Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Γεμίζει το σακούλι…!!

Δεν ήταν καλός, αλλά πήρε αυτό που ήθελε! Με όπλο την Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με... άγχος 1-0 του Πλατανιά και φτάνοντας τις τέσσερις νίκες παραμένει στο κόλπο. Αποδοκιμασίες απ’ τον κόσμο.

Γεμίζει το σακούλι…
Μπορεί να ‘ναι «βαρύ» το κλίμα, ο Παναθηναϊκός όμως συνεχίζει να μαζεύει βαθμούς!

Με αρκετό άγχος και δίχως να παίξουν καλά, οι πράσινοι επικράτησαν 1-0 του μαχητικού και ουραγού Πλατανιά και φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές, όχι μόνο κάνουν την καλύτερη εκκίνηση στο πρωτάθλημα επί Αναστασίου, αλλά παραμένουν πάντα κοντά στην κορυφή (-3 απ’ τον Ολυμπιακό).

Σκόρερ της αναμέτρησης ο Ατζαγκούν (45+1’) μετά από λάθος εκτίμηση του Ολιμπά. Μήνυμα-σύνθημα απ’ τον κόσμο προς την ομάδα σε αρκετά μεγάλο κομμάτι της αναμέτρησης, αποδοκιμασίες στο τέλος και γιούχα προς τον τον κόουτς του τριφυλλιού και τους παίκτες.

Το ματς

Αυτή τη φορά ο κόσμος φώναζε απ’ την αρχή και προσπαθούσε να σπρώξει τον Παναθηναϊκό σε γρήγορα γκολ (όπως κόντρα στον Λεβαδειακό). Αν και με ίδια σύνθεση, οι πράσινοι τα έβρισκαν… σκούρα, μην μπορώντας να διασπάσουν την σωστή τακτική των Χανιωτών και να φτιάξουν φάσεις μπροστά απ’ την εστία του Ολιμπά. Τα λεπτά περνούσαν δίχως κάτι άξιο αναφοράς στη Λεωφόρο και τα… σύννεφα προβληματισμού έκαναν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους. Η κατάσταση έγινε χειρότερη, με το τριφύλλι να μην μπορεί να κάνει τίποτα στην επίθεση, να υποπίπτει σε πολλά λάθη και τον κόσμο να… ξεσηκώνεται με σύνθημα-μήνυμα προς την ομάδα…

inner

Η ατμόσφαιρα «έβραζε» και ενδεικτικό είναι πως ουσιαστικά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 30’ για την πρώτη πραγματική απειλή του Παναθηναϊκού, με την εξ’ επαφής κεφαλιά του Μπεργκ να φεύγει μόλις άουτ. Ο κόσμος μάλλον «αφύπνισε» τους παίκτες του Αναστασίου οι οποίοι στο τελευταίο τέταρτο έβγαλαν περισσότερη διάθεση για να λύσουν το γόρδιο δεσμό. Αυτό μέχρι τις καθυστερήσεις δεν είχε αποτέλεσμα (κι ενώ το γυριστό του Ράμος λίγο πριν έφερε… γιούχα)! Στον έξτρα χρόνο, όμως, οι πράσινοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Με τον Ατζαγκούν να σκοράρει για δεύτερη σερί φορά –ο Ολιμπά εκτίμησε λάθος την πορεία της μπάλας και... το 'πνιξε- οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 1-0.

inner

Μπάλα δεν έπαιζαν καλή (παρά την είσοδο Αμπέντ-Καλτσά), είχαν όμως αυτό που ήθελαν οι πράσινοι. Και θα μπορούσαν να διώξουν δια παντός το άγχος αν στο 47’ ο Μπεργκ είχε βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και δεν είχε σημαδέψει δοκάρι (σε ωραίο σουτ μέσα στην περιοχή, μετά από πάσα του Νάνο). Τα λεπτά περνούσαν χωρίς να υπάρχει κάποια φάση ή κάποια… συγκίνηση στο Απόστολος Νικολαΐδης. Το εύθραυστο σκορ κρατούσε πάντα στο… κόλπο τους Χανιώτες οι οποίοι προφανώς δεν είχαν παρατήσει την προσπάθεια για ένα θετικό αποτέλεσμα.

inner

Το άγχος ήταν ορατό και έγινε ακόμα πιο έντονο, όταν ο Μενδρινός ξεκίνησε να δοκιμάζει τα πόδια του με σουτ έξω απ’ την περιοχή, όπου ο Στιλ χρειάστηκε να επέμβει σε ένα εξ’ αυτών, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Όπως επενέβη και ο συνάδελφός του στους φιλοξενούμενους, αποσοβώντας το 2-0 σε σουτ του Καλτσά, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ μετά από τακουνάκι-ασίστ του Μπεργκ. Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε πίεση, είχε τον Πλατανιά σε πρωταγωνιστικό ρόλο και ουσιαστικά αυτόν να 'χει κλείσει τον Παναθηναϊκό(!), αλλά οι κεφαλιές των Κουλιμπαλί-Ντίνα δεν είχαν αντίκρισμα. Το 1-0 έμεινε ως το τέλος και ο κόσμος «υποδέχθηκε» τη νίκη με γιούχα κυρίως προς τον Αναστασίου και κατ’ επέκταση στην ομάδα…



Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (57’ Αμπέντ), Καρέλης (64’ Καλτσάς), Ταυλαρίδης, Νάνο (90’ Τριανταφυλλόπουλος), Τελάντερ, Πράνιτς.

Πλατανιάς: Ολιμπά, Μπανανά, Στανισλάβλιεβιτς (76’ Γιακουμάκης), Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Ράμος (82’ Γουνδουλάκης), Κουλιμπαλί, Ντίνας, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Αποστολόπουλος (56’ Τσουράκης) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: