Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ισκο: Ο φυσικός διάδοχος του Ινιέστα!!

Ο μέσος της Ρεάλ καθήλωσε τους οπαδούς της Ελτσε την προηγούμενη εβδομάδα και ο Lee Roden λέει ότι ο 22χρονος είναι αθόρυβα ένας από τους πιο σημαντικούς σταρ του Αντσελότι.
Η Ελτσε έχανε 2-0 από την Ρεάλ και αυτό ήταν εντός προγράμματος, όμως κάτι πιο ασυνήθιστο συνέβη την προηγούμενη Κυριακή (22/02) στο «Μαρτίνεθ Βαλέρο». Στο 88', με τον αγώνα να έχει κριθεί, ο αριθμός 23 φάνηκε στον φωτεινό πίνακα του τέταρτου διαιτητή. Εχοντας κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, ο Ισκο ξεκίνησε να περπατάει εκτός αγωνιστικού χώρου. Οι αφισιονάδος της Ελτσε ξεκίνησαν να τον χειροκροτούν και αρκετοί μάλιστα σηκώθηκαν όρθιοι κατά την αποχώρησή του. Ο Ισπανός χαφ ήταν εφιάλτης για την ομάδα τους και οι περισσότεροι ήθελαν να αποδοκιμάσουν, όμως ήταν τόσο φανταστική η εμφάνισή του που το κοινό ένιωσε ότι αξίζει την αναγνώριση. Ηταν κάτι σπάνιο, ακόμα και σε μία διοργάνωση με τόσο ατομικό ταλέντο, όσο υπάρχει στην La Liga.
Ο Ισκο πήρε αυτή την 'τιμή' και μπορούσε να νιώσει σημαντικός. Για λίγο, ο παίκτης των Μερένγκες μπορούσε να συγκριθεί με τον Ινιέστα και άνοιξε τη συζτήτηση για το αν είναι ο φυσικός διάδοχος του θρόνου του χάρη στο στιλ με το οποίο κουβαλάει τη μπάλα σε κλειστούς χώρους. Οπως πάντα, αυτού του είδους οι κουβέντες ξεκινούν πολύ νωρίτερα από όταν πρέπει.
Ο Ινιέστα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου και ο Ισκο έχει ακόμα πολλά να κάνει για να μπορέσει να συγκριθεί με έναν Πρωταθλητή Κόσμου και Ευρώπης. Η αναγνώριση της Κυριακής ήταν ένα πολύ όμορφο highlight, όμως πέρα από αυτό, τα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής στη σεζόν ο Ισκο είναι ήδη περισσότερα από αυτά του άσου της Μπαρτσελόνα.

Ο Ινιέστα δεν έχει καταφέρει εδώ και καιρό να πιάσει τα εκπληκτικά στάνταρ, σπάνια αποδεικνύεται τόσο αποφασιστικός όσο ήταν κάποτε και δεν έχει καμία σταθερότητα στην απόδοσή του. Η αλλαγή στο στιλ της Μπαρτσελόνα έχει παίξει τον ρόλο της, όπως τον έχει παίξει και ηλικία του. Σχεδόν στα 31, είναι δύσκολο να βρει ξανά τη φόρμα του παρελθόντος.
Την ίδια στιγμή, ο Ισκο, βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του. Βγάζοντας εκτός τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο πολυσύνθετος μέσος έχει εξελιχθεί στον πιο σημαντικό παίκτη της Ρεάλ για τη σεζόν 2014-15. Είναι αυτός που δίνει το «παρών» σε κάθε τραυματισμό και καλύπτει με απόλυτη επιτυχία όποιο κενό δημιουργηθεί στο κέντρο σώζοντας τους Blancos από εκτροχιασμό στον δρόμο προς τον τίτλο.
Είναι εκπληκτικό αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είναι στους βασικούς 11 του Κάρλο Αντσελότι από την αρχή. Οντας αναπληρωματικός πίσω από τον Χάμες Ροδρίγες από το Super Cup του Αυγούστου, ο Ισκο χρειάστηκε να περιμένει να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα φυσικής κατάστασης του Μπέιλ για να βρει θέση στο αρχικό σχήμα.
Ο πρώην άσος της Μάλαγα άρπαξε την ευκαιρία. Η εμφάνισή του στο 3-1 κόντρα στην Μπαρτσελόνα τον Οκτώβριο άνοιξε τα μάτια σε όλους όσους δεν είχαν δει ότι μπορεί να παίξει στο πιο ψηλό επίπεδο. Κάνοντας πολλή δουλειά μακριά από τη μπάλα, επίσης την προστάτευε από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα, ενώ δημιουργούσε χώρους για την Ρεάλ. Η συνεισφορά του στην αντεπίθεση από την οποία προήλθε το τρίτο γκολ ήταν ότι έκλεψε τη μπάλα από τον Ινιέστα και την έδωσε στον Ρονάλντο. Ο Αντσελότι φίλησε τον παίκτη του στο μάγουλο όπως εκείνος αποχωρούσε από το τερέν και εξύμνησε τη δουλειά και τη δημιουργικότητά του στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ισκο είναι σε ανοδική πορεία από τότε. Σήμερα έχει προσαρμοστεί πλήρως στον ρόλο του εσωτερικού μέσου τον οποίο ο Αντσελότι τον πιέζει να μάθει τους τελευταίους 12 μήνες και πλέον μπορεί να γυρίσει για να κλέψει μπάλες, να ντριμπλάρει αλλά και να κάνει φάουλ στο αντίπαλο μισό. Είναι χαρακτηριστό ότι ακόμα και όταν η Ρεάλ δεν είναι καλή, εκείνος τείνει να είναι. Αν κάποιος έχει δει το ματς στο «Μεστάγια», ο 22χρονος ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε από την ήττα με 2-1 από την Βαλένθια. Ποτέ δεν κουράστηκε να μάχεται κόντρα στις Νυχτερίδες. Αυτό ήταν το σημάδι ενός παίκτη που καταλαβαίνει ότι η πίεση σε ένα τέτοιο κλαμπ είναι τεράστια.
Το χειροκρότημα των οπαδών της Ελτσε την Κυριακή χάρισε ουσιαστικά στον Νο23 της Ρεάλ μία ακόμα ολοκληρωμένη εμφάνιση σαν μέσος. Ο αντίπαλος μπακ, Νταμιάν Σουάρεθ, πρέπει να μετρούσε τα λεπτά μέχρι να τελειώσει ο αγώνας, αφού ο Ισκο τον είχε εκθέσει πολλές φορές, είτε η Ρεάλ είχε τη μπάλα είτε όχι. Οταν ο Σουάρεθ έκανε δυνατά μαρκαρίσματα ο Ισκο δεν είχε κανέναν φόβο και πάντα ξέφευγε από τον αντίπαλό του, βάζοντας τα πόδια του στη φωτιά για να κερδίσει κατοχή για την Ρεάλ Μαδρίτης.
Κάθε φορά που ένας αμυντικός προσπαθούσε να τον σταματήσει, έβρισκε τον εαυτό του σε δύσκολη θέση αφού ο Ισκο ήταν πάντα ο νικητής, όπως στη φάση που βγήκε αριστερά και έκανε τη σέντρα για το κεφάλι του Ρονάλντο και το 0-2 σε μία φάση στην οποία ο Ισπανός βρήκε χώρο και τον εκμεταλλεύτηκε.

Ο ρόλος του Ισκο πίο πίσω σημαίνει ότι σκοράρει λιγότερο από όταν ήταν στην Μάλαγα -κάτι που απογοητεύει αν θυμηθεί κανείς τις γκολάρες που είχε βάλει- και όταν το κάνει τα γκολ του δεν είναι τόσο θεαματικά. Ο Ισπανός προτιμά την τοποθέτηση από τη δύναμη, και σουτάρει ενώ τον επιβλέπει ο αμυντικός βάζοντας τρομερό φάλτσο και στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία δυσκολεύοντας απίστευτα τους τερματοφύλακες. Και τα τρία τέρματα που έχει πετύχει στο πρωτάθλημα φέτος είναι με αυτόν τον τρόπο, ο οποίος θυμίζει ότι εκτός από δημιουργός και μαχητής είναι ικανότητατος finisher.
Με τη σεζόν που κάνει, το όνομά του είναι στα χείλη όλων. Από τους ποδοσφαιριστές μέχρι τους ανθρώπους που γράφουν για το ποδόσφαιρο. Ο Κασίγιας είπε την Κυριακή όταν ρωτήθηκε για τον συμπαίκτη του. «Μιλάμε για τον επόμενο πιο σημαντικό παίκτη που διαθέτει η χώρα». Δεδομένου ότι ο Ικερ έχει μοιραστεί τα αποδυτήρια με τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών για την Ρεάλ, μπορεί να είναι ένας καλός κριτής.
Ο δημοσιογράφος της El Pais, Cayetano Ros, τον έχρισε ως «αντικαταστάτη του Ινιέστα» στο review για τη δράση της αγωνιστικής. Το στιλ γραψίματος του Ros, δεν είναι τέτοιο που να χρησιμοποιεί εντυπωσιακές λέξεις, οπότε ο 'τίτλος' που πήρε ο Ισκο έχει μεγάλο βάρος. Οι παραλληλισμοί ανάμεσα στους δύο έχουν τη μεγαλύτερη αξία από ποτέ.
Οσον αφορά τον ίδιο τον Ινιέστα; Ο σταρ της Μπαρτσελόνα πήρε από νωρίς μέρος στο παιχνίδι των δηλώσεων, όταν τον Αύγουστο του 2013, όταν ο Ισκο ήταν ήδη καλός, είχε πει ότι θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και σε επίπεδο συλλόγου και στην Εθνική. Αναφορικά με την ομάδα έχει πάρει upgrade και οι εμφανίσεις με το Εθνσόσημο περιμένουν. Πιθανότατα, σε βάρος του Ινιέστα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: