Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Το 51 στα 51 κι οι «προκλήσεις» (μία εβδομάδα πριν την Τούμπα…)

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενόψει και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Το 51 στα 51 κι οι «προκλήσεις» (μία εβδομάδα πριν την Τούμπα…)
• Ανέλυα χθες το πώς την είχε πατήσει ο Ολυμπιακός σε όλα τα παιχνίδια του τα δύο προηγούμενα χρόνια με τον ΠΑΣ: έτρωγε πρώτος γκολ και μετά έτρεχε και δεν έφτανε, με συνέπεια τις ήττες στα Γιάννινα 0-2 κι 1-3, την ισοπαλία 2-2 μέσα στο Καραϊσκάκη, ενώ ακόμη κι η μοναδική νίκη του ήταν ένα εντός έδρας 3-2 με την ψυχή στο στόμα.

• Σα να έλεγα, δηλαδή, ότι το κλειδί είναι να μπει τώρα ο Ολυμπιακός δυνατά στο παιχνίδι και να ανοίξει αυτός το σκορ-το έκανε ο Ολυμπιακός και το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι, μία ξεγυρισμένη πεντάρα. Και για όσους δεν το ξέρουν, εδώ και τέσσερα ακριβώς χρόνια, μετά από το Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-2 τον Οκτώβριο του 2011, ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει το σκορ στο Καραϊσκάκη σε 51 παιχνίδια πρωταθλήματος, μαζί με το χθεσινό. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίστευτο: 51 νίκες!!! Αρκεί να γίνει το 1-0 και μετά «γειά σας»!

• Βέβαια, δεν ξέρω πως θα εξελίσσονταν το ματς αν ο Ρομπέρτο δεν κρατούσε το 0-0 στο τετ α τετ με τον παίκτη του ΠΑΣ στο 19’. Και έμπαινε μπροστά ο ΠΑΣ στο σκορ σε 5ο συνεχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό-και 3ο μέσα στο Καραϊσκάκη. Διότι, σε αυτή την τετραετία, με το 51 στα 51, ο Ολυμπιακός έχει και 12 ματς στα οποία βρέθηκε ο ίδιος πίσω στο σκορ. Και σε αυτά τα 12 ματς που έγινε πρώτα το 0-1 κι όχι το 1-0, ο Ολυμπιακός κέρδισε τα πέντε, έφερε τρεις ισοπαλίες κι έχασε τα τέσσερα. Άρα, είναι όλα οριακά σε αυτά τα ματς…

• Ένα παιχνίδι το χθεσινό, στο οποίο ο ΠΑΣ μπήκε μέσα και «μάσαγε σίδερα», αλλά υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο: Κασάμι, Φορτούνης, Ντουρμάζ έκαναν δύο κινήσεις μέσα σε δύο λεπτά, 2-0 και άντε στο καλό»!

• Προσέξαμε, πάντως, μεταξύ άλλων, ότι…
Ο Τζημόπουλος έκανε ένα άγριο τάκλιν μόλις στο 5’ πάνω στον Ντουρμάζ, χωρίς να πάρει την κίτρινη που 100% άξιζε.
Ο Λίλα έπεσε όλως τυχαίως με τις δύο «σκάρες» του πάνω στο Μαζουάκου, μετά από φάουλ που του έκανε ο Μαζουάκου…
Ο Στρούνα κτύπησε εκτός φάσης τον Ντουρμάζ, χωρίς καν να παρατηρηθεί, ενώ έπρεπε να αποβληθεί, από τον άπειρο διαιτητή, που προφανώς «μάσησε» από τα προ του αγώνα δημοσιεύματα, για τη διαιτησία του στο…φοβερού ενδιαφέροντος Φωστήρας-Ολυμπιακός για το...Κύπελλο (στο β΄ημίχρονο, με το ματς τελειωμένο πιά, δεν έδωσε κίτρινες σε και παίκτες του Ολυμπιακού).
Ο Ακόστα πήγε κι αρπάχτηκε με τον Σαλίνο, με συνέπεια να πάρουν κι οι δύο κίτρινες.

• Πόσο εύκολο ήταν να τσιμπήσει κάποιος εκ των Ντουρμάζ, Μαζουάκου, Σαλίνο στις προκλητικές συμπεριφορές των Λίλα, Στρούνα κι Ακόστα, να έπαιρνε μία κόκκινη, με συνέπεια να χάσει το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα;…

• Ψιλά γράμματα, ε; *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: