Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ο Κοντονής θέλει. Όμως μπορεί;

Ο Σταύρος Κοντονής μπήκε ορμητικά στην καθημερινότητα μας. Η θέση του υφυπουργού αθλητισμού και τα τελευταία δραματικά γεγονότα τον έφεραν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας απέναντι στο διαχρονικό πρόβλημα που έχει όνομα: εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Όλοι μιλάνε για άνθρωπο ικανό, ανοιχτό, δημοσιογραφικό αλλά και σκληρό!

Οι δικοί του συνεργάτες υποστηρίζουν ότι αν δεν τα καταφέρει είναι αποφασισμένος να υποβάλει την παραίτηση του!

Ακούγεται υπερβολικό για μια κυβέρνηση που έχει συμπληρώσει ένα μήνα ζωής. Ο Κοντονής με το καλημέρα κλήθηκε να κολυμπήσει στα βαθιά και παγωμένα νερά. Απέναντι του βρίσκει τους καρχαρίες του ποδοσφαιρου, τους βαρώνους που λυμαίνονται το χώρο, τα βρώμικα κυκλώματα που έχουν απλώσει βαθιά τις ρίζες τους. Μπορεί να τα καταφέρει;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Μόνος του όχι! Χρειάζεται συμπαράσταση και τις πλάτες του πρωθυπουργού. Αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει τη βούληση να χτυπήσει το μαχαίρι στο κόκκαλο τότε ο Κοντονής μπορεί να φέρει την αποστολή του σε πέρας. Διαφορετικά θα αναγκασθεί εκ των πραγμάτων να οδηγηθεί σε άτακτη οπισθοχώρηση, σε...έντιμο συμβιβασμό.

Το μέγεθος της δυσκολίας το περιέγραψε χθες στην εκπομπή στο ραδιόφωνο ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Λιάνης: «Στη διάρκεια της θητείας μου, με κάλεσε κάποια στιγμή στο τηλέφωνο ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Τι γίνεται με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, ρώτησε. Με τον Ψωμιάδη, κύριε πρόεδρε, αντέτεινα. Όχι με τους άλλους, μου είπε. Με τον Βαρδινογιάννη, επέμεινα. Όχι με τους άλλους, μου είπε...».

Η εξιστόρηση του Λιάνη δείχνει ένα πράγμα. Ότι οι μεγαλοσχήμονες παράγοντες του ποδοσφαίρου, τα βαριά χαρτιά, παραμένουν ανέγγιχτα. Είναι δύσκολο να τα αντιμετωπίσει ένας υφυπουργός αθλητισμού χωρίς την στήριξη του εκάστοτε πρωθυπουργού. Αυτό είναι σήμερα το πρόβλημα και με τον Σταύρο Κοντονή. Για το γεγονός ότι θέλει δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία. Το ερώτημα είναι αν μπορεί και διαθέτει τη δύναμη; Θα φανεί.

Κι αυτό μόνο με πράξεις. Ας κάνουμε λίγη υπομονή. Να περιμένουμε τους νόμους που θα φέρει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εκεί θα βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Σήμερα ακούγονται μόνο λόγια και ευχές. Από κάθε πλευρά.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: