... Και χαλαροί και σοβαροί, σε οποιαδήποτε στιγμή. Σοβαροφανείς μπορεί...
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: