Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Usain Bolt 100m WORLD RECORD

Έπεσε η αυλαία στο Βερολίνο…….

Τελευταία μέρα ήταν η χθεσινή για το παγκόσμιο πρωταθλήματα στίβου που έλαβε χώρα στο Βερολίνο. Κατά την διάρκεια των 9 ημερών που διεξήχθη το πρωτάθλημα αγωνίστηκαν 2.101 αθλητές από 202 χώρες ενώ σημειώθηκαν αρκετές, πολύ σπουδαίες επιδόσεις και τρία παγκόσμια ρεκόρ. Συγκεκριμένα, στα 100 και 200 μέτρα ο Γιουσέιν Μπόλτ με 9.58 και 19.19 δευτερόλεπτα αντίστοιχα τρέλανε τα χρονόμετρα ενώ στη σφυροβολία η Πολωνή Βλόνταρτσικ έριξε την σφύρα στα 77.96 μέτρα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο!

Όσον αφορά την χώρα μας που συμμετείχε με 22 συνολικά αθλητές, θα λέγαμε πως δεν κατάφερε να επιτύχει πολλές διακρίσεις. Συγκεκριμένα, ο απολογισμός ήταν μόλις μία πέμπτη θέση-αυτή του Περικλή Ιακωβάκη στα 400 μέτρα μετ’εμποδίων, η όγδοη θέση της Λίκα με 60.29 στον ακοντισμό και η ενδέκατη θέση του Λούη Τσάτουμα με 7.59 στον τελικό του μήκους. Η χώρα μας δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα μετάλλιο η παρουσία αυτή όμως, ήταν κάτι το πολύ αναμενόμενο καθώς όπως δήλωναν οι ειδικοί και οι υπεύθυνοι της αποστολής: η ελληνική ομάδα βρίσκεται σε στάδιο ανανέωσης και στόχος είναι μια αξιοπρεπής εμφάνιση. Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλη απούσα της διοργάνωσης και μεγάλη μας ελπίδα για ένα μετάλλιο ήταν η Πηγή Δεβετζή, η οποία δεν κατάφερε να ταξιδέψει στο Βερολίνο λόγω τραυματισμού.

Συνοψίζοντας, να πούμε πως μεγάλος πρωταγωνιστής της διοργάνωσης αυτής ήταν φυσικά ο Μπόλτ που σάρωσε με 2 παγκόσμια ρεκόρ και 3 χρυσά μετάλλια (στα 100, 200, και 4 επί 100) ενώ αρνητική πρωταγωνίστρια ήταν η Ισιμπάγιεβα, η βασίλισσα του ύψους που αν και πολλοί περίμεναν από την Ρωσίδα ακόμα και παγκόσμιο ρεκόρ, εκείνη βρέθηκε σε άσχημη μέρα και αποκλείστηκε με τρεις άκυρες στο τελικό! Στο πίνακα των μεταλλίων συναντάμε στην πρώτη θέση τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 10 χρυσά και 22 συνολικά ενώ έπονται στην δεύτερη θέση η Τζαμάικα με 7 χρυσά και 13 συνολικά και στην τρίτη η Κένυα με 11 συνολικά, εκ των οποίων τα 4 χρυσά. Όπως αναφέραμε παραπάνω η χώρα μας δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιο μετάλλιο ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 24η θέση με ένα ασημένιο μετάλλιο, αυτό του Κυριάκου Ιωάννου στο ύψος.

Τέλος, για τους λάτρεις του κλασικού αθλητισμού να θυμίσουμε πως το ραντεβού ανανεώνεται για το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου στο Καυτατζόγλειο στάδιο, όπου θα διεξαχθεί ο παγκόσμιος τελικού Στίβου με την συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών όλου του κόσμου! Να είστε όλοι εκεί!

Από:

Δεν υπάρχουν σχόλια: