Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ίδιοι πρωταγωνιστές, διαφορετικές ερμηνείες!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει το Κύπελλο Αγγλίας.

Ίδιοι πρωταγωνιστές, διαφορετικές ερμηνείες!
Η Αρσεναλ ακολούθησε τη Μάντσεστερ Σίτι στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας και αυτές ήταν οι μεγάλες νικήτριες, ωστόσο κάθε άλλο παρά χαμένες βγαίνουν οι ηττημένες του σαββατοκύριακου, Λίβερπουλ και Τσέλσι!

Και αυτό γιατί δεν φορτώνουν την υπόλοιπη σεζόν με παιχνίδια κάτι που ιδίως για τους «ρεντς» που δεν έχουν μεγάλο ρόστερ θα ήταν εφιάλτης! Τυχόν επαναληπτικός με την Αρσεναλ θα τους έβαζε έναν ακόμη μπελά στο κεφάλι με την Εβερτον να ακολουθεί αν περνούσαν και η Λίβερπουλ χωρίς βάθος και ποιότητα για να απασχολείται σε δύο μέτωπα καλό είναι να εντοπιστεί στο βασικό της στόχο, την επιστροφή στην τετράδα.
Υπό αυτό το πρίσμα και με δεδομένο πως έπαιξε πολύ καλά, πιθανότατα αυτός ο αποκλεισμός δεν κοστίζει. Η Τσέλσι από την άλλη, δεν έχει προβλήματα με το ρόστερ αφού διαθέτει πάμπολλες λύσεις όμως το Κύπελλο δεν ήταν η προτεραιότητα της. Μπορεί λοιπόν  απερίσπαστα να απασχοληθεί με το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου την περιμένει η κόντρα με τη Γαλατασαράι! Οι μεγάλοι νικητές πάντως χαμογελούν δικαιολογημένα. Η  Αρσεναλ που μπόρεσε να βάλει στην άκρη τη συντριβή με 5-1 στο «Ανφιλντ» και η Σίτι που χρειαζόταν οπωσδήποτε μία νίκη κόντρα στην Τσέλσι ύστερα από το 0-1 στο πρωτάθλημα αλλά και το 0-0 στο Νόριτς, έδειξαν με την εικόνα τους πως το ήθελαν πιο πολύ! Στο Emirates πάντως πρωταγωνιστής ήταν και ο διαιτητής Χάουαρντ Γουέμπ που αρνήθηκε ξεκάθαρο δεύτερο πέναλτι στη Λίβερπουλ σε ανατροπή του Σουάρεζ από τον Τσάμπερλεν, ενώ οι αποκρούσεις του γκολκίπερ Φαμπιάνσκι κράτησαν το 2-1 για τους Λονδρέζους.  Για την άτιτλη από το 2005 Αρσεναλ ήταν μία νίκη πολύ σημαντική αφού τη διατηρεί εντός FΑ Cup και ταυτόχρονα της δίνει ψυχολογική ανάσα πριν την κόντρα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν.
Για τη Μάντσεστερ Σίτι ο ερχομός της Μπαρτσελόνα την Τρίτη στο Etihad έρχεται σε καλό σημείο. Τακτικά αυτή τη φορά ο Πελεγκρίνι είχε διαβάσει! Έκανε ότι έπρεπε και διόρθωσε τα πολλά λάθη του 0-1 της 3ης Φλεβάρη. Η τοποθέτηση του Γκαρθία αντί του  Ντε Μικέλις στα  χαφ και η είσοδος του Μίλνερ στην αρχική ενδεκάδα για να περιοριστεί ο Αζάρ ήταν κλειδιά στο να μην καταφέρει η Τσέλσι να κάνει την ίδια εμφατική εμφάνιση με το ματς πρωταθλήματος. Ο Μίκελ στα χαφ αντί του Λουίζ που οπισθοχώρησε για να πάρει τη θέση του Τέρι στο κέντρο της άμυνας, άλλαξε τις ισορροπίες και αυτή τη φορά ο Μάτιτς δεν βρήκε χώρους. Η επιλογή Γιόβετιτς δικαίωσε επίσης τον Χιλιανό προπονητή αφού έβαλε το πρώτο γκολ και η επιστροφή του σκόρερ του 2-0 Νασρί έδωσε ξανά την παραπάνω ποιότητα στα χαφ. Η Σίτι το ήθελε  πολύ παραπάνω και φαινόταν, οπότε  όποιος  έχει δει το ματς μπορεί να αντιληφθεί πόσο εύκολα κέρδισαν οι «πολίτες». Αντίθετα στο Λονδίνο η Λίβερπουλ το πάλεψε πάρα πολύ και είχε τις ευκαιρίες για να προκριθεί ή τουλάχιστον να πήγαινε το ματς στο επαναληπτικό!
Εν ολίγοις οι πρωταγωνιστές στη μαρκίζα ήταν οι ίδιοι, αλλά αυτή τη φορά σε σύγκριση με τα ματς πρωταθλήματος  οι ερμηνείες ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες! Αυτό  άλλωστε συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις αγώνων που επαναλαμβάνονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ανάμεσα σε αντιπάλους σε διαφορετικές διοργανώσεις!

Πηγή:  england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: