Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Μπερλουσκόνι: "Δεν αλλάζω με τίποτα τον Ροναλντίνιο"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ροναλντίνιο "έλαμψε" με την εντυπωσιακή του απόδοση στην πρεμιέρα του Καμπιονάτο κόντρα στη Σιένα, και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν θα μπορούσε να μην... καμαρώνει για τα πεπραγμένα του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, καθώς αποτελεί από τους "αγαπημένους" του παίκτες.

Σε παρέμβασή μάλιστα του στην ιταλική εκπομπή "Processo di Biscardi", ο Ιταλός πρωθυπουργός και ιδιοκτήτης των "ροσονέρι" υποστήριξε πως ο "Ρόνι" θα ήταν πιο αποτελεσματικός ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Αλεσάντρε Πάτο, προτρέποντας τον Λεονάρντο να τον τοποθετήσει έξω ακριβώς από τη μεγάλη περιοχή και βάζοντας για "μπαλαντέρ" στη μεσαία γραμμή τον Ζέεντορφ.

"Δεν θα αντάλλασσα τον Ροναλντίνιο με κανέναν άλλο παίκτη που γνωρίζω. Σε οποιαδήποτε θέση παίζει και σε οποιαδήποτε κατάσταση βρίσκεται, ξεπληρώνει το εισιτήριο που έχουν πληρώσει οι φίλαθλοι με τις επινοήσεις και τις ενέργειές του", ήταν τα πρώτα μελιστάλαχτα λόγια του "Καβαλιέρε" για τον Ροναλντίνιο, για να προχωρήσει στη συνέχεια σε μαθήματα... τακτικής.

"Ο Ροναλντίνιο για μένα είναι ένας παίκτης που έχει μετατοπιστεί στη μεσαία γραμμή, ενώ πιστεύω ότι πρέπει να παίζει στο όριο της μεγάλης περιοχής, να είναι ουσιαστικά ο δεύτερος επιθετικός της ομάδας.

Εάν έφτιαχνα εγώ την ομάδα, θα έβαζα τον Ζέεντορφ δεκάρι για να κάνει την τελική πάσα, τον Πάτο πρώτο επιθετικό και τον Ροναλντίνιο δεύτερο. Ο Λεονάρντο; Με έχει ήδη ακούσει, μιλάμε για τα πάντα και νομίζω ότι συμφωνεί με αυτή την άποψη.

Σε αυτή τη θέση, ο Ροναλντίνιο μπορεί να κερδίσει περισσότερα φάουλ αλλά και πέναλτι, να βγάλει ασίστ και να σκοράρει. Ο Ροναλντίνιο είναι ένας πολύ ικανός παίκτης, έχει ανάγκη μόνο από το να αισθάνεται ότι τον εκτιμούν και τον στηρίζουν.

Θα παίξει σε αυτή τη θέση, είμαι πεπεισμένος πως στο τέλος του πρωταθλήματος θα είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: