Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δεν αρκεί το μηδέν...!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την βελτίωση του ΑΡΗ στο αμυντικό κομμάτι, αλλά παράλληλα την επιθετική του ανυπαρξία σε συνδυασμό με το πέναλτι, που δεν έδωσε ο Μήτσιος διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα.
Ο ΑΡΗΣ κόντρα στην Βέροια έχασε μία τεράστια ευκαιρία να πάρει τους τρεις βαθμούς, να βάλει την ομάδα της Ημαθίας από κάτω και να πάει στα Χανιά στον τελικό των τελικών με τελείως διαφορετική ψυχολογία, αλλά και...βαθμολογική αναζήτηση.
Ο ΑΡΗΣ έμεινε τελευταίος, έχει δυο βαθμούς λιγότερους από την Βέροια και 4 από τον Πλατανιά,. Ο Απόλλωνας έχει 25, ενώ ξέφυγαν στους 27 οι Πανιώνιος, Λεβαδειακός καθώς έκαναν στην έδρα τους, ότι δεν έκανε ο ΑΡΗΣ με την Βέροια.
Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι στα Χανιά θα μάθουμε σε μεγάλο βαθμό πόσοες ελπίδες παραμονής θα έχει ο ΑΡΗΣ το βράδυ της Κυριακής. Με νίκη φυσικά και θα μπει για τα καλά στο παιχνίδι, με ήττα θα διατηρήσει τον τίτλο του φαβορί για τον υποβιβασμό και θα ψάχνει βαθμούς με καλύτερες από αυτόν ομάδες (ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, Αστερας) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει. Αν δεν χάσει, θα παραταθεί η αγωνία και η ψυχοβγαλτική διαδικασία-προσπάθεια παραμονής.
Για αυτά βέβαια θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και μέσα στην εβδομάδα. Σήμερα ο ΑΡΗΣ έχασε δυο βαθμούς, γιατί αγωνίστηκε με μια φιλοσοφία που του εξασφάλιζε το μηδέν, αλλά σε καμία των περιπτώσεων τη νίκη.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παπαδόπουλος πρώτιστα θέλει να κρατήσει το μηδέν. Ο ΑΡΗΣ στα 4 τελευταία παιχνίδια έχει δεχτεί ένα γκολ και αυτό από ένα προσωπικό λάθος του Πουλίδο. Την ίδια στιγμή όμως έχει σκοράρει μόλις δυο φορές. Αν το σύστημα εφαρμόζονταν από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ενδεχομένως ο ΑΡΗΣ να είχε περισσότερους βαθμούς. Την δεδομένη όμως χρονική στιγμή δεν αρκεί το μηδέν. Με τον Πανιώνιο η μία από τις 2-3 ευκαιρίες έγινε γκολ. Σήμερα στις 2-3 καλές φάσεις του ΑΡΗ (Τάτος, Μπουγαίδης, Αγκάνθο) η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα.
Ο ΑΡΗΣ πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο που ήταν ανύπαρκτος, ενώ για να πιέσει την Βέροια έπρεπε να περάσουν περίπου 75 λεπτά. Καμινιώτης και Τσιάρας ήταν μετριότατοι ως κακοί και σε καμία των περιπτώσεων δεν δικαιολογείται η παρουσία τους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι. Όπως δεν δικαολογείται (για εμάς που είμαστε απέξω και δεν βλέπουμε προπονήσεις) να είναι και πάλι εκτός αποστολής ο Ηρακλής, αλλά και ο Σουνάς. Ειδικά ο πρώτος που ήταν από τους καλύτερους του ΑΡΗ, μετά την Λιβαδειά που μπήκε αλλαγή, έχει στην κυριολεξία εξαφανιστεί
Για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα από το ξεκίνημα της χρονιάς είναι στα χαφ και δυστυχώς ο κακός χειρισμός στην περίπτωση Παπαστεριανού, οδήγησε σε μη ενίσχυση στην συγκεκριμενη θέση πρώτης γραμμής. Γιατί τα παιδιά που ήρθαν μπορούν να βοηθήσουν, αλλά ως τώρα δεν κάνουν την διαφορά όταν θέλεις να αναπτυχθείς, να δημιουργήσεις, να βάλεις γκολ και να κερδίσεις.
Άφησα τελευταίο τον Μήτσιο και τους... τραυματισμούς των παικτών της Βέροιας. Καταρχήν ξεκινώντας από το δεύτερο μέχρι και ο Γιώργος Λαναρής μπερδεύτηκε και έπεσε εκτός γηπέδου. Δεν ξέρω την ποιότητα της κάμερας του συνδρομητικού, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι κανένα αντικείμενο δεν τον βρίσκει. Οι παίκτες της Βέροιας πολύ καλά έκαναν και προσπάθησαν να πα΄ρουν τον βαθμό και τον πήραν. Δεν είναι δυνατον ότι η δική μας ομάδα θέλει τη νίκη, να το θεωρούμε φυσιολογικό και όταν το κάνει ο αντίπαλος να μιλάμε για το καλό του...ποδοσφαίρου.
Μάχη είναι διαρκείας και προσπαθεί ο καθένας με όλα τα μέσα να κερδίσει. Όπως φυσικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ανταμοίφθηκε η ομάδα της ένωσης του κ. Καραμελίδη. Το πέναλτι στο 90 είναι πεντακάθαρο (μάλιστα υπάρχει τράβηγμα και στον Οικονομόπουλο), αφού η μπάλα μετά από την κεφαλιά του Αγκάνθο, όχι απλά βρίσκει το χέρι του Τραπ, αλλά όπως φαίνεται και από την φωτογραφία την έχει σχεδόν...μπλοκάρει.
Ο Μήτσιος δεν έδωσε το πεντακάθαρο πέναλντι και αλλοίωσε το αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις. Το έχω ξαναγράψει. Το ότι είσαι κακός, δεν σημαίνει ότι πρέπει να σε αδικήσει και ο διαιτητής.
Ο ΑΡΗΣ για μία ακόμα φορά παρουσιάστηκε αδύναμος να προασπίσει τα συμφέροντά του και φυσικά η ανακοίνωση, που εξέδωσε πριν λίγο η ΠΑΕ πιστοποιεί την αδυναμία του, αφού φωνάζει μετά την... σφαγή. Όπως κάνει εδώ και χρόνια δηλαδή και φαίνεται ξεκάθαρα ότι κανένας διοικούντας δεν είναι ικανός να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Ο θόρυβος μέσα στην εβδομάδα έπιασε τόπο. Όχι όμως μόνο λόγω του...λάθους του Μήτσιου, αλλά και λόγω του ξεκάθαρου λάθους τρόπου παιχνιδιού του ΑΡΗ απέναντι στην χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 44 γκολ παθητικό!
Η επισήμανση για τα 11500 εισιτήρια είναι πέρα για πέρα αληθινή, αλλά το “ας ψάχνουν του χρόνου για θεατές” από την μια μοιάζει με παραδοχή υποβιβασμού και από την άλλη σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να καλύψει τα λάθη του ΑΡΗ από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα για φέτος και φυσικά των προηγούμενων ετών. Γιατί ο ΑΡΗΣ έχει πάνω από 100.000 κομμένα εισιτήρια φέτος στο πρωτάθλημα, όταν ο... επόμενος ΟΦΗ έχει τα μισά και από εκεί και πέρα ομάδες όπως ο Ατρόμητος ή ο Αστέρας δεν κόβουν ούτε το ένα πέμπτο, αλλά σήμερα το πρώτο σουτ ο ΑΡΗΣ το έκανε στο 43 και συνολικά στο ματς είχε 3 καλές ευκαιρίες για γκολ.
Στην τελική όμως πάλι αυτοί που έκοψαν (και) σήμερα εισιτήριο την πληρώνουν. Και λόγω της διαιτησίας, αλλά και λόγω της ανυπαρξίας (αγωνιστικής και διοικητικής) του ΑΡΗ σε όλα τα επίπεδα.
ΥΓ1 Τεράστια νίκη και με περίσσιο τσαμπουκά από την ομάδα μπάσκετ μέσα στη Νέα Σμύρνη. Το DNA δεν αλλάζει όσα προβλήματα, όσες δυσκολίες και αν προκύψουν...
ΥΓ2 Καραμελίδη θα βγεις να κάνεις δήλωση για το πέναλτι του Μήτσιου; Υπάρχει και η φωτό αν δυσκολεύεστε εσύ και οι συν αυτώ...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: