Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

O «εύκολος» δρόμος του πρωταθλητή!!

Ούτε μεγαθήρια, ούτε ομαδάρες! Το gazzetta.gr «διαβάζει» την κλήρωση του πρωταθλητή Ελλάδας για τη σεζόν 2016-'17 και βλέπει ομίλους Champions League.
Οπως πλέον είναι γνωστό, ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τη Ντνίπρο (και φυσικά και η άσχημη γενικά εικόνα των υπόλοιπων ομάδων μας εκτός συνόρων), άφησε την Ελλάδα χωρίς ομάδα στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η μεγάλη αρνητική συνέπεια είναι ότι τη σεζόν 2016-'17 ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν θα βρεθεί απ' ευθείας στους ομίλους. Τούτο οφείλεται στο ότι η Τσεχία θα προσπεράσει τη χώρα μας (σ.σ.: η Ελλάδα θα πέσει στην 14η θέση) στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Θα χρειαστεί λοιπόν να παίξει προκριματικά. Σαν είδηση έρχεται να προστεθεί σε όλα τα άσχημα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο μας.
Ωστόσο, η αλήθεια των προκριματικών ναι μεν είναι άσχημη, αλλά όχι τόσο καταστροφική όσο αρχικά ακούγεται. Επειδή έχει επικρατήσει μπόλικη σύγχυση και καταστροφολογία, να ξεκαθαρίσουμε ότι σε αυτά τα προκριματικά δεν θα βρει απέναντι της πολύ δύσκολους αντιπάλους τύπου Νάπολι, Μπιλμπάο, Λιλ, Μπεσίκτας, Ζενίτ κα., όπως δηλαδή συμβαίνει με τον δευτεραθλητή, ο οποίος είναι εκείνος που μπαίνει σε αυτή την ζόρικη κληρωτίδα.
Για την ακρίβεια λοιπόν, ο πρωταθλητής μας, θα μπει το μεθεπόμενο καλοκαίρι στην κλήρωση του 3ου γύρου. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τι μπορεί να σημαίνει αυτό ακριβώς, ας ρίξουμε μία ματιά στο τι ακριβώς συνέβη αντίστοιχα φέτος...
Η ελληνική ομάδα δεν θα μπλέξει με τις δύο πρώτες κληρώσεις (τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου). Στη γυάλα το όνομα της θα βρεθεί λίγο μετά τα μέσα Ιουλίου. Αντίπαλες της θα είναι ΜΟΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ από χώρες που βρίσκονται αρκετά χαμηλά στη βαθμολογία της UEFA. Αυτό θα συμβεί επειδή η ομάδα μας θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς και θα βρει απέναντι της μία από τις 10 ανίσχυρες ομάδες, που φέτος ήταν στην κλήρωση του 3ου γύρου οι: Μάριμπορ, Λέγκια Βαρσοβίας, Παρτιζάν, Ντεμπρέτσεν, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Ακτόμπε, Μάλμε, Καραμπάγκ, Ελσίνκι, Ααλμποργκ.
Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας είναι τόσο καλός, ώστε να κάνει το αυτονόητο: να προκριθεί δηλαδή απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο, τότε θα βρεθεί στην κλήρωση των Play Off (σ.σ.: φέτος έγινε στις αρχές Αυγούστου και τα ματς την τελευταία βδομάδα του καλοκαιριού). Εκεί την φετινή περίοδο ο «ανίσχυρος» ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ως αντίπαλος θα ήταν ένας εκ των: Λουντογκόρετς, Μάριμπορ, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Μάλμε, Ααλμποργκ.
Μετά από αυτό θα έμπαινε στους ομίλους. Κατά συνέπεια, ναι μεν ο πρωταθλητής μας αντί να ξεκινάει όμορφα και ωραία να παίζει αρχές Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να τρέχει ανά την Ευρώπη ένα μήνα νωρίτερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μεταγραφικό σχεδιασμό, διακοπές παικτών και προετοιμασία. Τουλάχιστον, δεν είναι καταστροφικό, μιας και όπως είπαμε πιο πάνω: ΘΑ ΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΧΩΡΩΝ!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: