«Παλιότερα είχαμε κάνει κάποιες κινήσεις, όμως τώρα και οι διαιτητές διακόπτουν το παιχνίδι σε συνεννόηση με τους αρχηγούς των ομάδων», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ για το θέμα της βίας στα ελληνικά γήπεδα.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Κώστας Πούλιος, στην εκπομπή «ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΝΙΚΕ» με τους Χρίστο Χαραλαμπόπουλο και Γιώργο Μαραθιανό
Για τη νέα αλλαγή στο σύστημα των μεταγραφών, το οποίο καταργεί τους μάνατζερ και το εμπόριο των παικτών, σύμφωνα με το οποίο γίνεται και στην πραγματικότητα εργαζόμενος: «Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, ως εργαζόμενος και είναι φυσιολογικό να επιθυμεί να θέλει να είναι καλές οι συνθήκες. Τώρα το θέμα των μάνατζερ, έχει παραγίνει το κακό. Βλέπουμε ποδοσφαιριστές να ανήκουν σε δύο και τρεις εταιρείες μάνατζερ, κάτι που καταργήθηκε από τη FIFA. Θέλει προσπάθεια, βλέπουμε να αλλάζουν νόμοι και κανονισμοί και δεν τηρούνται. Θέλει προσπάθεια για να ισχύσει σε όλον τον κόσμο. Υπάρχουν πολλά πράγματα, τα οποία εδώ ισχύουν. Αν για παράδειγμα μείνεις 30 μέρες απλήρωτος, έχεις δικαίωμα να καταθέσεις προσφυγή. Διοργανώσαμε την ετήσια Συνεδρίαση των Ομοσπονδιών της Ευρώπης και σε θέματα κανονισμών για τους παίκτες είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και είμαστε στις 2-3 χώρες που οι κανονισμοί είναι πολύ σωστοί για τους ποδοσφαιριστές. Από νόμους πάμε καλά, με την εφαρμογή έχουμε ένα θέμα. Όσον αφορά τώρα τις αλλαγές που θα έρθουν, αυτό θέλει χρόνο και δεν θα γίνει άμεσα. Η αφομοίωση αναμένεται το 2020. Η FIFPRO ζητάει πολλά πράγματα και βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τη FIFA. Θέλει να περιορίσει τις ρήτρες των συμβολαίων, αφού δεν είναι ανάλογες με τις αμοιβές των παικτών. Υπάρχει μία αναντιστοιχία και θέλουμε να εξομοιωθούν με βάση την αξία του παίκτη για να τοποθετηθεί αντίστοιχη ρήτρα στο συμβόλαιό του. Θεωρώ ότι κάποια πράγματα, μισθοί ή καθυστερήσεις, που πρέπει να είναι δεδομένα σε όλον τον κόσμο δεν μπορούν να εξομοιωθούν όλα. Θεωρώ ότι για την Ελλάδα κάποια πράγματα πιστεύω ότι δεν είναι ακόμα προς συζήτηση. Δεν μπορούμε να έχουμε για παράδειγμα όλο το χρόνο μεταγραφές. Κάποιες χώρες θέλουν χρόνο για να αφομοιώσουν τέτοιες τακτικές».
Για την επίδραση της υπόθεσης Μποσμάν στην Ελλάδα: «Όπως σας είπα, κάποια πράγματα που αλλάζουν δεν σημαίνει ότι λειτουργούν ευεργετικά σε όλες τις χώρες. Στοιχεία για την υπόθεση Μποσμάν για την Ελλάδα δεν έχουμε. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να κάνεις μελέτη για την Ελλάδα, αφού δεν την έχει βοηθήσει αυτή η απόφαση. Κοιτάμε να εκμεταλλευτούμε κάτι, όχι για το καλό του ποδοσφαίρου, αλλά ψάχνουμε τρόπους να κερδίσουμε από αυτό. Στην Ελλάδα θέλουμε χρόνια, αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, για να φτάσουμε στο επίπεδο άλλων χωρών».
Για τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα: «Παλιότερα είχαμε κάνει κάποιες κινήσεις, όμως τώρα και οι διαιτητές διακόπτουν το παιχνίδι σε συνεννόηση με τους αρχηγούς των ομάδων. Στην Τούμπα είδαμε πως αν υπάρξει δύο φορές ένα περιστατικό, τότε διακόπτεται το παιχνίδι. Σε όλες τις ομάδες ξεκινήσαμε τις ενημερώσεις και συζητάμε με τους παίκτες, τους μιλάμε, τους δίνουμε να καταλάβουν ότι είναι οι πρωταγωνιστές και πρέπει να καταλάβουν ότι τη μία Κυριακή είναι οι οπαδοί τους και την άλλη μπορεί να πάνε στο άλλο γήπεδο και να κάνουν το ίδιο σε εκείνους. Στόχος μας είναι αν συμβεί κάτι σε ένα γήπεδο, να κάνουμε μία αντίδραση να δείξουμε ότι δεν μας αρέσει αυτό. Και να δείξουμε ότι θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχει μία τέτοια αντίδραση ένας ποδοσφαιριστής από το να βγει μία ανακοίνωση, αφού ό,τι κάνουμε έχει αντίδραση σε όλον τον κόσμο και θέλουμε να προστατεύσουμε και τα μικρά παιδιά από τη βία και το ρατσισμό. Θέλουμε μαζί με τους παίκτες να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο του ποδοσφαίρου. Θέλει προσπάθεια και η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου