Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Απέδρασε, αλλά δεν έπεισε!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 74-72 τον ΠΑΟΚ στη Πυλαία με 7-0 σερί στο τελευταίο λεπτό για την 18η αγωνιστική της Α1, αλλά προβλημάτισε ενόψει ΟΑΚΑ. Παράπονα για φάουλ στη τελευταία φάση ο «δικέφαλος».

Απέδρασε, αλλά δεν έπεισε
Ανατροπή από το -5 στο τελευταίο λεπτό χρειάστηκε να κάνει ο κακός Ολυμπιακός στην άδεια λόγω τιμωρίας Πυλαία για να πάρει τη νίκη με 74-72 και να συνεχίσει χωρίς απώλειες στην 18η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Ο ΠΑΟΚ ήταν ψυχωμένος και σε γενικές γραμμές καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά έχασε την ευκαιρία για μία μεγάλη νίκη στο τέλος.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Μουν και Κόλινς, με τον πρώτο να πετυχαίνει κρίσιμο τρίποντο και το νικητήριο κάρφωμα, καλή απόδοση για τον κάτι παραπάνω από αξιόμαχο ΠΑΟΚ οι Κούπερ, Πέιν και Χαραλαμπίδης. Για φάουλ στη φάση του κλεψίματος που επέφερε τη νίκη του Ολυμπιακού στη προτελευταία φάση του αγώνα, φωνάζει -δίκαια- ο δικέφαλος, με αρκετά λάθη κατά των «ερυθρόλευκων» η διαιτησία του αγώνα.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε 8-5 στο 3΄ και 16-7 στο 6΄, δείχνοντας υψηλό κίνητρο και θέληση. Ο Χαραλαμπίδης ήταν εκπληκτικός στην επίθεση, ο Κούπερ μοίραζε ακατάπαυστα ασίστ και οι γηπεδούχοι έπαιζαν εξαιρετικά, την ώρα που ο Ολυμπιακός ήταν χωρίς διάθεση, δεν είχε «καθαρό» μυαλό και δημιουργία στην επίθεση, έκανε λάθη και δεν έπαιζε με πάθος στην άμυνα. Έτσι ο δικέφαλος του βορρά, συνέχισε να σκοράρει με ευκολία και να προηγείται με 9 πόντους (23-14) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, αφού οι «ερυθρόλευκοι», είχαν σε καλή κατάσταση μόνο τον Λοτζέσκι και δεν εκμεταλλεύονταν το πλεονέκτημα που είχαν στο low post.

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβαλε στο παρκέ τους πιο «φρέσκους» Μουν, Κόλινς και Σλούκα, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να «σφίξει» την άμυνα του, να βρει λύσεις στο «ανοικτό» γήπεδο και να μειώσει σε 28-24 στο 14΄. Ο ΠΑΟΚ έβρισκε επιθετικά στηρίγματα στους Πέιν και Τσαϊρέλη, αλλά «βραχυκύκλωσε» μετά την έξοδο του Κούπερ, που κάθισε στον πάγκο με 2ο φάουλ. Μουν και Κόλινς «εκτελούσαν» από μακριά, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός (σούταρε εξαιρετικά πίσω από τα 6.75) να προηγηθεί για πρώτη φορά με 33-32 δυόμισι λεπτά πριν την ανάπαυλα. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν, σκόραραν με τους Τσόχλα και Δέδα, όμως συνεχόμενα καλάθια του Σλούκα και ένα τρίποντο του Περπέρογλου στην εκπνοή, έφεραν τους πρωταθλητές Ευρώπης μπροστά με 40-37 στο ημίχρονο.

Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός μπήκε ακόμα πιο σοβαρά και με τον Πρίντεζη (έξι πόντοι σε τρία λεπτά) σε πολύ καλή κατάσταση, προηγήθηκε 49-40 στο 23΄. Η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν πλέον σε υψηλά στάνταρ και ο ΠΑΟΚ αναγκαζόταν να σουτάρει στη λήξη του χρόνου των επιθέσεών του. Ο δικέφαλος όμως για μία ακόμα φορά δεν πτοήθηκε και πλησίασε στους τέσσερις (47-51 στο 27΄), χάρη σε καλάθια του Καλέ, αλλά και την σωστή άμυνα πάνω στον Σπανούλη, που ήταν απελπιστικά άστοχος επιθετικά και σε χαμηλά επίπεδα δημιουργικά. Με επί μέρους σκορ 11-3 από το σημείο που οι «ερυθρόλευκοι» πήραν… κεφάλι με εννέα πόντους, ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 52-51 στο τέλος της τρίτης περιόδου και το φινάλε προμηνύονταν συναρπαστικό.

Ίδια νωθρή εικόνα για τον Ολυμπιακό και παθιασμένη σε άμυνα και επίθεση για τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του 4ου δεκαλέπτου, με τους μαγικούς χωρίς ίχνος υπερβολής γηπεδούχους, να προηγούνται 61-52 στο 33΄, χάρη σε σερί 10-0 (!) που εμπεριείχε δύο καρφώματα των Πέιν και Μαργαρίτη και δύο τρίποντα του Χαραλαμπίδη. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπορούσαν ούτε να κατεβάσουν με αξιοπρέπεια τη μπάλα και έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας να πάρει ταιμ άουτ και οι φωνές του να ακουστούν μέχρι το… ΣΕΦ. Με τον Ντάνστον να τελειώνει δύο φάσεις με καλάθι και φάουλ και τον Κόλινς να κάνει τη καλύτερή του εμφάνιση στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 65-63 πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Δύο εύστοχες βολές του Σλούκα έφεραν το ματς στο 65-65, με 4΄:11΄΄ να απομένουν, όμως ο Κούπερ είχε ανεβάσει ξανά κατακόρυφα την απόδοσή του, καθώς σκόραρε (για το 68-65), έπαιρνε ριμπάουντ και μοίραζε στους συμπαίκτες του. Με δύο βολές του Σλούκα 1΄:45΄΄ πριν το φινάλε ο Ολυμπιακός μείωσε σε 68-67, ο Κούπερ «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο για το 70-67 και ο Πέιν με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά με πέντε (72-67 στο 39΄).

Ένα τρίποντο του Μουν και δύο εύστοχες βολές του Λοτζέσκι έφεραν ξανά το ματς στα ίσια (72-72) με 24 δευτερόλεπτα να απομένουν. Στην επαναφορά ο Ολυμπιακός έκλεψε με υποψία φάουλ του Ντάνστον στην παγίδα που έγινε στον Κούπερ, στον αιφνιδιασμό ο Μουν πραγματοποίησε το κάρφωμα της νίκης, αφού στην επίθεση που πραγματοποίησε στη συνέχεια ο δικέφαλος ο Κούπερ αστόχησε σε τρίποντο…

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 37-40, 51-52, 72-74.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 11, Κούπερ 14 (2), Χαραλαμπίδης 17 (5), Τσόχλας 3 (1), Τσαιρέλης 13 (1), Δέδας 2, Μαργαρίτης 4, Καλλές 5, Κασελάκης 3 (1)
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Μουν 11 (3), Ντάνστον 8, Σπανούλης 6 (1), Περπέρογλου 3 (1), Σλούκας 12 (1), Κόλινς 12 (2), Σίμονς, Λοτζέσκι 9 (1), Πρίντεζης 8 (1), Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 2

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Ψαριανός, Τζαφλέρης.

* Χωρίς τον Μπόγρη αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ, απόντες για τον Ολυμπιακό οι Μπέγκιτς, Παπαπέτρου, Χριστοδούλου, Αγραβάνης, Πέτγουεϊ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: