Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

"Σφήνα στους αιώνιους!"



Ο Αρης δίχως αμφιβολία κατόρθωσε να κλέψει -έπειτα από αρκετά χρόνια- λίγη από την λάμψη των δύο "αιώνιων" στο μεταγραφικό παζάρι και να "τραβήξει" τα βλέμματα πάνω του. Ο Δήμος Ντικούδης είναι ένας από τους σπουδαίους σε αξία και εμπειρία παίκτες που ντύθηκε στα κιτρινόμαυρα αναβαθμίζοντας αισθητά τη φροντ λάιν της ομάδας του Αντρέα Μάτσον. Ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sport.gr εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με το νέο σταθμό της καριέρας του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως ο Αρης είναι ικανός να σπάσει το "κατεστημένο" του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, παρά τη χαώδη απόσταση που χωρίζει τον προϋπολογισμό του από αυτόν των δύο "αιώνιων".





Η είσοδος επιχειρηματιών στον Αρη ως "αντί-Γένεσις" λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα και της έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγει από την περίοδο λιτότητας και να προχωρήσει σε σημαντικές προσθήκες. Ο έλληνας φόργουορντ ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο πάλαι ποτέ αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ ανέκτησε κάτι από την παλιά του λάμψη υπογράμμισε ότι: " Σίγουρα υπάρχει ενθουσιασμός στις τάξεις της ομάδας και στους φιλάθλους της, αλλά από την άλλη μεριά κατά τη γνώμη μου μόνο μέσα στο γήπεδο μπορείς να κριθείς και να κερδίσεις τον σεβασμό των αντιπάλων σου. Πρέπει να δέσουμε ως ομάδα και να βρούμε την χημεία μας".

"Τα πάντα γίνονται"

Η απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια με μοναδικό ανταγωνιστή τον Ολυμπιακό μπορεί να ανατραπεί φέτος παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος σύμφωνα με τον νεοαποκτηθέντα άσο του Αρη:" Θεωρητικά όλα γίνονται. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες και τα οικονομικά μεγέθη είναι διαφορετικά, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να δέσουμε και να κάνουμε ένα δυνατό πρωτάθλημα".

Αυτό το οποίο ώθησε τον άλλοτε άσο του τριφυλλιού να συμφωνήσει με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν: "H δυναμική του συλλόγου. Είναι γεγονός επίσης ότι πίστευα πώς θα δημιουργηθεί ένα δυνατό ρόστερ, ενώ δεν ήθελα να αγωνιστώ σε κάποια ομάδα του εξωτερικού", σημαντικό ρόλο πάντως στην απόφαση του έπαιξε και ο... Νίκος Χατζηβρέττας: "Tα συζητούσαμε και μου είχε πει ότι του άρεσε η προοπτική να αγωνιστούμε στον Αρη. Επειτα με τον Νίκο έχουμε αγωνιστεί μαζί πολλά χρόνια στην Εθνική και λίγο και στον Παναθηναϊκό και όπως και να έχει συνέβαλλε στην απόφαση μου η γνώμη του".

"Να μιλήσουμε στο γήπεδο"

Δεν θέλησε πάντως να αναφερθεί λεπτομερώς στους στόχους που έχει με την νέα του ομάδα: "Δεν θέλω να μιλήσω για στόχους διότι και πέρυσι ο Αρης θεωρούταν το φαβορί για την τρίτη θέση, αλλά αποκλείστηκε από το Μαρούσι. Χαίρομαι που βρίσκομαι στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Η ομάδα του Αντρέα Ματσόν διαθέτει εκτός των άλλων και δύο πρωταθλητές Ευρώπης. Τους Σπύρο Μούρτο και Κώστα Παπανικολάου. Ο δεύτερος είναι πλέον ενεργό μέλος της Εθνικής Ανδρών και σύμφωνα με τον Δήμο Ντικούδη έχει όλα τα φόντα να διαπρέψει: "Θέλω να πιστεύω πως θα χρησιμοποιηθεί. Είναι αναγκαία η χρησιμοποίηση του και μάλιστα άμεσα. Βρίσκεται σε μία ηλικία πολύ καλή και δεν πιστεύω ότι οι παίκτες που υπάρχουν στη θέση του θα τον υποβαθμίσουν. Οσοι πιστεύουν στον εαυτός τους μπορούν να τα καταφέρουν. Είναι στο χέρι του να πάει ψηλά, άλλωστε όλοι είχαμε στην αρχή καλούς παίκτες μπροστά μας σε αυτή την ηλικία".

"Απαράδεκτο το 3+3"

Επειτα από εισήγηση των εκπροσώπων των συμμετεχόντων ομάδων στο πρωτάθλημα της Α1 εγκρίθηκε η πρόταση για δυνατότητα χρησιμοποίησης από το εκάστοτε σωματείο τριών αμερικάνων και τριών κοινοτικών, εν αντιθέσει με το παρελθόν που μπορούσαν να αγωνιστούν από τις Η.Π.Α μόνο δύο. Η αντίδραση πολλών ελλήνων καλαθοσφαιριστών ήταν άμεση, ενώ καυστικός για τη συγκεκριμένη απόφαση ήταν και ο 32άχρονος άσος: "Και μόνο που μπαίνουμε σε διαδικασία να συζητάμε αν είναι σωστή ή όχι αυτή η απόφαση, διαπράττουμε ένα μεγάλο σφάλμα. Οι ελληνικές εθνικές ομάδες βγάζουν συνεχώς ταλέντα και πηγαίνουν εξαιρετικά στις διοργανώσεις, αλλά οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να προτιμούν ξένους παίκτες. Ο χρόνος συμμετοχής των ξένων θα είναι περισσότερος για τους ξένους και αυτό είναι πολύ άσχημο".

"Εχει κλείσει το κεφάλαιο Εθνική"

Οι 114 συμμετοχές του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μόνο λίγες δεν μπορούν να θεωρηθούν ενώ στο παλμαρέ του ξεχωρίζουν ένα πρωτάθλημα Ευρώπης το 2005 και η δεύτερη θέση στο Μουντομπάσκετ του 2006. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι νιώθει γεμάτος από την παρουσία του και η απόφαση να αποχωρήσει από την "επίσημη αγαπημένη" το 2007 μετά το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, ήταν αποκλειστικά δική του. Επίσης αναφέρεται με ιδιαίτερη μνεία στην "νέα" εθνική ομάδα την οποία και θεωρεί ικανή για την πρόκριση στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ στην Πολωνία, αλλά δεν φαίνεται διατεθειμένος να επιστρέψει σε αυτή:

"Θεωρώ ότι αυτή η Εθνική ομάδα έχει πολύ ταλέντο, το μόνο διαφορετικό είναι η φιλοσοφία και οι μονάδες. Θα πρέπει να δέσουν γρήγορα και πιστεύω ότι εφόσον το καταφέρουν μπορούν να προκριθούν στην τετράδα. Για μένα ο κύκλος ου στην Εθνική νομίζω ότι έχει κλείσει. Η εθνική δεν έχει ανάγκη από κανένα παίκτη. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες που μας διαδέχονται και μπορούν να προσφέρουν. Μετά από 8 χρόνια αποφάσισα να σταματήσω η απόφαση ήταν δική μου καθαρά. Τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα, ωστόσο στη συνέχει τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα. Εζησα πολλές μεγάλες εμπειρίες και ότι ήθελα να πετύχω το κατάφερα.

Αναφέρθηκε ακόμα στις κλήσεις του από τη Εθνική ομάδα το χειμώνα κάτι που ωστόσο δεν συνέβη το καλοκαίρι και στην προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας: "Είχα κληθεί κάποιες φορές το χειμώνα από την Εθνική, το καλοκαίρι όμως δεν κλήθηκα. Δεν με πίκρανε πάντως κάτι ή κάποιος. Η απόφαση να φύγω ήταν δική μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: