Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

«Δεν έχω βιώσει τον ρατσισμό στο Νιούκαστλ»

Την ώρα που η οργάνωση Pegida έχει προγραμματίσει διαδήλωση στο κέντρο της πόλης του Νιούκαστλ, ο Μούσα Σισοκό έστειλε το δικό του μήνυμα, σημειώνοντας πως τα δύο χρόνια που βρίσκεται εκεί, δεν έχει βιώσει τον ρατσισμό.
Τέσσερις ώρες πριν το ματς της Νιούκαστλ κόντρα στην Άστον Βίλα, σχεδόν ένα μίλι από το «St. Jame's Park», η οργάνωση Pegida, ήτοι «Πατριώτες Ευρωπαίοι κατά της Ισλαμοποίησης της Δύσης», πραγματοποίησε διαδήλωση στο κέντρο της πόλης.
Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο άσος των «καρακαξών», Μούσα Σισοκό, μίλησε για την ισότητα και της πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός, ενώ επεσήμανε πως δεν έχει υπάρξει θύμα ρατσιστικής επίθεσης για όσο βρίσκεται στο «Νησί».
«Προσπαθώ να προσεύχομαι κάθε μέρα και να προσπαθώ να είμαι σαν ένα με όλους τους ανθρώπους. Με όλους. Και να σεβόμαστε όλο τον κόσμο είτε είναι μαύροι ή άσπροι», σημείωσε σε πρώτο βαθμό.
«Μπορείτε να είστε Γάλλοι, Άγγλοι, Κινέζοι, μαύροι ή άσπροι, είμαστε το ίδιο. Ίσως να έχουμε διαφορετικό χρώμα ή διαφορετική θρησκεία, αλλά εμείς είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι», προσέθεσε.
Ερωτηθείς για το αν έχει βιώσει το θρησκευτικό μίσος ή τον ρατσισμό κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων που βρίσκεται στο Νιούκαστλ, ο Γάλλος απάντησε«Όχι. Πάντα ήμουν χαρούμενος εδώ και δεν είχα ποτέ ένα τέτοιο πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους παίκτες. Και για τον Αμπέντ και για τον Τιοτέ».
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: