Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αυτή είναι Άρσεναλ!!

Σαν «σίφουνας» πέρασε από το κατάμεστο «Σουκρού Σαράτσογλου» η Άρσεναλ, με το 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε να την φέρνει από… απόψε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή είναι Άρσεναλ!
Τα πλάνα της για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να ετοιμάζει η Άρσεναλ. Με μια εξαιρετική εμφάνιση, οι «κανονιέρηδες» πέρασαν σαν σίφουνας από το κατάμεστο «Σουκρού Σαράτσογλου», με το τελικό 3-0 επί της Φενέρ να τους δίνει από… απόψε την πρόκριση.

Πέντε προκρίσεις σε ισάριθμες παρουσίες της σε προκριματική φάση Τσάμπιονς Λιγκ μετρά η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ και απόψε έθεσε (κάτι παραπάνω) από γερές βάσεις για το έξι στα έξι και την 16η σερί παρουσία της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με τα γκολ των Γκιμπς (51’), Ράμσεϊ (64’) και Ζιρού (πεν. 77’), οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν 3-0 των Τούρκων και πλέον χρειάζεται ένα… θαύμα για να χάσουν την πρόκριση.

Το ματς:

Χωρίς κάτι σημαντικό πέρασαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την Άρσεναλ να παίρνει από την πρώτη σέντρα την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην βρίσκει κενούς διαδρόμους προς της εστία της Φενέρ. Μέχρι τα μισά του πρώτου μέρους η εικόνα παρέμενε ίδια, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να χτυπήσουν στην κόντρα, χωρίς όμως επιτυχία.

Ο Αρσέν Βενγκέρ υποχρεώθηκε να προχωρήσει νωρίς στην πρώτη του αλλαγή, όταν στο 33’ ο Τζένκινσον πέρασε στη θέση του Κοσιελνί, καθώς ο Γάλλος (μετά ένα χτύπημα στο πρόσωπο του Γουεμπό) δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Οι «κανονιέρηδες» προσπαθούσαν να απειλήσουν με τους Γουόλκοτ, Καθόρλα και Ζιρού, αλλά το 0-0 παρέμεινε τελικά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ένα πρώτο ημίχρονο που ολοκληρώθηκε με τη Φενέρ να μην έχει ούτε μία τελική προσπάθεια προς την εστία του Σέζνι.

Με διάθεση να μπει επιθετικά επέστρεψε από τα αποδυτήρια η Φενέρ και απείλησε για πρώτη φορά στο 49’ με το δυνατό σουτ του Κάουτ. Η απάντηση της Άρσεναλ ήταν άμεση και ήρθε με γκολ! Στο 51’ ο Ράμσεϊ βρήκε με εξαιρετική κάθετη μπαλιά τον Γουόλκοτ, αυτός την γύρισε στο δεύτερο δοκάρι στον Γκιμπς, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-1.

Στο 62’ η Άρσεναλ έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά της με τον Γουίλσιρ, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα τα κατάφερε… Ο Ράμσεϊ με δυνατό μακρινό σουτ ανάγκασε τον Βολκάν να μαζέψει για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του, «γράφοντας» το 0-2.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά οι προσπάθειες των Σο, Εμενίκε και Μεϊρέλες δεν βρήκαν στόχο. Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό στο 77’ ο Κάντλετς ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Γουόλκοτ και ο Ζιρού δεν λάθεψε από το σημείο του πέναλτι, κάνοντας το τελικό 0-3 που δίνει τη δυνατότητα στους Άγγλους να σκέφτονται από… τώρα τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φενερμπαχτσέ: Ντεμιρέλ, Ιρτεγκούν (46’ Γκονιούλ), Άλβες, Γιόμπο, Κάντλετς, Μεϊρέλες (82’ Ποτούκ), Τοπάλ, Εμρέ, Κάουτ, Γουεμπό (62’ Εμενίκε), Σο

Άρσεναλ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί (33’ Τζένκινσον), Γκιμπς, Γουίλσιρ, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ (87' Μονρεάλ), Ροσίτσκι, Καθόρλα, Ζιρού (82’ Ποντόλσκι)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: