Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η κλεψύδρα αδειάζει!!

Ο Σταύρος Κόλκας μέσα από το blog του στο gazzetta αναλύει την παρουσία του ΠΑΟΚ στο ματς της Τρίπολης όπου αν και κέρδιζε, ηττήθηκε!
Παρότι δεν ήμασταν κακοί σήμερα, χάσαμε. Ήταν …τάνα η μπάλα αυτή τη φορά, αφού φάγαμε δυο γκολ από το πουθενά. Είχαμε και μία κακή εμφάνιση του Γλύκου, που ουσιαστικά τη… χρωστούσε. Δεν μπορούμε να συντονιστούμε ούτε σε αυτό, να κάνει μία κακή εμφάνιση η ομάδα μαζί με τον Γλύκο.
Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός γιατί στην άμυνα κρατούσε εύκολα, ο Νάτχο στη μεσαία γραμμή ήταν σα το μύγα μες στο γάλα και ήταν πιο απειλητικός. Υπήρχε κίνηση, υπήρχε πρέσινγκ, ακυρώθηκαν τα ατού της Τρίπολης. Προηγήθηκε. Όμως δεν κράτησε.
Ήταν μια εμφάνιση πρώτων αγωνιστικών, όταν μία ομάδα προσπαθεί να βρεθεί και απλά της στραβώνει ένα παιχνίδι. Λες πως είναι όμως σε καλό δρόμο.
Σήμερα, μέσα προς τέλη Φλεβάρη, μάλλον λες πως είναι σε κακό δρόμο. Και την Πέμπτη έρχεται η Μπενφίκα στη Τούμπα. Η εκπληκτική Μπενφίκα.
Είμαστε σε κακό δρόμο γιατί δεν υπάρχουν ξεκάθαρες ιδέες. Είμαστε σε κακό δρόμο γιατί προσπαθούμε να αλλάξουμε την ομάδα σε εποχή που παίζονται τα πάντα. Είμαστε σε κακό δρόμο γιατί πλέον είναι σαφές πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη εντός ομάδας. Οι διοικητικοί έχουν ενστάσεις με τον τρόπο που δουλεύει ο Στέφενς αλλά δεν έχουν εμπιστοσύνη και στο κριτήριο των παικτών που μονίμως ψάχνουν άλλοθι, ο Στέφενς εκθέτει τους παίκτες που ξεκίνησαν τη σεζόν όποτε σχεδόν του δίνεται η ευκαιρία και οι παίκτες – όχι οι νέοι – τον ξεφωνίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.
Για σήμερα, δε νομίζω να φταίει πάντως ο Στέφενς. Ουσιαστικά ο Γλύκος μέχρι το 65΄είχε δεχτεί ένα σουτ μακρινό που πήγε πάνω του, η ομάδα έλεγχε τη μεσαία γραμμή, ήταν πιο επικίνδυνη και αν οι ακραίοι της ήταν σοβαροί θα το είχε καθαρίσει το παιχνίδι.
Αν μπορώ να βρω ένα λάθος, αυτό μάλλον έχει να κάνει με την αλλαγή του Λάζαρ που ουδέποτε κατάλαβα γιατί μπήκε στο παιχνίδι. Όμως δεν είναι ο λόγος που χάσαμε σήμερα αυτός.
Ο λόγος αν θέλουμε να το απλουστεύσουμε, είναι πως κάνουμε μίνι προετοιμασία στη διάρκεια των επίσημων αγώνων. Τέσσερις καινούργιοι στον άξονα – Μαντούρο, Ινσαουράλδε, Νάτχο, Χούσεν – βάλε και τον Κάτσε που ήταν ανενεργός, πέντε.
Κάνω μεγάλη προσπάθεια να μη ξενερώσω, κυρίως από το κλίμα που βλέπω στην ομάδα. Μάλλον το χάσαμε το παιχνίδι σε αυτό το κομμάτι και να δούμε πως θα βρεθεί η συνοχή για τις δυσκολίες που έρχονται.
Ο Νάτχο είναι μεγάλη υπόθεση, όμως θα πρέπει να τον βοηθήσει και η ομάδα. Πάλι σήμερα έχει ασίστ που έγινε γκολ και έχει τρεις κάθετες που είναι τετ α τετ. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να σπάσει το πρέσινγκ του αντιπάλου με το απλό παιχνίδι του, είναι ο μοναδικός παίκτης ελίτ που παίζει στον ΠΑΟΚ.
Και ο Ινσαουράλδε είναι κανονικός αμυντικός, περιμένω πως και πώς να γυρίσει ο Μιγκέλ Βίτορ, για τον οποίο παρατήρησα πως έλειπε σε όλες τις κρίσεις της ομάδας.
Για τον στόπερ Μαντούρο, καλύτερα να μη σχολιάσω ειδικά σε μία περίοδο που το παιδί είναι αρκετά πιεσμένο μετά από αποχή. Για το γκολ πάντως θεωρώ πως περισσότερο φταίει ο Γλύκος που δεν του δίνει την επιλογή της επιστροφής.  
Τέσσερις σερί εκτός έδρας ήττες, όλες με δύο γκολ παθητικό, πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι του Κλάους που σκοράρει και φτάνει τα 13 γκολ σε επίσημους αγώνες χωρίς πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ δεν εκμεταλλεύεται το εξαιρετικό του μομέντουμ.
Η κλεψύδρα αδειάζει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ο αγώνας της Πέμπτης είναι σημαντικός για τον ΠΑΟΚ και για συγκεκριμένα στελέχη του. Και δεν αναφέρομαι μόνο στον προπονητή.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: