Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Δυο πρόσωπα σούπερ κέρδη για την ΑΕΚ…!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τους Πεταυράκη – Γροντή, την ΑΕΚ του Δέλλα που του αρέσει, αλλά και γιατί… διαφωνεί! Είναι τελικά κρίμα κι άδικο… Να σκοράρει κατά βούληση η ΑΕΚ σε δυο συνεχόμενα ματς χωρίς να έχει ο κόσμος της τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα σε μία τόσο υπέροχη μέρα (σ.σ.: καιρικές συνθήκες) και να περάσει ευχάριστα το απόγευμά του. Διότι όλα τα καλά ανήκουν στον κόσμο της Ενωσης για όσα υποχρεώθηκε να βιώσει!

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά παραγωγική και απέναντι σε μία ομάδα που της στέρησε τη δυνατότητα να κάνει νίκη στον πρώτο γύρο κατάφερε να φτάσει σε οκτώ τέρματα και να χάσει άλλα τόσα (δίχως υπερβολή) για να κάνει ένα σκορ απίθανο…

Ολο αυτό είναι αναμενόμενο. Η διαφορά αγωνιστικής δυναμικότητας και επιπέδου – ποιότητας συλλόγου της ΑΕΚ με οποιονδήποτε σύλλογο έως και την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα και από κει στο Champions League ήταν, είναι και θα παραμείνει χαώδης.

Γι’ αυτό κι από Νοέμβριο μήνα είχε αρχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται το αγωνιστικό κομμάτι της επόμενης περιόδου… Το θέμα που τίθεται πλέον είναι ποιοι κερδίζουν το στοίχημα της παραμονής και ποιοι είναι εκείνα τα πρόσωπα που έχουν να δώσουν.

Επιπρόσθετα αξία θα ‘χει πλέον να διαπιστώσουμε τι ισχύει για κάθε πιτσιρικά που βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας. Την αγωνιστική του αξία και το γεγονός αν τα… credits τους μπορούν να τύχουν εξέλιξης προς τα πάνω φυσικά.

Δυο πρόσωπα φέτος που δείχνουν να έχουν μέλλον και να διαθέτουν στοιχεία τέτοια που θα μπορούν να εξελιχθούν (εκείνα μαζί με τις προσωπικότητες των παικτών) είναι ο Πεταυράκης και ο Γροντής με τον πρώτο να αποτελεί για μένα το μεγαλύτερο κέρδος για την ΑΕΚ και χωρίς να αναφέρομαι στον πλέον MVP της σεζόν (έως τώρα) που είναι ο Πλατέλλας αλλά είναι και μεγάλος συγκριτικά (δεν αναφέρω ποτέ παίκτες όπως ο Κορδέρο λόγω δεδομένης αγωνιστικής αξίας).

Ο 21χρονος αριστερός μπακ της ΑΕΚ έχει παρουσιάσει μία ιδιαίτερα σταθερή απόδοση και συνεχόμενη εξέλιξη και… αναβάθμιση που πραγματικά αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την ομάδα. Διότι η Ενωση αναζητεί αριστερό μπακ, ωστόσο με τους Πεταυράκη και Τσουμάγκα στη συγκεκριμένη θέση θα μπορεί να έχει έναν ιδιαίτερα ισάξιο ανταγωνισμό για τη θέση του βασικού.

Για τον Τσουμάγκα μετά τον τραυματισμό δεν έχουμε άποψη ακόμη. Αλλά θαρρώ πως είναι δυνατό παιδί και αρκετά ποδοσφαιρικά εγωιστής για να μη διεκδικήσει και πάλι τη φανέλα του βασικού αριστερού μπακ.

Όμως η περίπτωση του Πεταυράκη αξίζει να σημειωθεί διότι και στο ματς με αντίπαλο το Περιστέρι απέδειξε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη που δεν θα σου επιτρέπει να τον βγάλεις από την θέση του ανεξαρτήτως ονόματος και βιογραφικού.

Για τον Γροντή που αποτελεί και σπλάχνο της ΑΕΚ είναι νομίζω η μεγάλη χαρά και ταυτόχρονα προσδοκία για να «βγει» όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο. Πάλι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να φανεί και να ξεχωρίσει, ενώ η ηλικία του σε συνδυασμό με όσα δίνει στον αγωνιστικό χώρο είναι ένας σούπερ συνδυασμός για να καταλήξουμε στο αποτέλεσμα ότι έχει μόνο περιθώρια εξέλιξης και αναβάθμισης.

Γι’ αυτό και διαφωνώ με τον κόουτς Τραϊανό Δέλλα. Ολοι θαρρώ αρχίζουν να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο «Κολοσσός» του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ΑΕΚ έχει όλο το πακέτο για να γίνει ένας πολύ καλός προπονητής. Ακόμη και οι «βιαστικοί» επικριτές του τον έχουν καταλάβει. Όμως επαναλαμβάνω διαφωνώ σε ό,τι αφορά στη σκέψη του για τη χρησιμοποίηση των πιτσιρικάδων.
Βέβαια εκείνος (ευτυχώς για όλους μας) ξέρει σίγουρα καλύτερα από μένα, ωστόσο, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει από το 60’ και ενώ έχει κριθεί το παιχνίδι να χρησιμοποιήσει τους πιτσιρικάδες για να διαπιστώσει πρώτα εκείνος και οι συνυπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού –κι έπειτα ο κόσμος της ομάδας- ποιοι μπορούν και ποιοι όχι από τους μικρούς της ΑΕΚ.

Υγ: Με εξαίρεση το αντρικό βόλεϊ –που όμως μας έχει δώσει ήδη μεγάλη χαρά– όλα τα τμήματα είχαν μόνο νίκες. Μπάσκετ, γυναίκες βόλεϊ και φυσικά το… τρένο με τα σούπερ παιδιά και παντοκράτορες στη χώρα χαντμπολίστες… Η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει με νίκες παντού γιατί έτσι οφείλει και μπορεί.Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: