Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Γιώργος Φωτάκης: «Σίγουρος για την πρόκριση»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ενας από τους μεγάλους απόντες του πρώτου αγώνα με τη Χίρενφεϊν, ο Γιώργος Φωτάκης, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο παιχνίδι της Πέμπτης και μέσω του «Goal» δίνει το στίγμα του για τη μεγάλη αναμέτρηση στο δρόμο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο έμπειρος μέσος δεν κρύβει την πεποίθησή του για την πρόκριση του ΠΑΟΚ, ενώ μίλησε για τη δική του κατάσταση, αλλά και την αναβολή του αγώνα με τον Πανιώνιο.

- Γιώργο, σε τι κατάσταση βρίσκεται μετά τον τραυματισμό σου;

«Σε γενικές γραμμές νιώθω καλύτερα πλέον. Δεν νιώθω ενοχλήσεις όταν πιέζω το πόδι μου με την μπάλα και το σημαντικό είναι να βελτιωθώ σε θέμα φυσικής κατάστασης προκειμένου να είμαι έτοιμος για την Πέμπτη».

- Η αναβολή του αγώνα με τον Πανιώνιο είχε θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο στον ΠΑΟΚ; Το ρωτάω με δεδομένο πως ταξιδέψατε με απουσίες στην Αθήνα και ίσως τώρα να είστε πιο ξεκούραστοι.

«Νομίζω ότι η αναβολή δεν μας βοήθησε. Αν παίζαμε με τον Πανιώνιο, θα είχαμε ένα παραπάνω παιχνίδι στα πόδια μας. Θα ήταν καλό να είχαμε παίξει την Κυριακή. Εμείς πάνω από ποδοσφαιριστές είμαστε άνθρωποι, όπως και οι διοργανωτές του πρωταθλήματος, και οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στην Αττική».

- Για το παιχνίδι της Πέμπτης η Χίρενφεϊν έχει το αβαντάζ με το 1-1 του πρώτου αγώνα. Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την προσεχή αναμέτρηση;

«Δεν μας άρεσε καθόλου το αποτέλεσμα της Τούμπας. Θέλαμε να μη δεχθούμε γκολ. Πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να ψάξουμε ένα γκολ στην Ολλανδία. Είναι πλέον μονόδρομος για μας. Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες. Ολοι στην ομάδα πιστεύουμε ότι μπορούμε να προκριθούμε και να βρεθούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

- Το παιχνίδι της Τούμπας το είδες από την κερκίδα. Πώς κρίνεις την εμφάνιση των συμπαικτών σου;

«Ημασταν άτυχοι. Κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά δεχθήκαμε ένα γκολ από καραμπόλα. Ισοφαρίσαμε νωρίς και είχαμε μια δυο φάσεις για να πάρουμε τη νίκη».

- Μίλησες για ατυχία και για χαμένες ευκαιρίες. Το ίδιο... έργο το είδαμε και με τη Βαλερένγκα.

«Οντως, η ήττα από τους Νορβηγούς ήταν και θέμα τύχης, καθώς ο αντίπαλος πέτυχε ένα τυχερό γκολ. Πάντως δεν είναι μόνο θέμα τύχης, αλλά και συγκέντρωσης. Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχεις δικαίωμα να χάσεις τη συγκέντρωσή σου ούτε για μισό λεπτό».

- Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι το παιχνίδι της χρονιάς;

«Είναι όντως σημαντικό, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Είμαστε σε κομβικό σημείο, καθώς τώρα τα παίζουμε όλα για την παρουσία στους ομίλους. Το θέλουμε όλοι, το θέλουμε πολύ και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: