Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

«Κλείστε την σε δωμάτιο με Αφρικανούς»!

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με την Βούλα Παπαχρήστου. Ειρωνικοί οι Αμερικανοί, με δημοσιογράφο να ζητά να κλείσουν την Ελληνίδα πρωταθλήτρια σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς για να διαπιστωθεί αν όντως είναι ρατσίστρια.
«Κλείστε την σε δωμάτιο με Αφρικανούς»!
Το σχόλιο της νεαρής αθλήτριας του τριπλούν έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Δεν ήθελαν και πολύ να επαναστατήσουν τα ξένα μέσα στο άκουσμα της είδησης των «ρατσιστικών δηλώσεων». Η Σάνον Όουενς, μάλιστα, αρθρογράφος στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών «Orlando Sentinel» πρότεινε να μην αποκλειστεί η Παπαχρήστου από τους Αγώνες αλλά θα ήταν προτιμότερο να τη βάλουν σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς Αθλητές.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αναγκάστε την να αποσύρει το tweet, φέρτε την στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κλείστε τη σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς αθλητές. Αν πραγματικά είναι ρατσίστρια, δεν μπορώ να σκεφτώ πιο κατάλληλη τιμωρία από το να φάει, να κοιμηθεί και να αγωνιστεί δίπλα σε μια ομάδα ανθρώπων απέναντι στους οποίους νιώθει ανώτερη. Αν όχι, θα συνειδητοποίησε το μέγεθος των πραγματικά αναίσθητων σχολίων της και φαντάζομαι πως θα ζητάει συγνώμη για τις επόμενες 24 ώρες.

Βρήκα το συγκεκριμένο σχόλιο ανάρμοστο όχι μόνο για κάποιον που προέρχεται από μια ολυμπιακή ομάδα, αλλά για οποιοδήποτε ανθρώπινο ον. Η προκατάληψη και ο ρατσισμός υπάρχουν εξαιτίας της έλλειψης έκθεσης. Είναι σαφές ότι πρέπει (σ.σ. η Παπαχρήστου) να εκτεθεί σε διαφορετικά γκρουπ ανθρώπων και εμπειριών, γιατί φαίνεται πως ζει μέσα σε μια φούσκα», ήταν τα λόγια της δημοσιογράφου.

Και κατέληξε: «Ο χαρακτήρας της εγείρει πολλά ερωτηματικά, ωστόσο δεν παύει να είναι μια αθλήτρια που αφιέρωσε τέσσερα χρόνια από τη ζωή της για αυτή τη στιγμή. Οι αθλητές που συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες προπονούνται σκληρότερα από όλους τους υπόλοιπους αθλητές γιατί οι στιγμές μεγαλείου τους έρχονται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν θα ήθελα πραγματικά να δω να αφαιρείται αυτό από κανέναν, ακόμα κι από έναν ρατσιστή».
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: