Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Επιστρέφει κάτω από τα γκολπόστ στα 67 του!!!!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Είναι σχεδόν 67 ετών όμως το πάθος για το ποδόσφαιρο και η φιλία ωθούν τον Λαμπέρτο Μποράνγκα να βρεθεί και πάλι κάτω από τα γκολπόστ...

Ο λόγος για τον άλλοτε γκολκίπερ των Περούτζα, Φιορεντίνα, Ρετζιάνα, Τσεζένα και Πάρμα, ο οποίος θα επιστρέψει στο χορτάρι στις 20 Σεπτεμβρίου για να πάρει μέρος στην δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος της Ούμπρια (γεωγραφικό διαμέρισμα της κεντρικής Ιταλίας) με τη φανέλα της Αμέτο.

"Θα το κάνω επειδή ένας φίλος μου ζήτησε βοήθεια, έχοντας για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος τους δύο τερματοφύλακές του τιμωρημένους.

Δεν μπορούσα να αντισταθώ στην επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους, αν και θα το κάνω με τον μέγιστο επαγγελματισμό", τόνισε ο Μποράνγκα, ο οποίος εργάζεται αυτή την περίοδο στο νοσοκομείο της Περούτζα, για να προσθέσει:

"Δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσει να αυτοσχεδιάζει και έτσι από αύριο θα ξεκινήσω προπονήσεις με έναν γυμναστή, με τον οποίο θα ακολουθήσω πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων για να μπορέσω να ανταποκριθώ σε εκείνο το ραντεβού.

Δεν το κρύβω ότι για μένα θα είναι τεράστια η συγκίνηση, σχεδόν σαν να δίνω το πρώτο μου παιχνίδι".

Όσοι πάντως νομίζουν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Μποράνγκα επιστρέφει σε έναν αγωνιστικό χώρο μετά από από τον τερματισμό της ποδοσφαιρικής καριέρας του, "πλανώνται πλάνη οικτρά"...

Το 1992, σε ηλικία 50 ετών τότε, άφησε για λίγο το ρόλο του γιατρού (έχει στην κατοχή του δύο πτυχία, ένα ιατρικής και ένα βιολογίας) στη Μπαστάντο, ερασιτεχνική ομάδα της Ούμπρια, και κάθησε κάτω από την εστία αφού όλοι οι τερματοφύλακες της ομάδας είχαν τεθεί νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού!

Δεν τα πήγε μάλιστα καθόλου άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα του ηττήθηκε με τη μικρότερη δυνατή διαφορά (1-0).

Η αγάπη του όμως για τον αθλητισμό δεν περιορίζεται μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά επεκτείνεται και στο στίβο, καθώς από τον περασμένο Αύγουστο κατέχει το ρεκόρ στο άλμα εις μήκος για ανθρώπους που είναι πάνω από 60 ετών, με άλμα στα 5,03 που έγινε στο Λάτι της Φινλανδίας.

"Χάρη σε αυτό το πάθος για τον αθλητισμό και τη θέληση να διατηρούμαι σε φόρμα, μπορώ τώρα να επιστρέψω για να δώσω ένα πραγματικό παιχνίδι σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Αν θα είναι το τελευταίο;

Δεν το ξέρω, θα δούμε...", ήταν η τελευταία ατάκα του στις δηλώσεις που παραχώρησε στα ιταλικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: