Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Θα δούμε πέναλτι στο ματς του Ολυμπιακού;

Οι οιωνοί είναι πολλοί για να 'χει πέναλτι το αποψινό ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης». Γιατί ο διαιτητής Προένσα είναι… πεναλτάκιας και γιατί στα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού συμβαίνουν πολύ συχνά!

Θα δούμε πέναλτι στο ματς του Ολυμπιακού;
Μέντιουμ δεν είμαστε. Ούτε έχουμε μεταφυσικές ικανότητες. Αλλά τα νούμερα κάτι –ενδεχομένως- δείχνουν. Τι; Ότι σε λίγες ώρες μπορεί να δούμε πεναλτάκι στο Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League.

Και αλήθεια είναι πως οι αριθμοί είναι (πολύ) υπέρ αυτού του σεναρίου. Αρχικά λόγω του «άρχοντα» του αγώνα. Ο Πέδρο Προένσα σφυρίζει εύκολα την εσχάτη των ποινών. Συνολικά 21 έχει δώσει σε 93 αγώνες του, περίπου 23% ποσοστό. Το λες μια χαρά και προς… μεγάλο!

Και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την μέχρι στιγμής… παράδοση, τότε οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να αισθάνονται πιο… ήρεμοι, καθώς ο Πορτογάλος έχει δώσει τα 13 εξ’ αυτών υπέρ της γηπεδούχου ομάδας!

Κι αφού… καθαρίσαμε με τον Προένσα, σειρά παίρνει η ίδια η ομάδα του Μίτσελ που εξίσου τελευταία το πέναλτι το ‘χει… μέσα της! Δεν μας πιστεύετε; Στους 20 πιο πρόσφατους αγώνες των πρωταθλητών Ελλάδας έχουν σφυριχτεί συνολικά 12, απ’ τα οποία τα 3 υπέρ του!

Βέβαια, είτε ο Ολυμπιακός, είτε ο εκάστοτε αντίπαλός του δεν έχουν και το καλύτερο ποσοστό σε αυτά τα πέναλτι, διότι μόνο στα 4 η μπάλα έχει καταλήξει στο πλεκτό (1/3 οι Πειραιώτες).*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: