Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

ΚΑΕ Άρης

Η «επόμενη μέρα» στον Άρη ξεκίνησε με την ανανέωση της συνεργασίας του Άντριου Μπετς. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Άρη στα πλέιοφς, για όσους κοιτούν πίσω από τους αριθμούς, αν και οι 11.5 πόντοι και τα 6.8 ριμπάουντ ανά αγώνα δεν είναι και μικρά στοιχεία. Ο Άρης όμως προχωρά και για να γίνει αυτό, πέραν από ανανεώσεις παικτών που όλοι παραδέχονται ότι πρέπει να μείνουν, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το θέμα προπονητή.

Κανονικά δε θα έπρεπε να υπάρχει τέτοιο πράγμα σε μια ομάδα που έχει προγραμματισμό και όραμα μακρόπνοο. Ο Άρης είναι τέτοια, αλλά ο τρόπος που χάθηκε η νίκη, άρα και η Ευρωλίγκα, στον τελευταίο αγώνα με το Μαρούσι είναι κάτι που δεν μπορεί να μην το «ακουμπήσει» ο καθένας, πόσο μάλλον μια διοίκηση που είναι υπεύθυνη και σέβεται και την τρέλα του κόσμου, και τα λεφτά που η ίδια βάζει ή φέρνει στον σύλλογο. Ο Άρης από χθες μπαίνει σε μια νέα σελίδα του προγραμματισμού που φέρει τον τίτλο «η επόμενη μέρα». Για πρώτη φορά μετά την ήττα απ’ το Μαρούσι, ο Γιάννης Δαμιανίδης μίλησε για πολλές ώρες με τον Αντρέα Ματσόν. Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες κάθισαν να τα πουν, σε μια τρόπιν τινά απολογιστική συζήτηση. Τι έφταιξε, τι συνέβη, τι δεν πήγε καλά στον αγώνα, αν συνέβη κάτι πριν. Πράγματα που απασχολούν κάθε φίλο της ομάδας, πόσο μάλλον την ίδια τη διοίκηση του Άρη, που παρενθετικά, με την ανανέωση του Μπετς δείχνει ότι δεν θα το βάλει κάτω εύκολα.
Ο Ματσόν μίλησε με τον Δαμιανίδη και αυτό έγινε σε πλαίσιο κατανόησης και της καλής σχέσης που έχουν οι δύο άνδρες. Ο Ιταλός δε θέλησε να δημοσιοποιήσει, φυσικά, στα Μ.Μ.Ε. το τι συζητήθηκε. Η θέση του δεν είναι εύκολη, αυτό το καταλαβαίνει και ο ίδιος. Χάθηκε μια διοργάνωση, χάθηκαν 800 χιλιάρικα για την ομάδα, χάθηκε η ευκαιρία του Άρη να επιστρέψει εκεί που ανήκει, σε ένα «μπλακ άουτ» των 3.30 λεπτών, για το οποίο ευθύνη αποκλειστικά αυτός. Σαφώς και οι παίκτες που ως έμπειροι και επαγγελματίες έπρεπε να αντιδράσουν κι ας μην είχαν εντολές ή ας μην μπόρεσαν να τις «εκτελέσουν». Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να είναι η ομάδα μπροστά με 11 πόντους, να αρχίζει το Μαρούσι μια αντεπίθεση και να μην είναι μέσα στο παρκέ ο Σάββας Ηλιάδης. Ο μόνος που έχει, τόσα χρόνια, καταθέσει ψυχή γι’ αυτή την ομάδα και το στιλ του ήταν κατάλληλο για να κρατηθεί η μπάλα και να κερδιθούν φάουλ που θα έστελναν την ομάδα σε βολές, όπου ο Ηλιάδης όπως όλοι ξέρουν έχει πάνω από 80% επιτυχίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Ματσόν αρχίζει να μην νιώθει και τόσο ασφαλής στον πάγκο του Άρη, παρά το ότι έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα. Είναι προφανές ότι όλα, ή τέλος πάντων πολλά, θα ξεκαθαρίσουν στη συνάντηση που θα έχει ο Ιταλός με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Άρης, Θανάση Τζεβελέκη, ο οποίος θα «πάρει θέση» στις εξελίξεις από αύριο. Μετά, φυσικά, την παλικαρίσια του στάση μετά την ήττα όπου «βγήκε» δημόσια, στη συνέντευξη Τύπου και είπε ότι «στον αθλητισμό υπάρχουν και οι ήττες, υπάρχουν και τα άσχημα αποτελέσματα, ο Άρης συνεχίζει και θα συνεχίσει». «Ετοίμασε μια έκθεση, ετοίμασε την εξήγηση σου για τη συνάντηση με τον πρόεδρο» φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Δαμιανίδης, χωρίς διάθεση «κριτικής» ή «τιμωρίας» στον Ιταλό. Σε μια οργανωμένη ομάδα ο προπονητής δίνει εξηγήσεις στη διοίκηση και μαζί όλοι αποφασίζουν για την «επόμενη μέρα».

Άρχισαν οι φήμες για Μαρκόπουλο

Σε όλα αυτά, και μια και στην Ελλάδα ο προπονητής «πληρώνει το μάρμαρο» (στην περίπτωση, δίκαια!), στη θέση του Ματσόν ήδη τα «σενάρια» έχουν φέρει τον… Σούλη Μαρκόπουλο! Βεβαίως αυτό δεν προέρχεται από καμία επίσημη πληροφόρηση της ΚΑΕ Άρης (άλλωστε επικοινωνιακά, αν δεν μιλήσει ο πρόεδρος ή ο εντεταλμένος σύμβουλος, δεν κινείται τίποτα άλλο στον Άρη, είναι γνωστό αυτό), όμως η «σεναριολογία» αυτή δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη απ’ το «Μ», γι’ αυτό ακριβώς τη «μεταφέρουμε» στο αναγνωστικό μας κοινό – για την ενημέρωσή του για το τι λέγεται στα μπασκετικά «στέκια». Άλλωστε η ΚΑΕ Άρης δεν μπορεί να πάρει θέση σε «προπονητολογίες» απ’ τη στιγμή που έχει συμβόλαιο με τον Ιταλό κόουτς και αυτό δεν έχει «λυθεί» ακόμη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: