Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Η Football League στη σέντρα!! (part II)

Το πρώτο… πιάτο της Football League «σερβιρίστηκε» και σειρά έχει το κυρίως... μενού. Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει το δεύτερο μέρος του αφιερώματος για της ομάδες της Β’ κατηγορίας.

Η Football League στη σέντρα (part II)

Γράφει ο Παύλος Κουστέρης

Στην κούρσα του πρωταθλήματος μπαίνουν και οι υπόλοιποι μονομάχοι και έτσι διαμορφώνεται μια πρώτη εικόνα για τις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας.

Το sport-fm.gr, μετά το α' μέρος σας παρουσιάζει το β’ μέρος του αφιερώματος για τη Football League στο οποίο περιγράφονται οι στόχοι, οι μεταγραφές και η «ταυτότητα» της κάθε ομάδας, σε έναν οδηγό που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε λάτρης β’ κατηγορίας.


ΚΕΡΚΥΡΑ

inner

Γίνεται μια ομάδα που έχει τερματίσει 9η στη Super League, που κάνει την προετοιμασία της για την πρώτη κατηγορία, να συμμετέχει τελικά στη Football League; Κι όμως στην περίπτωση της Κέρκυρας έγινε, αφού τα αρμόδια δικαστικά όργανα της ΕΠΟ αποφάσισαν τον υποβιβασμό της λόγω εικονικής μεταβίβασης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της ΕΕΑ. Βάσει αυτών των εξελίξεων, οι «Φαίακες» προσπάθησαν να διατηρήσουν ένα μεγάλο μέρος του κορμού που είχαν, ώστε να επιστρέψουν άμεσα στη Super League και αυτός είναι ο στόχος τους για τη νέα σεζόν.

Ομάδα-μεταγραφές
Μετά την αποχώρηση του Σάκη Τσιώλη που δεν θέλησε να συνεχίσει στη Football League, την ομάδα ανέλαβε ο Άγγελος Διγκόζης. Ωστόσο, αποχώρησαν και καίριοι παίκτες μετά τις εξελίξεις του καλοκαιριού, όπως οι Μαρκόφσκι, Καϊκούτ, Σέτκους, Γκαζαριάν, Χαβίτο, Ναγιάρ, Βίλα και στη θέση τους ήρθαν ποδοσφαιριστές που σε επίπεδο Football League μπορούν να κάνουν τη διαφορά, όπως οι Καμπάνταης, Όμο, Φάμπιο, Αραμπατζής και Σουάνης. Την ίδια στιγμή έχουν παραμείνει ποιοτικοί παίκτες όπως είναι ο Ζορμπάς, Βενέτης, Γκόμες, Ντιόγκο, Κόντος και Καρντόσο.

Πρόβλεψη
Θα συμπεριλαμβάνεται κατά τα φαινόμενα στις ομάδες που θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στη Super League. Έχει και την ποιότητα και την εμπειρία περασμένων ετών για να πετύχει τον στόχο που έχει τεθεί. (1-4)


ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ

inner

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του Κισσαμικού, καθώς για πρώτη φορά εξασφάλισε την παρουσία της στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας και προφανώς ο στόχος της αποφυγής της παραμονής είναι μονόδρομος. Το μεγάλο πρόβλημα όμως για την ομάδα από το Καστέλι είναι το γηπεδικό, αφού γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να αγωνιστεί με έδρα το Μάλεμε, χωρίς να το έχει καταφέρει μέχρι τώρα.

Ομάδα – μεταγραφές
Η διοίκηση του Κισσαμικού προχώρησε σε ουσιώδη ενίσχυση του ρόστερ προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής στη Football League, στην παρθενική παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές που έχουν αρκετά ένσημα από τη Super League όπως ο Σακελλαρίου και ο Αγριμάκης, ωστόσο το μεγάλο όνομα που ήρθε στην ομάδα του Καστελίου είναι αυτό του Γιάννη Ταραλίδη, ο οποίος είναι πιο ώριμος από ποτέ στην ηλικία των 34 ετών.

Πρόβλεψη
Αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και έχουν γίνει και οι κατάλληλες μεταγραφικές κινήσεις, βάσει των συνθηκών. Ωστόσο, το γηπεδικό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που ενδεχομένως να αποβεί και καθοριστικό, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας. (14-18)


ΛΑΜΙΑ

inner

Πέρυσι διέθετε ένα από τα πιο ακριβά και ποιοτικά ρόστερ της κατηγορίας, αλλά τελικά δεν κατάφερε να προλάβει ούτε τη διαδικασία των play-off. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα παράπονα που υπήρχαν από την αντιμετώπιση της διαιτησίας, οδήγησαν τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Πανουργιά Παπαϊωάννου να βάλει πωλητήριο. Ωστόσο, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ θα παραμείνει στη διοικητική ηγεσία, με το προϋπολογισμό του αγωνιστικού τμήματος είναι σαφώς πιο «προσγειωμένος» συγκριτικά με πέρυσι. Προπονητής της ομάδας είναι ο πλέον έμπειρος της κατηγορίας, Σούλης Παπαδόπουλος.

Ομάδα – μεταγραφές
Έφυγαν πολλοί ποδοσφαιριστές, αλλά για ακόμα μία σεζόν η Λαμία ήταν αν όχι η πιο δραστήρια, σίγουρα από τις δραστήριες ομάδες στο μεταγραφικό παζάρι. Οι προσθήκες της περιλαμβάνουν ονόματα εντυπωσιακά για την κατηγορία που εξασφαλίζουν τόσο την ποιότητα όσο την πορεία πρωταθλητισμού. Σερζίνιο, Τόσκας, Λεάντρο, Ενγκουέμ, Καραλής, Κοντέων, Καλλέτης, Καραλής είναι μόνο μερικοί από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που αναμένεται μάλιστα να είναι και ο κορμός των επιλογών του Σούλη Παπαδόπουλου.

Στόχος – πρόβλεψη (2-5)
Η πολύ θετική της εικόνα στα φιλικά (μεταξύ των οποίων και μια νίκη κόντρα στον Ατρόμητο) και το ρόστερ της ομάδας το οποίο είναι πολύ ποιοτικό αναγκάζουν τη διοίκηση και την τεχνική ηγεσία της ομάδας να αισιοδοξούν για μια θετική πορεία. Στόχος είναι αυτός της ανόδου ή τουλάχιστον ή διεκδίκησή του μέχρις εσχάτων.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

inner

Από την αβεβαιότητα και τα σενάρια μέχρι και για τη μη συμμετοχή των Θεσσαλών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα λόγω οικονομικής δυσπραγίας, στην ανάληψη της διοικητικής ηγεσίας από ομάδα επιχειρηματιών και στα όνειρα ακόμα και για άνοδο στη Super League. Πρόκειται για μια ομάδα-ερωτηματικό που θα φανούν ξεκάθαρα οι στόχοι της εντός γηπέδου και κατά πόσο το μότο «Ή τώρα ή ποτέ» μπορεί να ανταποκριθεί και στην πραγματικότητα. Άλλωστε, πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι που συμμετείχε στα play-off.

Ομάδα – μεταγραφές
Συγκριτικά με την περσινή σεζόν δεν έμειναν και πολλοί για να θυμίζουν την ομάδα που συμμετείχε στα play-off. Η ομάδα του Απόστολου Χαραλαμπίδη προχώρησε σε πάρα πολλές μεταγραφές στις οποίες ξεχωρίζουν αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών όπως ο Ντάσιος που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί με φανέλα άλλης ομάδας πέραν του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Τσιλιγκίρης, ο Γουόρντεν, ο Λεόν και ο Φερνάντεζ. Αν καταφέρει να δέσει γρήγορα την ομάδα του ο τεχνικός της ομάδας (άλλωστε η πρώτη αγωνιστική με τον Πανσερραϊκό αναβλήθηκε), τότε ενδεχομένως να μπορέσει να κάνει όνειρα για Super League, κάτι που όμως κρίνεται αρκετά δύσκολο.

Στόχος - πρόβλεψη: (5-8)
Μπορεί ο στόχος να είναι η άνοδος και πράγματι μέσω συγκεκριμένων καταστάσεων να επιτευχθεί, ωστόσο σίγουρα δεν είναι από τα φαβορί. Κάτι που ίσως να λειτουργήσει και υπέρ των Θεσσαλών. Μία θέση στο πρώτο μισό της βαθμολογίας είναι και το πιο πιθανό σενάριο.


ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

inner

Ναι μεν το ενδιαφέρον και στο αμιγώς ποδοσφαιρικό σκέλος είναι έντονο, αλλά από τη στιγμή που μέσα στο κατακαλόκαιρο, ένας Αιγύπτιος επενδυτής ονόματι, Μοχάμεντ Μορσέντι απέκτησε τον Παναιγιάλειο, τότε αυτόματα και το διοικητικό περνά στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Σε κάθε περίπτωση ο Παναιγιάλειος δεν θέλησε να σηκώσει τους τόνους και η λέξη «άνοδος» δεν βγαίνει από το στόμα κανενός, με το γήπεδο να είναι ο οδηγός για τους στόχους της νέας σεζόν.

Ομάδα – μεταγραφές
Παρά τη διοικητική σταθερότητα και την οικονομική άνεση που φαίνεται να υπάρχει στα ταμεία, δεν έγιναν ηχηρές μεταγραφές κατόπιν επιλογής, αφού το πλάνο είναι εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι θα φανταζόταν κανείς. Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα απέκτησε τον Ισπανό Ιβάν Πέρεθ, τον Βραζιλιάνο Ζουνίνιο, τον Μίλαν Πέριτς, τον Λάζαρο Φωτιά κλπ. Ωστόσο, μεγάλο μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι η προετοιμασία άρχισε αρκετά αργά ενώ όλο αυτό το διάστημα δόθηκαν μόλις τρία φιλικά.

Στόχος – πρόβλεψη (10-13)
Το γήπεδο θα δείξει τον πραγματικό στόχο του Παναιγιαλείου και κατά πόσο μπορεί να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Το ξεκίνημά της δεν αναμένεται να είναι και τόσο... δυνατό λόγω της καθυστερημένης της προετοιμασίας, οπότε μια θέση στη μέση της βαθμολογίας είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο.


ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

inner

Ακόμα μία ομάδα που μέσα στο καλοκαίρι άλλαξε πρόσωπα σε διοικητικό επίπεδο, από τη στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας μετακόμισε στη Λάρισα για την ΑΕΛ. Ο κόσμος της Πάτρας που δεν ήθελε τον γνωστό ποινικολόγο αναμένεται να επιστρέψει στο γήπεδο, δίνοντας έτσι αυτομάτως μεγάλη ώθηση στην ομάδα και μένει να φανεί αν το βάρος της φανέλας θα μπορέσει να την οδηγήσει σε τροχιά ανόδου.

Ομάδα – μεταγραφές
Αρκετές και ποιοτικές είναι οι προσθήκες που έχουν γίνει με τη νέα διοίκηση να φέρνει στους Θεσσαλούς τους Κοντοδήμο, Περίκο, Στρέζο, Ρόκα, Σιατραβάνη, Τζίλας και αναμένεται σαφώς πιο ενισχυμένη σε σχέση με την περινή σεζόν. Προπονητής παραμένει ο Δημήτρης Σπανός εξαργυρώνοντας την εκπληκτική του περσινή σεζόν.

Πρόβλεψη (8-11)
Για διαδικαστικούς λόγους δεν αγωνίστηκε αυτή την αγωνιστική λόγω μπλόκου της ΕΕΑ, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτά τα γεγονόταν δεν δημιουργούν και την καλύτερη εικόνα. Ενθουσιασμός, ποιότητα και φανέλα μπορούν να εξασφαλίσουν μια θέση στη μέση και πάνω στη βαθμολογία.


ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

inner

Η έτερη ομάδα –μαζί με την Παναχαϊκή- που δεν εξασφάλισε άδεια από την ΕΕΑ προκειμένου να αγωνιστεί άμεσα στο πρωτάθλημα και έτσι το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου αναβλήθηκε. Εξέλιξη που δεν συνάδει ούτε με την ιστορία, ούτε με τη φανέλα ούτε με τον ενθουσιασμό που έχει ο κόσμος για να δει ξανά την ομάδα στα σαλόνια. Παρά την εξέλιξη αυτή, ο Πανσερραϊκός βλέπει ψηλά και θέλει να στοχεύσει στην άνοδο.

Ομάδα – μεταγραφές
Βέβαια, η άνοδος δεν έρχεται απλά με τις φανέλες και για αυτό η ομάδα των Σερρών έκανε καλές μεταγραφές από άποψη ονομάτων (Ραμίρεζ, Φουρτάδο, Μπαλού, Πόποβιτς, Κιόσε, Μπεριάν, Ντα Κόστα) που αν αποδόσουν στις πραγματικές τους δυνατότητες, δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ψηλά τον Πανσερραϊκό.

Στόχος – πρόβλεψη (5-8)
Οι εξελίξεις με την ΕΕΑ δεν δημιούργησαν και τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά το ρόστερ της είναι αρκετά γεμάτο για την κατηγορία και θα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις. Αρκεί, βέβαια να υπάρξει διοικητική σταθερότητα.


ΤΡΙΚΑΛΑ

inner

Πρόκειται για ένα από τα πιο γεμάτα και ταυτόχρονα ποιοτικά ρόστερ του πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με τη δυναμική που έχει η φανέλα και ο κόσμος της ομάδας κάνουν τα Τρίκαλα ένα από τα φαβορί για την άνοδο. Ωστόσο, το ημερολόγιο δείχνει τέλη Σεπτέμβρη και έχει ήδη αλλάξει τεχνικός, χωρίς καν να αρχίσει το πρωτάθλημα. Ο Κώστας Παναγόπουλος που είναι από τους καλύτερους προπονητές της κατηγορίας καλείται να φτιάξει ομάδα και να φέρει άμεσα αποτελέσματα, αφού φαίνεται ότι δεν υπάρχει και μεγάλη υπομονή.

Ομάδα – μεταγραφές
Ο Χρήστος Γιαλιάς έφερε μαζί του τη μισή… Ελευσίνα, αλλά και άλλους ποδοσφαιριστές ικανούς να κάνουν από μόνοι τους τη διαφορά, όπως οι Μουμίν, Χιώτης, Αρσενίεβιτς και Γκονζάλες. Το έμψυχο δυναμικό δείχνει να μην έχει ιδιαίτερες αδυναμίες και όπως είπε και ο πρώην προπονητής της ομάδας, Γιώργος Βαζάκας η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει.

Στόχος-πρόβλεψη (1-4)
Έμψυχο δυναμικό και προπονητής εξασφαλίζουν ένα καλό αποτέλεσμα, εφόσον δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να δεθούν οι παίκτες μεταξύ τους. Αν συμβεί αυτό τότε δεν είναι απίθανη ακόμα και η πρωτιά.


ΧΑΝΙΑ

inner

Αφού βρήκε τη διοικητική του στέγη, ο ΑΟ Χανιά φρόντισε να φτιάξει και το ρόστερ του το οποίο θα του εξασφαλίσει τον ελάχιστο στόχο της άνετης παραμονής στη Football League και από εκεί και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει. Ο Θωμάς Γράφας είναι πλέον στο τιμόνι και έχει στη διάθεσή του ένα αρκετό καλό ρόστερ με το οποίο μπορεί να κινηθεί άνετα για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί.

Ομάδα – μεταγραφές
Δυνατά ονόματα θα φορούν φέτος τη φανέλα των Κρητικών όπως οι Λίτα, Μπλάζιτς, Ρίκκα, Ηρακλής, Μασάδο, Καμινιώτης. Αυτοί αποτελούν έναν πολύ ικανοποιητικό «κορμό» ώστε φτάσει σίγουρα μέχρι και τη μέση της βαθμολογίας, ξεκαθαρίζοντας από πολύ νωρίς την υπόθεση παραμονής.

Στόχος – πρόβλεψη (9-13)
Η άνετη παραμονή είναι ο πρώτος στόχος και εφόσον προκύψει και κάτι περισσότερο μέσα στη χρονιά, οι Κρητικοί δεν πρόκειται να πουν «όχι». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: