Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ρατσιστικό παραλήρημα για Αντετοκούνμπο!!

Η… αμφίεση του Θανάση Αντετοκούνμπο στο NBDL προκάλεσε αντιδράσεις χωρίς βάση από ρατσιστές.

Ρατσιστικό παραλήρημα για Αντετοκούνμπο
Η άγνοια είναι κακό πράγμα. Ρατσιστές μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στον Θανάση Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του φτάνοντας στο σημείο να ζητήσουν ακόμη και την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας που μόλις πέρσι και μετά από πολύ κόπο απέκτησαν.

Ο λόγος; Μια φανέλα που φορούσε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο All Star Game του NBDL και έγραφε «Greek Freak Nation», κάτι που από τους ρατσιστές μεταφράστηκε σαν… ύβρη προς το ελληνικό έθνος.

Κάτι όμως που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Το «Greek Freak» είναι το προσωνύμιο που έχουν κολλήσει οι Αμερικανοί στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μεταφράζεται ως… κάτι σαν «θαύμα της φύσης» λόγω των αθλητικών του προσόντων και της σπάνιας σωματοδομής του.

Ο 19χρονος άσος των Μπακς βοήθησε τον αδερφό του λειτουργώντας ως φυσικό εμπόδιο στο διαγωνισμό καρφωμάτων του NBDL και ο Θανάσης θέλοντας να ευχαριστήσει τον Γιάννη φόρεσε τη φανέλα που ανέφερε «Greek Freak Nation».

Η λέξη «nation» μπορεί σε πιστή μετάφραση να σημαίνει «Έθνος», αλλά στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζεται ως «ομάδα φιλάθλων». Συχνά μεγάλοι σταρ του ΝΒΑ, όπως ο Κόμπι Μπράιαντ ή ο Λεμπρόν Τζέιμς απευθύνονται στους φίλους των ομάδων τους ως «Lakers Nation» ή «Heat Nation».

Συνεπώς δεν πρόκειται για καμία προσβολή από πλευράς του Θανάση Αντετοκούνμπο. Τα δύο αδέρφια έχουν γεννηθεί κι έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα, αισθάνονται Έλληνες και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία. Όπως στη βραδιά του ντραφτ, όταν πανηγύρισαν την επιλογή του Γιάννη από τους Μπακς κρατώντας μια ελληνική σημαία.


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: