Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ο μήνας που τρέμουν παραδοσιακά οι προπονητές!!

Ο μήνας που τρέμουν παραδοσιακά οι προπονητές!
Μία από τις πιο κλασσικές ατάκες των προπονητών στην Πρέμιερ Λιγκ, μόλις αρχίσει η σεζόν, είναι το «ας δούμε πρώτα που θα είμαστε ύστερα από δέκα παιχνίδια». Και φυσικά αυτός ο πήχης, σαν πρώτο «μαξιλαράκι» σε τηλεπαιχνίδι, δεν μπαίνει τυχαία.
Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου
Συνήθως αυτό το όριο σημαίνει για τους προπονητές πως έφτασαν αισίως στην 1η Νοεμβρίου, στον μήνα που παραδοσιακά από τότε που άρχισε η Πρέμιερ Λιγκ το 1992, χάνουν οι πιο πολλοί τις δουλειές τους! Ούτε λίγο ούτε πολύ 21 απολύσεις έχουν γίνει σε αυτό τον μήνα από το 1994 και έπειτα, σαφώς ο μεγαλύτερος αριθμός από οποιονδήποτε άλλο μήνα μέσα στη χρονιά! Aυτό το μήνα τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων συνήθως αναπροσαρμόζουν τους στόχους και καθορίζουν το μπατζετ για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που ακολουθεί.

Μάλιστα ένα από τα κλασικά θέματα που μπαίνουν στο τραπέζι είναι το ποιος είναι ο καταλληλότερος για να διαχειριστεί τους διαθέσιμους πόρους του συλλόγου για τις μεταγραφές. Ίσως και για αυτό το λόγο ο Δεκέμβριος και ο Ιανουάριος είναι οι μήνες που ακολουθούν με 14 και 13 απολύσεις αντίστοιχα στα χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ.

Το σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η δέκατη αγωνιστική που θα είναι και η πρώτη για τον Νοέμβριο και είναι τουλάχιστον τρεις οι προπονητές που έχουν σοβαρές πιθανότητες να βάλουν το όνομα τους σε αυτή τη διόλου περίοπτη λίστα.

Ο Νάιτζελ Αντκινς της Σαουθάμπτον, ο Μάρκ Χιουζ της Κ.Π.Ρ. και ο Πολ Λάμπερτ της Αστον Βίλα βιώνουν πιο πολύ από οποιονδήποτε άλλο το πρόβλημα, αφού οι επιδόσεις των ομάδων τους δεν τους έχουν βοηθήσει ώστε να μην κρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης! Αλλά υπάρχει και άλλο ένα όνομα που δεν αποκλείεται να τους προλάβει όλους!

Μιλάμε για τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, που μπορεί να πήρε το πρωτάθλημα με την Σίτι ύστερα από 41 χρόνια αναμονής ωστόσο πάντα είναι στην κόψη του ξυραφιού! Μάλιστα ο ερχομός ως τεχνικού διευθυντή του Τσίκι Μπεγκιριστάιν, από τη Μπαρτσελόνα, επανέφερε τις φήμες πως οι Αραβες ιδιοκτήτες των «σίτιζενς» θα ήθελαν τον Γκουαρντιόλα ως προπονητή κάποια στιγμή σύντομα!

Ο Μαντσίνι θα ήταν σίγουρο πως θα επιβίωνε τον δύσκολο μήνα, γιατί τα αποτελέσματα δεν είναι άσχημα, αλλά ο διαφαινόμενος αποκλεισμός για μία ακόμη σεζόν από το Τσάμπιονς Λιγκ πιθανότατα να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι σε μία ομάδα που οι ισορροπίες πάντα είναι οριακές!

Εκείνο πάντως που μοιάζει σχεδόν αδύνατο να συμβεί είναι σε ένα μήνα από τώρα, όλοι οι προπονητές στην Πρέμιερ Λιγκ να είναι ακόμη στη θέση τους! Αυτό δεν συνέβη τα τελευταία 20 χρόνια και θεωρείται απίθανο να συμβεί τώρα, σε μία εποχή που ακόμη και ένα αποτέλεσμα αρκεί να στραβώσει ώστε οι ανυπόμονοι ιδιοκτήτες των ομάδων του πλουσιότερου πρωταθλήματος στο πλανήτη χάσουν την υπομονή τους!




πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: