Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Δύσκολες ώρες για Μπενίτεθ

benitez2.jpgΜπορεί ο Ράφα Μπενίτεθ να ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο του με την Λίβερπουλ ως το 2014, όμως τα πράγματα για τον Ισπανό προπονητή δεν είναι καθόλου εύκολα μετά τη νέα ήττα της ομάδας του από την Άστον Βίλα. Ήδη, μάλιστα, κάποιοι μπουκ στην Μεγάλη Βρετανία έχουν βγάλει αποδόσεις για το ενδεχόμενο απόλυσής του, η οποία δεν φαντάζει μακρινή ούτε στα ισπανικά ΜΜΕ αλλά ούτε και στα αγγλικά...

Η Λίβερπουλ βρίσκεται ήδη έξι βαθμούς πίσω από την κορυφή, καθώς εκτός της ήττας της από τους “χωριάτες”, έχει χάσει και στο Λονδίνο από την Τότεναμ στην πρεμιέρα. Το Σάββατο ταξιδεύει στο γειτονικό “Ρίμποκ” για την αναμέτρηση με την Μπόλτον και σε περίπτωση νέας απώλειας τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο για τον 49χρονο τεχνικό.

Ο Μπενίτεθ, πάντως, προσπάθησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του από την ολοένα αυξανόμενη κριτική που του ασκούν τα βρετανικά ΜΜΕ, ρίχνοντας την ευθύνη για το 1-3 από την Άστον Βίλα στους παίκτες του: “Κάναμε τόσα πολλά λάθη σε κρίσιμες στιγμές. Το 0-1 ήταν αυτογκόλ του Λούκας, ενώ ο Ζέραρντ υπέπεσε σε καθαρό πέναλτι. Αν κάτσουμε να αναλύσουμε τα προσωπικά λάθη, τότε θα μιλάμε πολύ ώρα για το ματς. Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί και οι έμπειροι παίκτες οφείλουν να δείξουν μεγαλύτερη ευθύνη”, ήταν τα λόγια του Μπενίτεθ ο οποίος στα πέντε χρόνια παρουσίας του στο “Άνφιλντ” έχει μεν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο δεν έχει βγάλει την ομάδα του λιμανιού από την... ξηρασία των 19 χρόνων χωρίς πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: