Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Έτσι πρέπει να είναι η ΑΕΚ!!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για τις νορμάλ Κυριακές της Ένωσης με τα οκτώ γκολ, για τους παίκτες που έχει ξεχωρίσει, αλλά και για τις 16-18 μεταγραφές που θα γίνουν. Αυτές είναι οι νορμάλ Κυριακές της ΑΕΚ. Το φυσιολογικό με δεδομένο πως από την μία πλευρά παίζει η ΑΕΚ και από την άλλη ομάδες με παιδιά που κάνουν κανονικές δουλειές εκτός ποδοσφαίρου για να ζήσουν είναι αυτό που βλέπουμε τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και είδαμε και σήμερα. Τα 8 γκολ και οι ευκαιρίες για τουλάχιστον ακόμη 4-5.
Και βέβαια αυτή είναι η διαφορά της ΑΕΚ με τον ΑΟ Περιστερίου που πριν μερικούς μήνες μας μαύρισε την ψυχή ένα Σάββατο. Ετσι πρέπει να παίζει η ΑΕΚ. Με φόρα από το πρώτο λεπτό για να τελειώνουν γρήγορα τα παιχνίδια και με διάρκεια στο παιχνίδι ανεξάρτητα από την έκταση του σκορ. Θα γράψω και τώρα μετά τα 8 γκολ που ακολούθησαν άλλα... 8 γκολ, του αμέσως προηγούμενου αγώνα, πως ήταν απαράδεκτο για την ΑΕΚ να μην καταφέρει να νικήσει αυτή την ομάδα στον πρώτο γύρο ακόμη και με κόντρα διαιτησία και με επόπτες που έκαναν τόσο εξόφθαλμα λάθη που δεν ξανάπαιξαν ποτέ. Αυτό λέγαμε και τότε, αυτό και τώρα. Πάντα απέναντι και στην πιο μαζική αμυντική γραμμή υπάρχει τρόπος να κάνεις παιχνίδι. Αρκεί να ξέρεις και να μπορείς.
Σήμερα η ΑΕΚ και ήξερε και μπορούσε να σπάει το τεχνικό οφσάιντ που και στον πρώτο γύρο έπαιξε αυτή η ομάδα. Η AEK ήταν προετοιμασμένη και σοβαρή και όλα τα υπόλοιπα ήταν εύκολα. Μέρα που περνάει δεν ξαναπερνάει για την ΑΕΚ που αποχαιρετά για πάντα αυτές τις ομάδες. Μάνδρα και Περιστέρι τέλος για πάντα. Και πάμε παρακάτω.
Φτιάχνομαι όταν βλέπω έτσι τον Πλατέλλα, χάρηκα τον Μπρέσεβιτς που έφυγε σκασμένος επειδή δεν έκανε πάλι χατ τρικ, ο Ντακόλ ξεμπούκωσε, ο Κορδέρο ήταν εγκέφαλος στο κέντρο και οι διαγώνιες μπαλιές του έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο ότι έβγαιναν συνέχεια παίκτες της ΑΕΚ μόνοι τους χωρίς να είναι οφσάιντ στην πλάτη των αντιπάλων αμυντικών.
Ο Βούρας έχει ωραίο στιλ κάτω από τα δοκάρια αλλά πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ σε ατομικό επίπεδο για να βελτιώσει τον τρόπο που παίζει με τα πόδια. Αλλιώς δεν έχει καμία τύχη. Και είναι απαράδεκτο το ότι αυτό το πρόβλημα το είχε από τα πρώτα του παιχνίδια χωρίς να το έχει βελτιώσει καθόλου. Επίσης από τα πλάγια μπακ περίμενα περισσότερα. Περισσότερες ασίστ, περισσότερες επιθετικές ενέργειες. Τα γράφω αυτά γιατί θέλουν να είναι πλάγια μπακ επιπέδου ΑΕΚ. Ιδίως ο Πεταυράκης που έχει πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά πρέπει να πιέσει τον εαυτό του για ακόμη παραπάνω. Γιατί είναι κοντά στο ...θαύμα.
Ποιο είναι αυτό; Αν ο Τσουμάγκας είναι υγιής και γυρίσει στο 100% τότε να μην πάρει η ΑΕΚ αριστερό μπακ και να βασιστεί στον Πεταυράκη και στην Β Εθνική. Το θεωρώ θαύμα επειδή μιλάμε για μια ομάδα που θα κάνει 16-18 μεταγραφές και έχει ήδη κάνει 8. Το να μείνει μόνο σε αυτή την θέση με το παιδί που έπαιξε στην Γ Εθνική θα είναι ένας πραγματικός θρίαμβος. Για αυτό πρέπει να είναι σκασμένος που δεν έφτιαξε άλλα 2-3 γκολ με το Περιστέρι. Και να τα χρωστάει για την επόμενη. Αυτά.
Κράτα γερά κυρία Βασιλική.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: