Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Μακρυνιώτης: «Αυτό που ζητάει ο Άρης δεν γίνεται να εφαρμοστεί»

Ο Θανάσης Μακρυνιώτης, νομικός εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στην περίπτωση του Άρη και το άρθρο 99.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ:

«Παίζουμε με τις λέξεις παλιά είχαμε το άρθρο 89 μετά το 44. Είχανε προβλήματα οι ΠΑΕ. Όμως ή υπάρχει αυτοδιοίκητο ή δεν υπάρχει. Ή υπάρχουν κανονισμοί της ΦΙΦΑ ή όχι. Αυτά τα καταγράφουν οι κανονισμοί της ΦΙΦΑ. Είναι υποχρεωμένη η Σούπερ Λιγκ να εφαρμόσει τους κανονισμούς σε αυτό το βάθος του χρόνου που ορίζουν. Όμως οι εταιρίες στην Ελλάδα όπου τις βολεύει κρατούν το ποδοσφαιρική και όπου το ανώνυμη».

Για την εισαγωγή του Άρη στο άρθρο 99:

«Δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτό που ζητάει ο Άρης, οι ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι. Οι εργασιακές είναι προνομιακές απαιτήσεις δε γίνεται ο Άρης να πει σου χρωστάω 10 ευρώ θα σου δώσω 5. Δε σημαίνει πως θα εξυγιανθείς αν μπεις στο 99. Του χρόνου ο Άρης μπορεί να επιβιβαστεί, για ποια εξυγίανση μιλάμε;

Οι αντιρρήσεις της Σούπερ Λιγκ είναι εύλογες, η περίπτωση του Άρη είναι πολύ δύσκολη. Ο αλλοδαπός ποδοσφαιριστής που θα προσφύγει στη ΦΙΦΑ θα δικαιωθεί , η ΦΙΦΑ θα στείλει ποινή στον Άρη και ο Άρης δε θα μπορεί να κάνει τίποτα. Υπάρχει ειδικό πειθαρχικό δίκαιο στη ΦΙΦΑ για το πως εφαρμόζονται οι ποινές. Στην Αγγλία και την Γερμανία δεν υπάρχουν τέτοια, υπάρχουν κανονισμοί που εφαρμόζονται».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: