Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΠΑΟΚ για μεγάλα πράγματα!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία του με τη Σάλκε στη Γερμανία.

ΠΑΟΚ για μεγάλα πράγματα!
Οι θριαμβολογίες δεδομένες. Φυσιολογικό μετά από ένα τόσο μεγάλο αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ. Δικαιότατα μπορεί να ελπίζει σε αυτό που έμοιαζε με θαύμα. Δεν ήταν τυχαίο αυτό το 1-1 με τη Σάλκε.

Εχει εξήγηση: Ο ΠΑΟΚ έχει προπονητή και μάλιστα πολύ καλό. Είχε την ευτυχία να πέσει πάνω στη Σάλκε που την ξέρει σαν την τσέπη, αλλά όλα αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ο Χουμπ Στέφενς έστησε άριστα την ομάδα του και πήρε δίκαια την ισοπαλία. Θετικό αποτέλεσμα και προβάδισμα για την πρόκριση.

Δεν θα είναι εύκολη η ρεβάνς. Η άδεια Τούμπα είναι αβαντάζ για τους Γερμανούς. Το 1-1 όμως είναι διαχειρίσιμο από τον «Δικέφαλο». Ανεξάρτητα από το τι γίνει, ένα είναι σίγουρο: Ο ΠΑΟΚ αλλάζει επίπεδο. Θα είναι πολύ καλύτερα οικονομικά και σε θέμα γοήτρου αν παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά το σημαντικό είναι ότι αποκτά ταυτότητα, προσωπικότητα, σχέδιο και τακτική σε όλα του τα παιχνίδια. Γίνεται ανταγωνιστικός παντού και πατάει καλά στα πόδια του. Το αποτέλεσμα σαν αποτέλεσμα άλλες φορές μπορεί να ήταν και μια εφήμερη χαρά. Μια φωτοβολίδα χωρίς όμως συνέχεια.

Ο ΠΑΟΚ όμως δείχνει πως θα έχει συνέχεια περάσει δεν περάσει στους ομίλους. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία. Δεν είναι δηλαδή η ομάδα της μιας νύχτας, αλλά μια ομάδα με συνέπεια από την αρχή ως το τέλος. Εχει κουρασθεί πολλά χρόνια τώρα ο κόσμος του ΠΑΟΚ να βλέπει αναλαμπές, αλλά όχι διάρκεια πάνω από την Τούμπα. Οτι κάτι μεγάλο χτίζεται είναι βέβαιο. Κάθε μέρα που περνά γίνεται και πιο στιβαρό. Η ύπαρξη σχεδίου και οι βάσεις για την αξιοποίησή του είναι το μεγαλύτερο κέρδος.

Εστω κι αν φαίνεται υπερβολικό, ακόμη μεγαλύτερο κι από αυτή την προίκα πρόκρισης που χάρισε ο Στοχ με την ρουκέτα του στο Γκελζενκίρχεν. Να σημειώσουμε επίσης πως αν ο ΠΑΟΚ ολοκληρώσει ότι κατάφερε στη Γερμανία τότε η Ελλάδα θα έχει δυο ομάδες στους ομίλους για πρώτη φορά μετά το 2006-2007. Παράλληλα, η χώρα μας θα πάρει βαθμούς από το μπόνους πρόκρισης (4 πόντοι) και έξτρα ευκαιρίες για πόντους στους ομίλους.

Ολα αυτά στην προσπάθεια να διατηρήσουμε τον πρωταθλητή απευθείας στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ και το 2015-16. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο αφού η Ελβετία χάρη στη Βασιλεία μειώνει συνεχώς την απόσταση.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: