Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Inside λύση!!

Γράφει  Βασίλης Μάστορας



Πολύ το βασανίζει το πράγμα ο αρμόδιος υπουργός για τον Αθλητισμό κ. Κοντονής το θέμα για τη βία. Σαφώς και κανείς δεν έχει την απαίτηση να παρανομήσει παίρνοντας αποφάσεις οι οποίες δεν είναι σύννομες, όπως η επ’ αόριστο αναβολή του πρωταθλήματος, αλλά η διακοπή για μία αγωνιστική δεν βοηθάει σε τίποτε. Ούτε βεβαίως το επιχείρημα ότι «διακόπηκε το πρωτάθλημα για λόγους δημόσιας τάξης» πείθει για την ορθότητα της απόφασης. Με δεδομένο ότι μέσα σε επτά ημέρες τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει η λογική οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν μία άστοχη απόφαση. Εάν διεξάγονταν κανονικά η 26η αγωνιστική εκτιμώ ότι δεν θα άνοιγε μύτη.

Γιατί για παράδειγμα το Ξάνθη-Παναιτωλικός, το Λεβαδειακός-Καλλονή ή το Γιάννινα-Πλατανιάς δεν εγκυμονούν κινδύνους. «Εκκλησία» θυμίζουν τα γήπεδα σ’ αυτούς τους αγώνες οι οποίοι συνήθως γίνονται μεταξύ γνωστών και φίλων. Εάν υπάρχει σ’ αυτή την αγωνιστική ένας αγώνας που ίσως έχει υψηλό κίνδυνο για επεισόδια είναι το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός λόγω της πιθανής παρουσίας φίλων της φιλοξενούμενης ομάδας. Κι αυτό το ενδεχόμενο με καλή αστυνόμευση λύνεται εύκολα. Οπότε ποιος ο λόγος που με απόφαση του κ. Κοντονή έρχονται τα πάνω-κάτω στο πρωτάθλημα της SuperLeague; Διότι λογικά το πρωτάθλημα θα ξαναρχίσει την επόμενη Κυριακή, αλλαγές δεν θα υπάρξουν μέχρι τότε και στην ουσία θα έχει γίνει μία τρύπα στο νερό. Ο υπουργός λοιπόν θα έπρεπε να αποφασίσει με περισσότερο ρεαλισμό και όχι εν θερμώ. Όταν μπαίνεις ως ταύρος σε υαλοπωλείο θα πρέπει να έχεις συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα τα κάνεις όλα λίμπα. Έτσι έχει περάσει στο μυαλό του κόσμου αυτή η σκηνή οπότε κανείς δεν φαντάζεται τον… ταύρο στο υαλοπωλείο να κόβει βόλτες χωρίς να σπάσει ούτε ένα κρύσταλλο.

Και επειδή το να ψηφιστούν νόμοι είναι μία χρονοβόρα διαδικασία υπήρχαν κάποιες περισσότερο άμεσες λύσεις, πέραν της διακοπής. Όπως αυτή που κατέθεσε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ κ. Σαββίδης. Εκτιμώ ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν το onκαι το off των σκληροπυρηνικών οπαδών. Εάν λοιπόν δείξουν ειλικρινείς προθέσεις για αποβολή της καφρίλας από τα γήπεδα και δεσμευθούν ότι μέχρι το καλοκαίρι δεν θα ανοίξει μύτη, είναι σίγουρο ότι η υπόσχεση τους θα γίνει πράξη. Αλλωστε χωρίς την συμπαράσταση τους, όποιες αποφάσεις κι αν πάρει η Πολιτεία θα μείνουν στα χαρτιά γιατί ο θύτης παραμένει θύτης. Κακώς λοιπόν δεν ξεκινάει ο κ. Κοντονής την προσπάθεια για την καταπολέμηση της βίας ζητώντας τη δέσμευση των ιδιοκτητών...

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: