Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Άρης... με μηχανική υποστήριξη!!

Ο Άρης ήταν μπλοκαρισμένος και το κατάμεστο «Βικελίδης» δεν τον έσπρωξε στη νίκη. Η Βέροια πήρε «χρυσό» βαθμό, 0-0, αναγκάζοντας τους «κίτρινους» να ψάχνουν το θαύμα για να κρατηθούν στην κατηγορία.

Άρης... με μηχανική υποστήριξη
«Τελικός» ήταν και για τους δύο, όμως η Βέροια βγήκε κερδισμένη. Η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς έμεινε όρθια στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πήρε «χρυσή» ισοπαλία και δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια του Άρη για παραμονή, έπειτα από 25 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα.

Η «βασίλισσα του Βορρά» είχε εξαιρετική παρουσία στη Θεσσαλονίκη, κράτησε τους «κίτρινους» μακριά από τα καρέ του Καντιμοίρη και ήταν πιο ουσιαστική στις επιθετικές της ενέργειες. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου σπατάλησε περίπου 70 λεπτά μέχρι να λύσει το πρόβλημα στον άξονα και δεν μπόρεσε σε κανέναν σημείο του αγώνα να δημιουργήσει εστίες κινδύνου στην άμυνα των φιλοξενούμενων.

Στον πάτο της βαθμολογίας με 18 βαθμούς συνεχίζει ο Άρης, που πλέον δεν έχει περιθώρια για κανένα λάθος. Τους 20 έφτασε η Βέροια, που ωστόσο είδε τη διαφορά τις από τις υπόλοιπες ομάδες να μεγαλώνει.


Το ματς:



Πολύ δυνατό ξεκίνημα έκαναν στο παιχνίδι οι παίκτες της Βέροιας. Οι παίκτες του Ντόστανιτς κατάφεραν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους, να περιορίσουν τους παίκτες του Άρη και να απειλήσουν κυρίως με ενέργειες του Μπεν αλλά και στημένες φάσεις την εστία του Διούδη. Οι φωνές του Σούλη Παπαδόπουλου από τον πάγκο δεν έδειξαν να μπορούν να βοηθήσουν τους γηπεδούχους, που δεν είχαν καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα να κάνουν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και να παραμένουν τελείως ακίνδυνοι επιθετικά.

Μετά το πρώτο 20λεπτο οι «κίτρινοι» κατάφεραν να περιορίσουν κάπως την επιθετική λειτουργία της Βέροιας, η οποία ωστόσο συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του ματς. Οι τριάδα των χαφ των γηπεδούχων έδειχνε εκτός αγώνα καθώς δεν μπορούσε να βοηθήσει ούτε στο δημιουργικό αλλά ούτε και στο ανασταλτικό κομμάτι. Με το πέρασμα των λεπτών ο ρυθμός άρχισε να «χαλάει» καθώς υπήρχαν αλλεπάλληλες διακοπές στο ματς λόγω των δυνατών μονομαχιών μεταξύ των παικτών. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου με την ομάδα του Παπαδόπουλου να έχει ισορροπήσει το ματς.

Με τη Βέροια να προσπαθεί να πιέσει και να δημιουργήσει εστίες κινδύνου κοντά στην περιοχή του Διούδη ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο. Το «βραχυκύκλωμα» στη μεσαία γραμμή έμοιαζε με γόρδιο δεσμό για τον Σούλη Παπαδόπουλο, που έβλεπε τον Άρη να σπαταλά επιθέσεις και να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την μεσοεπιθετική του γραμμή. Έτσι, η ομάδα του Ντόστανιτς έδειχνε να βολεύεται καθώς τα λεπτά κυλούσαν με τους φιλοξενούμενους να έχουν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν τις λύσεις στο επιθετικό κομμάτι κυρίως με σέντρες του Τσουμάνη από τα αριστερά, από τις οποίες προήλθε και η καλύτερή τους στιγμή με τον Τάτο. Η Βέροια «θωράκισε» την δεξιά της πλευρά, κατάφερε και πάλι να «παγώσει» το παιχνίδι των «κίτρινων» και με γρήγορες επιθέσεις κράταγε σε ετοιμότητα τον Διούδη. Στα τελευταία λεπτά κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα πολλά νεύρα μεταξύ των παικτών γεγονός που ευνοούσε την ομάδα της Ημαθίας, η οποία βολευόταν με τον βαθμό που κράτησε μέχρι το φινάλε.






Οι συνθέσεις:



Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Γιαννίτσης, Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Μπακασέτας, Καμινιώτης (70’ Οικονομόπουλος), Βανγκέλι, Μανιάς, Μπουγαΐδης, Τσιάρας (84’ Κουσίδης)
Στον πάγκο: Γουναρίδης, Κύργιας, Αγγελούδης, Παπαδόπουλος, Βλάχος

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης (84’ Σιόντης), Σισοκό, Βέρτζος, Βεργώνης, Όστοϊτς, Παυλίδης (78’ Τραπ), Καλτσάς (72’ Γκονσάλβες), Μπεν, Μπαρκάν, Αμαραντίδης

Στον πάγκο: Λόπεζ, Μάνος, Τζημογιάννης, Μπάρμπας

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: