Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

Τα στημένα… έφαγαν την εθνική Ζιμπάμπουε!!

Τα στημένα… έφαγαν την εθνική Ζιμπάμπουε
Η ποδοσφαιρική εθνική ομάδα της Ζιμπάμπουε παύει επί της ουσίας να υφίσταται μετά από απόφαση της ομοσπονδίας της χώρας. Η αιτία είναι τα συνεχή σκάνδαλα με στημένα παιχνίδια που έχουν βγει στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα και εμπλέκουν τους περισσότερους παίκτες της ομάδας.

Αφορμή ήταν η ήττα με σκορ 2-0 από την Ανγκόλα που άφησε εκτός του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής την Ζιμπάμπουε. Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Κάθμπερτ Ντουμπέ, άφησε ανοιχτά να εννοηθεί ότι κάποιοι από τους παίκτες της ομάδας έκαναν τα… δικά τους έχοντας φυσικά οικονομικό συμφέρον από την συγκεκριμένη εξέλιξη στο ματς.

Έτσι, η απόφαση πάρθηκε και η εθνική ομάδα της Ζιμπάμπουε σταματάει να υφίσταται! Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εθνική ομάδα εμπλέκεται σε σκάνδαλο με στημένα ματς αφού το 2009, 15 παίκτες, παράγοντες ακόμα και δημοσιογράφοι που ήταν κοντά στην ομάδα, είχαν τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό κατηγορούμενοι για στημένα παιχνίδια σε περιοδεία που έγινε στην Ασία.πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: