Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Περνάει, παίρνει τα λεφτά και πάει για πρωτάθλημα!!

Τρομερός ο Νίκος Αλέφαντος στον sportdog για ΠΑΟΚ! Πώς ο Δικέφαλος θα απειλήσει τον Ολυμπιακό, γιατί αποθεώνει τον Στέφενς, τι λέει για Στοχ, Κάτσε και ...Σιμεόνε, Μουρίνιο!Εγώ πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει. Παρ΄ ότι δεν θα έχει κόσμο στη ρεβάνς. Είναι μεγάλη απώλεια για τη Σάλκε ο Χούντελααρ, καθώς και ο Φαρφάν δεν ξέρω αν θα παίξει. Θα περάσει ο ΠΑΟΚ, γκολ θα βάλει, βέβαια και η Σάλκε βλέπω ότι είναι πιθανό να βάλει γκολ. Εγώ πιστεύω όμως ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει, θα κόψει τα 5 εκατ. ευρώ από το μάρκετ πουλ του Ολυμπιακού, θα πάρει τα 15 εκ. ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ και θα γίνει επικίνδυνος για το πρωτάθλημα, καθώς θα ψάξει να ενισχυθεί με παίκτες.

Για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να απειλήσει τον Ολυμπιακό, πρέπει να πάρει σέντερ φορ γκολτζή, να τελειώνει με αυτούς τους φορ που έχει τώρα τους μέτριους, καθώς και ένα χάφαρο κουμανταδόρο γρήγορο παίκτη. Αν τα κάνει αυτά, ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει πολύ. Πήρανε 15 παίκτες στον Ολυμπιακό, αλλά με αυτόν τον προπονητή και με ορισμένους παίκτες που διάλεξαν και στους οποίους πόνταραν, εγώ δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα… Δεν είναι εύκολο να φτιαχτεί ομάδα…

Έχει αποκτήσει οντότητα και προσωπικότητα ο ΠΑΟΚ με τον Στέφενς, είναι σοβαρός προπονητής και δίνει αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ. Καλό στήσιμο, δεμένος, κοντά οι γραμμές, έχει όμως προβλήματα ακόμα η ομάδα αυτή, δεν είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα, της λείπουν πολλά.

Άλλος προπονητής θα έβγαινε στο β΄ ημίχρονο και θα κοιτούσε εναγώνια να βάλει γκολ, θα έλεγε στους παίκτες "πιέστε ψηλά" και άλλες τέτοιες τρίχες. Όμως αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο ΠΑΟΚ με τα βαριά κορμιά που έχει, ο Στέφενς το γνωρίζει και έπραξε σοφά στην τακτική. Κοίταξε να κρατήσει το 1-0, να φέρει το ματς σιγά- σιγά στα σημεία, να το πάει προσεκτικά και τελικά το ισοφάρισε με μια σπουδαία ενέργεια της ακριβότερης μεταγραφής του.

Μα γι΄ αυτό ακριβοπληρώνεις έναν παίκτη, για να σου κάνει τη διαφορά! Όχι για τη φιγούρα! Έναν παίκτη ακριβό τον παίρνεις για να σου καθαρίσει τέτοια ματς. Κι έναν προπονητή τον ακριβοπληρώνεις για να σου φέρει τέτοιες επιτυχίες. Ο ΠΑΟΚ αν περάσει στον όμιλο και βάλει 15 εκατ. ευρώ στο ταμείο του θα το οφείλει στον Στέφενς και στη φοβερή ενέργεια του Στοχ που έβαλε το πολύτιμο γκολ εκτός έδρας.

Στο 1ο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερη η Σάλκε από τον ΠΑΟΚ, είχαν την υπεροχή, βέβαια δεν έβγαιναν εύκολα στο γκολ, δυσκολεύονται αυτοί στο γκολ μετά τον τραυματισμό του Χούντελααρ. Είναι όμως καλογυμνασμένη ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ είχε αργό κέντρο με τον Λόρενς που είναι βαρύς, τον Τζιόλη που δεν υπήρχε στο γήπεδο και τον Λούκας που είναι καλός παίκτης αλλά αργός. Μόνος του ο Σαλπιγγίδης μπροστά, δεν φτουρούσε. Όμως είχε καλό στήσιμο πίσω ο ΠΑΟΚ. Είχε σε μεγάλη μέρα το δίδυμο Κατσουράνη- Βίτορ.

Στο β΄ ημίχρονο συνήλθε ο Λίνο που στο πρώτο μέρος είχε προβλήματα, γενικώς ανέβηκε ο ΠΑΟΚ, ισορρόπησε, και εκτός της γκολάρας που έβαλε ο Στοχ, ήταν εκπληκτικός. Σας είχα πει από το πρώτο ματς που τον είδα ότι αυτός θα βοηθήσει πραγματικά τον ΠΑΟΚ. Βγαίνει στο γκολ κατευθείαν, ψάχνει το γκολ, απεγκλωβίζεται με την ταχύτητά του και πάει να οπλίσει να το καρφώσει.

Πήγε πολύ καλά και η αλλαγή ο Κάτσε που είναι νέο παιδί και γρήγορος, τρεχαλατζής, μαρκάρει. Ανέβηκε ο Τζιόλης, ο Λούκας, ο δε Χακόμπο έσωσε την κρίσιμη στιγμή. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ. Ήταν κοντά οι γραμμές του, σφικτός πίσω, όπως έπρεπε.

Έχω αναφερθεί και πέρσι σε έναν ανερχόμενο προπονητή που τον παρακολουθώ και μου αρέσει στην Ευρώπη, είναι ο Σιμεόνε της Ατλέτικο Μαδρίτης. Σπουδαία δουλειά κάνει, πολύ πονηρός. Είδα την Ατλέτικο χθες βράδυ στο πρώτο ματς του Σούπερ Καπ με την Μπαρτσελόνα, τη δυσκόλεψε πολύ, δεν έχασε, εκπληκτικά στησίματα κάνει ο Σιμεόνε, σφίγγει τους χώρους, βλέπεις γρήγορες αλλαγές της μπάλας και δαγκώματα στις κόντρες.

Τον Μουρίνιο δεν βλέπω καλά φέτος… Με τους παίκτες που διαλέξανε στην Τσέλσι και με αυτούς που χρησιμοποιεί εκεί, δεν τον βλέπω καθόλου καλά…Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: