Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

«Καίγεται» η Ελλάδα!

fotieees.jpgΦωτιές σε όλη την χώρα με τους εμπρηστές να είναι οι μοναδικοί που φαίνεται που έχουν...σχέδιο και προχωράνε ακάθεκτοι στο έργο τους. Σε Πορτο Γερμενό και Προσύλι η φωτιά «κατεβάζει» κάτοικους και παραθεριστές στην θάλασσα ενώ μαίνονται οι πυρκαγιές στις περιοχές Μετόχι και Αετός στην Κάρυστο. Παράλληλα μπαράζ πυρκαγιών στην Θεσπρωτία όπου άναψαν έξι φωτιές ταυτόχρονα ενώ «φλέγονται» περιοχές σε Ζάκυνθο, Αχαϊα, Χίο και Σκύρο. Δεκατρία άτομα σε νοσοκομεία.



Εφιάλτης δίχως τέλος είναι οι πυρκαγιές που ξεσπούν η μια μετά την άλλη τόσο στις γύρω περιοχές της Αττικής όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια ενώ ένας ηλικιωμένος άνδρας έπαθε έμφραγμα όταν είδε το σπίτι του να καίγεται στην Ανθούσα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Σισμανόγλειο. Ακόμα δύο άτομα βρίσκονται στο ΚΑΤ με ελαφρά εγκαύματα και δέκα άτομα νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σε ότι αφορά το μέτωπο των πυρκαγιών η κατάσταση δείχνει ανεξέλεγκτη στο Πόρτο Γερμενό με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και να κατευθύνονται προς την ...θάλασσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το πρωί χτυπάνε οι καμπάνες στην περιοχή για να εγκαταλειφθεί το μέρος.

Παράλληλα αναζωπυρώσεις υπάρχουν σε Νέα Μάκρη και Πικέρμι με τις καιρικές συνθήκες να κάνουν το έργο της κατάσβεσης ακόμα δυσκολότερο.

Στο μεταξύ μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο με τις περιοχές Αετός και Μετόχι να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Θεσπρωτία κάτοικοι και τοπικές αρχές βρέθηκαν αντιμέτωποι σε ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού καθώς ξέσπασαν μέσα σε λίγες ώρες έξι πυρκαγιές, χτες και δίνουν «μάχη».

Σήμερα ξέσπασε φωτιά στην Χίο με τους ανέμους να πνέουν στα 6 μποφώρ και να υπάρχει έντονη ανησυχία.

Στην Ζάκυνθο έχουν ξεσπάσει φωτιές στις περιοχές Μαριές και Στρογγυλό. Στην Αχαϊα υπό μερικό έλεγχο είναι οι φωτιές στην περιοχή Άνω Καλλιθέας ενώ σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στο Ελαιοχώρι.

Πρόβλημα υπάρχει και στην Σκύρο με τις φωτιές που ξέσπασαν από χτες στις περιοχές Ασπούς και Αχερούνες.

Τέλος, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να αναζητηθούν τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών που «καίνε» την Αττική διέταξε από το Σάββατο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ιω. Σακελλάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: