Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Στοχ-εύοντας στ’ αστέρια!!

Ο ΠΑΟΚ κρατάει στο χέρι του την πρώτη του παρουσία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το γκολ του Στοχ διαμόρφωσε το 1-1 κόντρα στην Σάλκε, την οποία υποδέχεται την άλλη Τρίτη στην άδεια Τούμπα.

Στοχ-εύοντας στ’ αστέρια!
Είναι πιο κοντά από ποτέ!

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με το «χρυσό» 1-1 από την έδρα της Σάλκε, χάρη σε ένα γκολ του Στοχ και είναι έτοιμος να τα παίξει όλα για όλα και να πανηγυρίσει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του. Την άλλη Τρίτη ο επαναληπτικός, στην, δυστυχώς, άδεια Τούμπα.

Ο Φαρφάν άνοιξε το σκορ στο 32’, ενώ ο Σλοβάκος άσος, με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1 στο 73’. Παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού από τον ΠΑΟΚ, πανέξυπνες κινήσεις από τον Στέφενς, ο οποίος με άριστο κοουτσάρισμα έκανε την… «ζημιά» στην αγάπη του.

Το ματς:


Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ως πρόθεση να αιφνιδιάσει την Σάλκε και να της δημιουργήσει προβλήματα. Με τον Λούκας και τον Στοχ να δείχνουν κινητικοί προσπάθησαν να δημιουργήσουν ρήγματα από τα πλάγια, όμως ακόμα και μετά τα τέσσερα συνεχόμενα κόρνερ που κέρδισε. Στη συνέχεια οι Γερμανοί άρχισαν να ανεβάζουν την διάθεσή τους, να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και σε μεγάλο βαθμό να εγκαθίστανται έξω από την περιοχή του Χακόμπο.

Οι Τζόουνς, Ντράξλερ ξεκινούσαν κάθε καλό για την Σάλκε, την ώρα που ο Λίνο… «παιδευόταν» με τον πολύ γρηγορότερό του Φαρφάν. Από τα πόδια του τελευταίου ήρθε και το τέρμα που έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από μία σύγχυση στα καρέ του ΠΑΟΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Περουβιανο επιθετικό, ο οποίος από πλάγια θέση πλάσαρε και άνοιξε το σκορ, παρά την… σιγουριά του Χακόμπο, ο οποίος έδειξε πως ελέγχει τη φάση. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε ζωηρός, κινητικός και προσπάθησε να ανεβάσει την άμυνά του λίγο πιο ψηλά. Στα πρώτα λεπτά αυτό λειτούργησε όμως παρόλα αυτά δεν ήρθε κάποια καλή φάση ή γκολ για την ομάδα του Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός όσο έβλεπε ότι η ώρα περνάει και μένει το 1-0, το οποίος θεωρητικά θα μπορούσε να είναι καλύτερο αποτέλεσμα, πέρασε τον Κάτσε σαν τρίτο χάφ στον άξονα και «μάζεψε» τον ΠΑΟΚ λίγο περισσότερο, δίνοντας ελευθερία στους Στοχ και Λούκας.

Αυτό του… βγήκε και με το παραπάνω του Στέφενς, με τον Στοχ να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλο στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, να σουτάρει από μακριά. Ο Σλοβάκος βρήκε χώρο, το δοκίμασε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χίλντεμπραντ, «παγώνοντας» για τα καλά την «Φέλτινς Αρένα». Οι Γερμανοί άρχισαν να πιέζουν στα 3/3 του γηπέδου, κέρδισαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα ακόμα γκολ που θα τους έδινε την νίκη. Το τελευταίο σφύριγμα του Λανουά έδωσε στον ΠΑΟΚ, την μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας του για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ σε μια εβδομάδα στην, δυστυχώς, άδεια Τούμπα.

Οι συνθέσεις:


Σάλκε (Γενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Μάτιπ, Χέβεντες, Φουχς, Χέγκερ (78’ Γκορέτσκα), Τζόουνς, Φαρφάν (87’ Πούκι), Ντράξλερ, Μέγιερ (70’ Κλέμενς), Ζαλάι.

Στον πάγκο: Φάχρμαν, Χούγκλαντ, Φελίπε Σαντάνα, Νοϊστάντερ.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ, Λόρενς (62’ Κάτσε), Λούκας (90’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (62’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Γλύκος, Σκόνδρας, Λόπεθ, Νέτσιντ.

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Βοηθοί: Φρεντερίκ Κανό (Γαλλία), Σιρίλ Γκρινγκόρ (Γαλλία)
Γήπεδο: «Φέλτινς Αρένα» Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: