Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Τούρμπο στα τρεξίματα ο ΠΑΟΚ!!

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε μόνο Στοχ. Είχε και τρεξίματα εξαιρετικά για την εποχή. Και, μάλιστα, ακόμα κι εκεί πρωταγωνίστησε ο Σλοβάκος «κίλερ»! Γράφει ο Βασίλης Γαλούπης.  Ο Στοχ με την δεξιοτεχνία του, τα γερά του πατήματα, την ταχύτητά του και το απίστευτο σουτ που διαθέτει έχει δείξει από τα πρώτα του κιόλας ματς ότι είναι «λίντερ» μέσα στο παιχνίδι. Ηγετική φυσιογνωμία που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και «κίλερ» όταν δοκιμάζει το πόδι του, βέβαια! Ο ΠΑΟΚ, όμως, δεν είχε μόνο τον Στοχ. Ο οποίος, μάλιστα, έτρεξε και πάρα πολύ παλεύοντας στα μαρκαρίσματα.
Η ομάδα του Στέφενς τα βρήκε σκούρα στο α’ μέρος από την «επιθετική» Σάλκε. Ο ΠΑΟΚ ήταν σαστισμένος, έκανε λάθη κι έμοιαζε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό. Στην επανάληψη, όμως, ο ΠΑΟΚ έκλεισε καλύτερα τους χώρους, είχε σε μεγάλη μέρα τον Βίτορ, προσπάθησε να γυρίσει λίγο την μπάλα στα χαφ, κυνήγησε ένα γκολ κι εν τέλει δικαιώθηκε με την ισοφάριση. Φυσικά, η υπόθεση πρόκριση έχει πολύ δρόμο ακόμα. Η ρεβάνς είναι ανοιχτή και για τις δυο ομάδες. Η Σάλκε μπορεί να μην δείχνει σωστή ισορροπία αυτή την εποχή, όμως μπορεί να γίνει επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ακόμα και χωρίς Χούντελααρ.
Απαιτητικό σε ενέργεια
Δεν θέλω να σταθώ τόσο στην ανάλυση του παιχνιδιού αυτή τη στιγμή, όσο στα τρεξίματα του ΠΑΟΚ που ήταν αν όχι εντυπωσιακά, σίγουρα πολύ δυνατά. Το παιχνίδι ούτως ή άλλως ήταν απαιτητικό σε φυσικές δυνάμεις, με τον ρυθμό που δώσανε εξ’ αρχής οι Γερμανοί.
Κι άλλο οξυγόνο
Η Σάλκε είχε την κατοχή (συνολικά 64%-36%), οι παίκτες του δικεφάλου ήταν υποχρεωμένοι συχνά να κυνηγάνε την μπάλα, ωστόσο δεν έδειχναν να κουράζονται και να χάνουν την εμπιστοσύνη στα πόδια τους. Ειδικά όταν μπήκε ο «φρέσκος» Κάτσε έδωσε κι άλλο οξυγόνο στα πνευμόνια της ομάδας. Κι εκεί φάνηκε ο ΠΑΟΚ να ανεβάζει περισσότερες στροφές. Είχε, άλλωστε, και ηθικό, ενώ δεν έχανε πια εύκολα τις μονομαχίες, που ήταν η αχίλλειος πτέρνα του στο α’ μέρος. Άρχισε να τις κερδίζει πλέον στο β’ ημίχρονο.
Πιο πολλά τρεξίματα στο β’
Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ στο β’ μέρος έτρεξε περισσότερο απ’ ό,τι στο α’ ημίχρονο. Κι αυτό είναι σημαντικό, κυρίως επειδή περισσότερη κατοχή μπάλας η Σάλκε είχε στο πρώτο 45λεπτο (70-30) κι όχι τόσο στο δεύτερο (59-41), όπου η ελληνική ομάδα ισορρόπησε αρκετά.
Τα χιλιόμετρα στο α’ μέρος ήταν 56,6 για την Σάλκε –   57,5 για τον ΠΑΟΚ και στο β' 59,2 για την Σάλκε - 60,6 για τον ΠΑΟΚ.
Το κοντέρ του
Γενικά, ο ΠΑΟΚ ήταν fit, έδειξε έτοιμος και αρκετά δουλεμένος σ’ αυτόν τον τομέα κυρίως στην αντοχή με την απόδοσή του στο β’ μέρος, έπιασε στο κοντέρ του χιλιόμετρα που δεν τα έχουν δα και στο τσεπάκι τους οι ελληνικές ομάδες, ειδικά τέτοια εποχή που ακόμα δεν έχουν φορμαριστεί, ενώ όπως θα δούμε, δεν έτρεξαν και πολλοί στα πλέι οφ του τσάμπιονς λιγκ περισσότερο από τον δικέφαλο.
Οι τρείς πρώτοι του ΠΑΟΚ
Τζιόλης 12,1 χλμ.
Λάζαρ 12 χλμ.
Στοχ 11,4 χλμ.
Τα τρεξίματα στο διήμερο
ΤΡΙΤΗ
Λυών – Σοσιεδάδ (0-2) 111,9 – 116,6
Αϊντχόφεν-Μίλαν (1-1) 111 – 107
Πάσος Φερέιρα-Ζενίτ (1-4) 109 – 110
Πλζεν-Μάριμπορ (3-1) 120 – 115
Σαχτέρ – Σέλτικ (2-0) 115 - 109
ΤΕΤΑΡΤΗ
Σάλκε-ΠΑΟΚ (1-1) 115,8 – 118,1
Φενερμπαχτσέ-Αρσεναλ (0-3) 108 - 107
Λουντογκόρετς-Βασιλεία (2-4) 117 – 120
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Αούστρια Βιέννης (0-2) 109 - 115
Στεάουα Βουκ.-Λέγκια Βαρσοβίας (1-1) 115 – 118
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: