Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Γκουερίνο: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κυνηγήσει τη δεύτερη θέση»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νέτο Γκουερίνο, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη δεύτερη θέση που πρέπει να κυνηγήσει ο ΠΑΟΚ, τον Δώνη, τον Σαββίδη αλλά και τον Βιεϊρίνια.

Για τη διαφορά με τον Ολυμπιακό και τη δεύτερη θέση:

«Ο ΠΑΟΚ είναι πέντε βαθμούς μακριά από τον Ολυμπιακό και δύσκολα θα το φτάσει. Όταν ξεκίνησε η σεζόν δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε καλές μεταγραφές και αν δούμε τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, θα ήταν μια καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να γίνει το καλοκαίρι, τώρα πρέπει να κυνηγήσει τη δεύτερη θέση η οποία οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τη σταθερότητα που έχει ο Ολυμπιακός.

Αν κάνουμε το χειμώνα κάποιες μεταγραφές δεν θα μπορέσουν να αποδώσουν το 100%. Το μπάτζετ του ΠΑΟΚ με αυτό του Ολυμπιακού διαφέρει πολύ. Πρέπει φέτος να κυνηγήσει τη δεύτερη θέση και του χρόνου να ετοιμάσει μια καλή ομάδα ώστε να διεκδικήσουν στα ίσα το Πρωτάθλημα».

Για το Δώνη:

«Πρέπει να ξεχωρίσουμε ότι ο προπονητής έχει ένα σχέδιο το οποίο ισχύει κατά 50% μέσα στο γήπεδο, το άλλο πρέπει να το δώσουν οι ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Συμφωνώ με τη φιλοσοφία του Δώνη ο οποίος στηρίζει και εμπιστεύεται τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Είδαμε ότι με τον τραυματισμό του Γκαρσία δόθηκε από το Δώνη η ευκαιρία στον Κάτσε ο οποίος τον αντικατέστησε επάξια».

Για την προοπτική να επιστρέψει ο Βιεϊρίνια:

«Νομίζω θα είναι λάθος αυτή η κίνηση γιατί δεν θα επέστρεφε έτσι όπως όταν ήταν στον ΠΑΟΚ, ο Βιεϊρίνια έχει πλέον άλλη νοοτροπία. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα παίκτη στα πλάγια και έναν αμυντικό. Το καλοκαίρι μπορεί να βρει κάποιον καλύτερο του Βιεϊρίνια και πιο φθηνό».

Για τον Σαββίδη:

«Το θετικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ πήρε μια οικονομική ανάσα και βλέπει το μέλλον καλύτερα. Πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι ο Σαββίδης ήρθε στον ΠΑΟΚ για να πετάξει τα λεφτά του, οι κινήσεις του θα είναι μετρημένες. Αυτό θα γίνει σιγά-σιγά ώστε να φτιάξει μια ομάδα που θα μπορέσει να χτυπήσει τον Ολυμπιακό».

Για το ότι δυσκολεύεται ο ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια:

«Ο ΠΑΟΚ σε κάθε παιχνίδι δημιουργεί 2-3 καλές ευκαιρίες απλά πρέπει να τις εκμεταλλευτεί τότε θα πάρει και τα θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να είναι πιο προσεκτικός και να πηγαίνει σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη».



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: