Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Φερμπέικ: «Σεβόμαστε τον Ατρόμητο»

Το εγκώμιο του Ατρόμητου έμπλεξε ο προπονητής της Άλκμααρ μια μέρα πριν την αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες για τα πλέι οφ του Europa League, Γκέρτιαν Φερμπέικ.

Φερμπέικ: «Σεβόμαστε τον Ατρόμητο»
Έτοιμη για την πρόκληση του Ατρόμητου και τα πλέι οφ του Europa League είναι η Άλκμααρ σύμφωνα με τον προπονητή της Γκέρτιαν Φερμπέικ. Ο έμπειρος τεχνικός έκανε λόγο για μια πολύ καλή ομάδα, δουλεμένη και θα πρέπει να φανεί ξεκάθαρα στο γήπεδο ποιος είναι καλύτερος για να περάσει στην επόμενη φάση.

«Έχουμε δει dvd από αγώνες κ ένας απεσταλμένος είδε το ματς με τον Εργοτέλη. Είναι πολύ καλή ομάδα, ειδικά στο τεχνικό κομμάτι, παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, όπως συνηθίζουμε κι εμείς στην Ολλανδία. Σεβόμαστε τον Ατρόμητο. Δεν ξεκινήσαμε άσχημα τη σεζόν. Στο Σούπερ Καπ χάσαμε με τη βοήθεια του διαιτητή στην παράταση. Κερδίσαμε Άγιαξ και Βααλβάικ, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, έχουμε έξι βαθμούς στους εννιά. Δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό φαβορί, δεν είμαστε. Ο Ατρόμητος έχει παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο με καλά οργανωμένες ομάδες. Πρέπει να δείξουμε στο γήπεδο ποιος είναι ο καλύτερος. Θα είναι σημαντικό να προκριθούμε, γιατί είμαστε νέα ομάδα και θα είναι καλό για τα παιδιά να μπουν στους ομίλους».

Για τον καιρό και το κατά πόσο θα επηρεάσει την Αλκμαάρ: «Δεν πρέπει να μας απασχολεί αυτό, ούτε ο διαιτητής. Αφού ο καιρός είναι έτσι θα πρέπει να παίξουμε με αυτές τις συνθήκες, εξάλλου και στην Ολλανδία έκανε πολύ ζέστη. Είναι λογικό ο ρυθμός να είναι πιο χαμηλός αν έχει ζέστη».

Φιργκέβερ: «Πολύ καλό σύνολο»

Από την πλευρά του, Νικ Φιργκέβερ, αρχηγός των Ολλανδών, είπε: «Δεν έχουμε ξεχωρίσει κάποιον παίκτη, αλλά έχουμε αναλύσει την ομάδα. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και σύνολο, θα τους αντιμετωπίσουμε όπως ξέρουμε. Οι στατιστικές δεν μας επηρεάζουν, είναι διαφορετικό τι έκανε πέρσι ο Ατρόμητος. Δεν θα σταθούμε σε αυτό, θα μπούμε στο γήπεδο να παίξουμε το παιχνίδι μας και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: