Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η απεξάρτηση από νταβατζήδες θα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα!!

Γράφει ο  Στέλιος Γρηγοριάδης
H λανθασμένα πληροφορημένος ήταν ο Σταύρος Κοντονής, ή δεν κατάλαβε καλά ποια ήταν η πρόταση του Ιβάν Σαββίδη. Στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βόρειας Ελλάδας, μιλώντας χθες στο “Αθλητικό Metropolis”, είπε ότι “δεν έχει νόημα να συζητάμε, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε σε συμφωνίες για νομοθετήματα που πρέπει να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν”.

Παραβίασε ανοιχτές θύρες, διότι, ενώ απάντησε στην πρόταση Σαββίδη, ουσιαστικά επανέλαβε το νόημα της πρότασης αυτής. Το ίδιο ακριβώς είπε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Να γίνει μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση μεταξύ των ιδιοκτητών των ΠΑΕ ενώπιον του πρωθυπουργού. Οχι βέβαια για να αναλωθούν φιλολογικό μπλα-μπλα, ούτε για να γνωριστούν καλύτερα, αλλά για να καταλήξουν σε κοινές αποφάσεις και να δεσμευτούν ότι θα τις τηρήσουν όλοι, υπό την εποπτεία της πολιτείας, στην οποία, προσθέτω, θα πρέπει να λογοδοτήσει όποιος δεν σεβαστεί τα συμφωνημένα.

Οπως και να το κάνουμε, πολλά εξαρτώνται από τη στάση που κρατούν τα αφεντικά των ομάδων. Οταν συμφωνήσουν στη λήψη απαραίτητων μέτρων και όταν πρώτοι οι ίδιοι σεβαστούν την εφαρμογή αυτών των μέτρων, θα έχει έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην προσπάθεια να χτυπηθούν στη ρίζα τους οι αιτίες που παράγουν βία. Και οι κυριότερες από τις αιτίες που παράγουν βία είναι  η “λαστιχένια” αθλητική δικαιοσύνη και η αμαρτωλή διαιτησία. Και οι δύο φορείς υπάγονται στην ακόμη πιο αμαρτωλή ΕΠΟ. Συνεπώς το κουβάρι πρέπει να αρχίσει να ξετυλίγεται από την ομοσπονδία κι αυτό θα συμβεί μόνο όταν πάψει να είναι εξαρτημένοι από τους νταβατζήδες του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Για όλα υπάρχει το κράτος, αλλά στο ποδόσφαιρο οι Γκιρτζίκηδες

“Τέλος στο αυτοδιοίκητο, θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι εκλογές της ΕΠΟ”, είπε επίσης χθες ο Κοντονής. Από το στόμα του και στου Θεού το αυτί. Αυτό το παραμύθι με τον μπαμπούλα της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ πρέπει κάποτε να τελειώνει. Οπως πρέπει να τελειώνει και η χειραγώγηση του αποτελέσματος σε όλες τις εκλογές της ΕΠΟ.

Δεν μπορεί για όλα τα θέματα και σε όλους τους τομείς να κάνει κουμάντο η πολιτεία και μόνο στο ποδόσφαιρο να μην μπορεί να παρεμβαίνει, επειδή έτσι γουστάρει ο κάθε Γκαγκάτσης, ο κάθε Σαρρής και ο κάθε Γκιρτζίκης, στη σκιά της απειλής μιας πιθανής καταστροφικής παρέμβασης της ΦΙΦΑ ή της ΟΥΕΦΑ. Τι είναι το ποδόσφαιρο για να αποτελεί εξαίρεση και να μένει εκτός δικαιοδοσίας του κράτους; Είναι πιο ευαίσθητος τομέας από την άμυνα, την παιδεία, την υγεία και την οικονομία; Από πού κι ως πού μπορούν για όλους αυτούς τους τομείς να χρειαζόμαστε το κράτος και στο ποδόσφαιρο να κάνουν κουμάντο οι Γκιρτζίκηδες; Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: