Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Παναθηναϊκός… ο επιρρεπής!!

Παναθηναϊκός… ο επιρρεπής
Κάθε άλλο παρά… μεγαλοπρεπής ήταν στην Κωνσταντινούπολη ο Παναθηναϊκός. Παρουσιάζοντας το χειρότερο φετινό τους πρόσωπο, επιρρεπείς στα λάθη (έκαναν 23) και με κάκιστες επιλογές στην επίθεση, οι «πράσινοι» βρέθηκαν ακόμη και στο -19 και τελικά γνώρισαν την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 73-64. Μόνο στο πρώτο και το τέταρτο δεκάλεπτο άρεσαν οι «πράσινοι». Πάλεψαν περισσότερο Διαμαντίδης, Ματσιούλις και Λάσμε.


Πολλά λάθη και χαμένα ριμπάουντ

Με τη συνήθη πεντάδα αποτελούμενη από Διαμαντίδη (που έπαιξε με ένεση λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό), Ούκιτς, Ματσιούλις, Πάνκο και Άρμστρονγκ άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, ενώ η «Φενέρ» με τους… παλιόφιλους Μπατίστ και Σάτο πλαισιωμένους από Μπρέμερ, Πρέλτζιτς και Άντερσεν. Τα πολλά λάθη των «πρασίνων» στο ξεκίνημα επέτρεψαν στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 6-2. Οι προσωπικές ενέργειες του Διαμαντίδη επέτρεψαν στο «τριφύλλι» να επιστρέψει στο ματς άμεσα (10-10), αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ των Τούρκων-τέσσερα στο πρώτο δεκάλεπτο-τους βοήθησαν να αποσπαστούν ξανά με +5 για να κλείσουν την πρώτη περίοδο με 19-17.

Ήταν κάκιστος κι έμεινε πίσω

Οι κακές επιθέσεις στην εκκίνηση του δευτέρου δεκαλέπτου (με τρία λάθη κι ένα air-ball) ανάγκασαν τον Αργύρη Πεδουλάκη να επαναφέρει άρον-άρον τον Διαμαντίδη, που πρόλαβε να πάρει ανάσες για μόλις δυόμισι λεπτά. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε 3:37 για να βρει το δρόμο προς το καλάθι, αλλά δεν συνήλθε ούτε αρχηγού παρόντος. Το 23-21 έγινε 42-27 με ένα επί μέρους σκορ 19-6, με τους Μπογκντάνοβιτς και Καραμάν να σκοράρουν αφειδώς από τα 6,75μ. (7/13 συνολικά η «Φενέρ» στο ημίχρονο). Το πρώτο μέρος έκλεισε με κάρφωμα του Άρμστρονγκ αλλά τον Παναθηναϊκό στο -13, 42-29, με 12 λάθη, 6 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και κακή συνολικά εικόνα.

Αποκαρδιωτικός

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από τα αποδυτήρια όχι αποφασισμένος, αλλά ακόμη χειρότερος από το δεύτερο δεκάλεπτο. Με τον Μπατίστ να παραμερίζει το συναίσθημα και να πετυχαίνει γρήγορα τους πρώτους έξι του πόντους στο ματς η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +17, 46-29. Την ίδια ώρα οι «πράσινοι» συνέχισαν να πελαγοδρομούν επιθετικά (3:40 έμειναν χωρίς σκορ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου) με συνεχή λάθη-έφτασε τα 19 μετά από τρία δεκάλεπτα-και «σκοτωμένες» επιθέσεις. Η «Φενέρ» δίχως να εντυπωσιάζει έφτασε στο 56-37 και έκλεισε το δεκάλεπτο με ένα σόλο του ΜακΚάλεμπ στο 58-41.

Η αντεπίθεση έμεινε στη μέση

Η επιστροφή στο ματς έμοιαζε και ήταν αδύνατη. Ο Παναθηναϊκός στον εναπομείναντα χρόνο προσπάθησε να σώσει ό,τι σωζόταν, δηλαδή να περιορίσει την έκταση της ήττας για το ενδεχόμενο ισοβαθμίας στο φινάλε της πρώτης φάσης. Παρότι έχασε τον αν μη τι άλλο μαχητικό Λάσμε με πέντε φάουλ τριάμισι λεπτά μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου, προβλημάτισε τους γηπεδούχους όταν πλησίασε στους 12 (60-48), 5:31 πριν το τέλος. Μπρέμερ και Μπογκντάνοβιτς με δύο διαδοχικά τρίποντα στην εκπνοή έκοψαν τη φόρα των φιλοξενούμενων (66-50) και ουσιαστικά έβαλαν τέλος στην όποια αμφισβήτηση για το νικητή. Ο Παναθηναϊκός έκανε μία ύστατη προσπάθεια μειώνοντας στους δέκα (66-56) δύο λεπτά πριν το τέλος, αλλά το χαμένο-προ κενής εστίας-λέι απ του Σχορτσανίτη σταμάτησε άδοξα την τελευταία αντεπίθεση και η «Φενέρ» πήρε τη νίκη τελικά με 73-64, μετά από τρίποντο του Ούκιτς στην εκπνοή.





Δεκάλεπτα: 19-17, 42-29, 58-41,

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 13, Ονάν 4, Σάτο 7, Μπρέμερ 8, Άντερσεν 2, Σαβάς 3, Μπατίστ 6, Καραμάν 12, Μπογκντάνοβιτς 13, Πρέλτζιτς 5.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Πάνκο 9, Ματσιούλις 14 (10 ριμπ.), Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 11, Λάσμε 7 (8 ριμπ., 2 τάπες), Τσαρτσαρής 2 (5 λάθη), Διαμαντίδης 12 (6 λάθη), Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σχορτσανίτης 7 (7 ριμπ., 4 ασίστ).

Διαιτητές: Γιούνγκεμπραντ (Φινλανδία), Λότερμοζερ (Γερμανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία).



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: