Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Τενις Η Κουζνέτσοβα κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός


Η Σβετλάνα Κουζνέτσοβα με το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός Η Σβλετάνα Κουζνέτσοβα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ρωσικό εμφύλιο του τελικού του Ρολάν Γκαρός. Η Κουζνέτσοβα επικράτησε της Ντινάρα Σάφινα (Νο 1) με 6-4, 6-2 και κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του δεύτερου γκραντ σλαμ της καριέρα της, καθώς είχε νικήσει και στο US Open το 2004.

Η Κουζνέτσοβα έφτασε και το 2006 στον τελικό του γαλλικού όπεν, αλλά τότε είχε ηττηθεί από τη Ζαστίν Ενάν με 6-4, 6-4.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστριες πήγαιναν... αγκαζέ μέχρι και το 3-3, αλλά η Κουζνέτσοβα κατέκτησε τα επόμενα δύο γκέιμς και έκανε το 5-3. Η Σάφινα με μπρέικ πήρε παράταση... ζωής και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε 5-5, έχοντας το σερβίς, αλλά η Κουζνέτσοβα δεν άφησε αυτή τη φορά την ευκαιρία να πάει χαμένη και απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο μπρέικ της συμπατριώτισσας κάνοντας το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν πιο απλά για την Κουζνέτσοβα. Η Σάφινα που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης κατέκτησε μόλις δύο γκέιμς, ενώ η συμπατριώτισσα της με δύο μπρέικ έφτασε στην κατάκτηση τεσσάρων διαδοχικών γκέιμς, μετατρέποντας έτσι το 2-2 σε 6-2. Μάλιστα το νικητήριο πόντο τον χάρισε στην Κουζνέτσοβα η Σάφινα με διπλό λάθος στο σερβίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: