Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Πιο δύσκολο με Ατρόμητο, παρά με Ντόρτμουντ…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο gazzetta.gr για τη μεγάλη προσοχή που χρειάζεται να δείξει ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και να αφήσει προς το παρόν το ματς με τη Ντόρτμουντ...
Απορεί κανείς; Δεν καταλαβαίνει γιατί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο προετοιμάζεται πιο δύσκολα και είναι σαφώς πιο επικίνδυνο απ’ ότι αυτό που έρχεται με την φετινή γερμανική υπερομάδα που κάνει πλάκα σε όλα τα γήπεδα; Είναι απλά τα πράγματα, όπως το παρελθόν μας τα έχει δείξει. Το παρόν, ας μας διαψεύσει…
 
Ας αρχίσουμε το μέτρημα…
 
Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι ακόμη σε φάση χτισίματος και έχει σκαμπανεβάσματα.
 
Αυτή η ομάδα δεν έχει κάνει δύο-τρία συνεχόμενα καλά παιχνίδια και τώρα προέρχεται από πολύ καλή εμφάνιση.
 
Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ διαφορετικός εκτός έδρας και μέχρι στιγμής δυσκολεύεται ιδιαίτερα να πιάσει τον ρυθμό που επιβάλλει στην Τούμπα.
 
Ο ΠΑΟΚ παραδοσιακά δεν κερδίζει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο (όχι ότι τον έχει κερδίσει πολλές φορές στην Τούμπα).
 
Είναι τρομερά δύσκολο να δίνεις σειρά αγώνων με ΑΕΚ-Ατρόμητο-Ντόρτμουντ και Ολυμπιακό και να έχεις 100% συγκέντρωση σε όλες τις αναμετρήσεις. Με ΑΕΚ-Γερμανούς και Ολυμπιακό είναι πανεύκολο να πείσεις τους παίκτες σου. Με τον Ατρόμητο (στο δεύτερο παιχνίδι από τα τέσσερα) πρέπει να μοχθήσεις πολύ για να πάρεις από αυτούς το 100%.
 
Από εκεί και πέρα και ο αντίπαλος είναι σε περίεργη θέση και θα τα δώσει όλα.
 
Όλα αυτά ισχύουν μέχρι τώρα και πριν τον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί πιθανότατα με την ίδια ενδεκάδα του αγώνα με την ΑΕΚ, έχοντας μόνο τον Τζιόλη εκτός και τον Κάτσε στο βασικό σχήμα. Στον  Τούντορ δεν αρέσει το μεγάλο ροτέισον και μάλλον καλά κάνει, γιατί η ομάδα του τώρα ψάχνει χημεία και οι πολλές αλλαγές αυτή την περίοδο, πιθανότατα θα την μπερδέψουν.
 
Για να δούμε λοιπόν τι θα γίνει εντός γηπέδου, σε αγώνα που έχει πολύ… Χ. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει αυτό το ματς και μάλιστα μας πείσει με την εμφάνισή του (γιατί έχει αξία και ο τρόπος) τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε διαφορετικά την κατάσταση…  (Και δεν εννοούμε φυσικά τον τίτλο).
 
 
Παρεμπιπτόντως, μια και αναφερθήκαμε, ο ΠΑΟΚ με τη Ντόρτμουντ όχι μόνο δεν θα εκτεθεί, αλλά δεν πιστεύω ότι θα χάσει… Κι’ αυτό η παράδοση μας το έχει δείξει…
 
* Κατά τα άλλα στο Καυταντζόγλειο έγινε (μετά το 30΄) ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με τον Ηρακλή να μην κερδίζει γι’ ακόμη μία φορά και την Ξάνθη (ήταν απολύτως καλά και έπαιξε ο Μπέρτος) να μην χάνει σε ένα ακόμη γήπεδο. Ο Ηρακλής θα αρχίσει να έχει άγχος (πάει και στα Γιάννινα τώρα) και φυσικά θα περιμένει… πώς και πώς τον ΠΑΟΚ την έβδομη αγωνιστική.
 
Στο παιχνίδι ξεχώρισε η συμπλοκή και το ξύλο, Κασναφέρη-Σολτάνι… Όλα τα έχει κάνει ο Κασναφέρης στα Ελληνικά γήπεδα, μόνο το να… πλακώσει παίκτη δεν είχαμε ξαναδεί... (Αλήθεια αυτή η εικόνα δεν αποτελεί δυσφήμιση του αθλήματος και μόνο οι ανακοινώσεις των ΠΑΕ τιμωρούνται από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς;).
 
* Κι’ αυτή την αγωνιστική ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πάρα πολύ δυνατός μεσοεπιθετικά και δημιουργικά. Η αμυντική λειτουργία δεν εμπνέει και τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη, αλλά στην Ελλάδα λίγοι αντίπαλοι μπορούν να πιστέψουν ότι θα του κάνουν ζημιά. Στην Ευρώπη θα είναι αλλιώς…
 Όπως και μετά την Ξάνθη, επιμένω ότι τα σχόλια για την αγωνιστικότητα, την τιμιότητα και το ήθος αλλά και το πώς έπαιξαν οι παίκτες του ΠΑΣ  (σε αντίθεση με άλλα ματς) είναι από αστεία έως ντροπιαστικά, γιατί δεν συνοδεύονται από στοιχεία, αλλά μόνο από θεωρίες. Το να γράφεις ότι με τον ΠΑΟΚ «σκίστηκαν» και με τον Ολυμπιακό «κάθισαν» είναι μικροπρέπεια και φθάνει στα όρια του κόμπλεξ…  (Εξάλλου και εδώ ισχύει το ότι… όλοι γνωριζόμαστε).
 
Κάθισα να δω τον αγώνα στο Καραϊσκάκη (αλήθεια γιατί τόσο μπινελίκι στον ΠΑΟΚ από την κερκίδα;) και για τον διαιτητή Παπαδόπουλο, που φέτος ανέβηκε από την ΕΠΣ Μακεδονίας. (Ναι την περίοδο που η ΕΠΟ εντελώς δημοκρατικά έκοψε δύο διαιτητές από Θεσσαλονίκη , γιατί η ΕΠΣΜ φωνάζει και αντιπολιτεύεται, ανέβασε και έναν για να μην μείνει η μεγαλύτερη Ένωση χωρίς εκπροσώπηση στους πίνακες).
 
Ήθελα να δω σε μία ψυχολογική δοκιμασία όπως αυτή του Καραϊσκάκη (όχι λόγω καυτής ατμόσφαιρας αλλά των γύρω-γύρω που παρακολουθούν και περιμένουν) τι χαρακτήρα θα έβγαζε. Ήταν πραγματικά καλός, σοβαρός, δίκαιος και αξιοπρεπής, αν και θα θέλαμε λίγο ακόμη να τον δούμε με το αποτέλεσμα στο 0-0. (Εξάλλου ακόμη και ο Σπάθας ή ο Δημητρόπουλος, ο Παππάς, ο Μάνταλος και ο Καλογερόπουλος με τον Βοσκάκη και τον Αρετόπουλο, παίζουν κόντρα τον Ολυμπιακό, όταν όμως αυτός κερδίζει με δύο γκολ διαφορά και πάνω, για να δημιουργούν εντυπώσεις…).
 
Ο Παπαδόπουλος (με βάση το ρεπορτάζ και την πρώτη χθεσινή εικόνα) μου φαίνεται ότι επιλέγει τον τίμιο δρόμο. Γιατί οι Έλληνες διαιτητές είτε υποκύπτουν και «ακούνε» στο σύστημα και επιβραβεύονται με αρκετά μεροκάματα στο πρωτάθλημα, αλλά ταυτόχρονα ντρέπονται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο, ή είναι τίμιοι-καθαροί και έχουν την συνείδησή τους ήσυχη (φυσικά ΔΕΝ εμπλέκονται και σε καμία υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης) όπως δηλαδή κάνουν και οι 2-3 διεθνείς που παίζουν στην Ευρώπη. 
 
Για όλους έχουμε εικόνα, όλοι είναι γνωστοί πλέον και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να κρυφτεί. Ας αποφασίσουν όλοι ποιον δρόμο θα ακολουθήσουν και στην συνέχεια, έστω και αν ομολογουμένως είναι δύσκολη η εποχή οικονομικά και όλοι έχουν ανάγκη τα μεροκάματα… 
 
Από την άλλη όμως και η υστεροφημία … δεν αγοράζεται με ΤΙΠΟΤΑ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: