Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Τράβηξε ζόρι η Τσέλσι...!!

Όσο άνετη κι αν ήταν η Τσέλσι στην πρεμιέρα με τη Χαλ, άλλο τόσο αγχώθηκε και δυσκολεύτηκε κόντρα στην Άστον Βίλα, την οποία νίκησε με σκορ 2-1 για την τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Τράβηξε ζόρι η Τσέλσι...
Το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο πραγματοποίησε ονειρεμένο ξεκίνημα με γκολ από το 6ο λεπτό, είχε την απόλυτη κυριαρχία, είχε ποσοστά κατοχής της μπάλας που έφτασαν μέχρι και στο 70%, αλλά το γκολ του Μπεντεκέ πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, έφερε ζόρια.

Η ομάδα του Λάμπερτ δεν είχε διάθεση να ανοιχτεί πολύ στο γήπεδο και η Τσέλσι έπρεπε να βρει τρόπο ώστε να παραβιάσει ξανά την εστία του Γκουζάν. Αυτό, έγινε από στημένη φάση, με τον Ιβάνοβιτς να διαμορφώνει το 2-1 και τον Τσεχ να το κρατάει με καταπληκτική επέμβαση σε σουτ του Βέιμαν λίγο πριν το φινάλε.

Στις καθυστερήσεις, οι παίκτες της Άστον Βίλα διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι όταν η μπάλα χτύπησε το χέρι του Τέρι μέσα στην περιοχή, αλλά ο ρέφερι του αγώνα, Κέβιν Φρεντ, έδειξε να συνεχιστεί το ματς..

Το παιχνίδι διεξήχθη για την τρίτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, λόγω της συμμετοχής της Τσέλσι στο UEFA Σούπερ Καπ, κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, στην Πράγα, στις 30/8.

Το ματς:

Ενθουσιασμός, έδρα, δυνατό ξεκίνημα και… πάμε. Η Τσέλσι, δεν σκοπεύει να χάσει ούτε… λεπτό φέτος μέσα στο γήπεδο και «χτύπησε» την Άστον Βίλα από την πρώτη σέντρα. Και το γκολ δεν άργησε καθόλου. Από εκπληκτική κάθετη του Όσκαρ, ο Αζάρ έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ο Γκουζάν απέκρουσε και ο επερχόμενος Λούνα, άθελά του, είδε τη μπάλα να κοντράρει πάνω του και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, οι «μπλε» είχαν κατοχή που έφτανε σε ποσοστό 70% (!), αλλά η καλύτερη ευκαιρία μετά το γκολ ήταν ένα χλιαρό σουτ του Όσκαρ με το αριστε΄ρο στο 35ο λεπτό. Η Βίλα φάνηκε να… περιμένει την καλύτερη χρονικά στιγμή για να απαντήσει και ο Μπεντεκέ με το αριστερό στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έφερε το ματς στα ίσια, 1-1! Το σκορ, ήταν ό,τι έπρεπε για να ανοίξει το παιχνίδι στην επανάληψη.

Η Τσέλσι έπρεπε να εντείνει κάπως την προσπάθεια και ασφαλώς να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες από το πρώτο μέρος, ενώ η Άστον Βίλα σκεφτόταν πάλι τρόπους με τους οποίους θα «χτυπούσε» στα ξαφνικά. Αρχικά, ο Αζάρ στο 58’ βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Γκουζάν αλλά έκανε κακό σουτ και στο 60’, ο Αγκμπονλαχόρ με καταπληκτικό σουτ είδε τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το αριστερό «παραθυράκι» του Τσεχ.

Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς είχε αρχίσει να εκνευρίζεται έπειτα από κάποιες κόντρες με τον Μπεντεκέ, πήρε κίτρινη για χτύπημα στον Βέλγο, αλλά στο 73ο λεπτό με καρφωτή κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ του Λάμπαρντ, έγραψε το 2-1. Ο… σωτήρας Τσεχ, κράτησε το προβάδισμα της Τσέλσι και χάρισε στην ομάδα τη νίκη, με την εκπληκτική επέμβαση στο 86’, σε σουτ του Βέιμαν. Στις καθυστερήσεις, η Άστον Βίλα θα μπορούσε να έχει την ευκαιρία να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο ρέφερι δεν έδειξε την άσπρη βούλα στο χέρι που έκανε ο Τέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Κόουλ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μάτα (65’ Σούρλε), Όσκαρ (83’ Φαν Χίνκελ), Αζάρ, Μπα (65’ Λουκάκου)

Άστον Βίλα: Γκουζάν, Λόουτον, Φλααρ, Κλαρκ (43’ Οκόρε), Λούνα, Ελ Αχμαντί (82’ Τόνεφ), Γουέστγουντ, Ντελφ, Αγκμπονλαχόρ, Βέιμαν, Μπεντεκέ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: