Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο κορμός ποιος είναι;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το μπέρδεμα και την αρρώστια στον ΠΑΟΚ, αναρωτιέται πόσα καλά έπαιξε μία ομάδα με 57 λάθη και περιμένει μπαλάρα με Μπενφίκα!Εκτός έδρας έπαιζε ο ΠΑΟΚ και όπως αναμένονταν έχασε… Αυτή την φορά πλήρωσε λάθη στην άμυνα… Ο τρόπος αλλάζει σε αυτά τα ματς, το αποτέλεσμα όμως είναι πάντα ίδιο. Όχι βέβαια ότι πέρα από αυτά τα λάθη η απόδοση ήταν καλή και έφθανε ώστε ο ΠΑΟΚ να κερδίσει μέσα στην Τρίπολη.

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον χαοτική απόσταση από τον πρώτο και ανίκητο, αλλά το κακό γι’ αυτόν είναι ότι πέρα από το ότι μειώθηκε η διαφορά του από όλες τις ομάδες των πλέι οφ, έχει χάσει και την αίσθηση υπεροχής. Ατρόμητος, Παναθηναϊκός και Αστέρας βλέπουν το χάλι αυτού του συνόλου με τα ασπρόμαυρα που προσπαθεί ακόμη να γίνει ομάδα και κάθε εβδομάδα πιστεύουν -όλο και περισσότερο- ότι είναι του χεριού τους και στα πλέι οφ.

Μεγάλο μπέρδεμα υπάρχει στην ομάδα του Δικεφάλου και αυτό είναι το χειρότερο. Μήνα Φεβρουάριο και δεν υπάρχει σταθερά. Δεν υπάρχει κορμός παικτών. Όποιος παίζει καλά σε εύκολο εντός έδρας παιχνίδι (ή με τον Απόλλωνα σε ματς με τελειωμένη πρόκριση) μπορεί την άλλη εβδομάδα να είναι και πάλι βασικός. Αφού εκτεθεί, μπορεί και πάλι να αλλάξουν τα πάντα. Κεντρικό δίδυμο στην άμυνα, χαφ, σχηματισμός, επίθεση, φιλοσοφία… Όλα αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα και πάλι από την αρχή.
«Είδαμε σήμερα πως με τους νέους παίκτες μπορούμε να παίξουμε καλύτερα…» είπε αρχικά ο Στέφενς και σκέφτεσαι: Πόσο καλά παίζει μία ομάδα με 57 λάθη και πέντε μόνο τελικές; (Μετά βέβαια το μάζεψε γιατί κατάλαβε τι μούτρα θα συναντούσε στα αποδυτήρια…).

Είναι φανερό ότι ο προπονητής συνεχίζει ακόμη και τώρα να ψάχνει για να βρει τι φταίει. Αλλάζει πρόσωπα και σχήματα κάθε εβδομάδα, αλλάζει παίκτες, προσπαθεί να αξιοποιήσει τα νέα πρόσωπα, μιλάει, δείχνει βίντεο με λάθη, θεωρεί ότι η παρουσία οπαδών στην προπόνηση θα βοηθήσει την ομάδα του! Το αποτέλεσμα (σε εικόνα και σκορ) είναι προβληματικό, ενώ η αρρώστια εντός ομάδας με την συνήθεια στην ήττα ανησυχεί πλέον και τους πιο αισιόδοξους αναφορικά με τους στόχους του ΠΑΟΚ.

Μέσα σε αυτή την προσπάθεια αναζήτησης ευθυνών έμειναν εκτός αποστολής τρεις ποδοσφαιριστές όπως Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης και Στοχ. Τα τρία μεγαλύτερα ονόματα που δεν πείθουν και ίσως ο προπονητής εκτιμάει ότι δεν προσπαθούν πλέον να ανταπεξέλθουν σε αυτό που παίζει(;) η ομάδα του.

Από την πλευρά τους οι παίκτες που γκρινιάζουν για την έλλειψη πλάνου, μάλλον δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι το όνομα του προπονητή τους είναι τόσο μεγάλο που ότι και να γίνει, όσο ανοργάνωτη κι’ αν είναι η ομάδα τους, ακόμη και τις διπλάσιες ήττες να κάνουν σε σχέση με πέρυσι, όσους στόχους κι’ αν χάσουν η κοινή γνώμη θα κατηγορεί αυτούς, ο κόσμος θα «κυνηγάει» αυτούς και όχι τον προπονητή τους όπως  άλλες χρονιές…


* Σημειώστε κάτι για την Πέμπτη: Η κατάσταση είναι τόσο άρρωστη στον ΠΑΟΚ, υπάρχει τόση ανισορροπία, που κόντρα στην Μπενφίκα θα τρίβετε τα μάτια σας από την «μπαλάρα» που θα παίξουν κάποιοι άλλοι έντεκα παίκτες, σε κάποιον άλλο σχηματισμό, με κάποια άλλη φιλοσοφία… Άλλο ματς αυτό!Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: