Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

«Να παραδοθούμε; Όχι εμείς»

Ο Μίτσελ με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έδειξε τις διαθέσεις αυτού, των παικτών του και των οπαδών του Ολυμπιακού για το αποψινό παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης σε συνέντευξή του στην Marca.

«Να παραδοθούμε; Όχι εμείς»
«Να παραδοθούμε; Oύτε εγώ ούτε οι 35.000 που θα είναι στο γήπεδο, ούτε το μισό εκατομμύριο άνθρωποι του Πειραιά θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο. Όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και θα παλέψουμε σαν να μην υπάρχει αύριο, όπως κάναμε και πέρυσι»…

Με τον τρόπο ο Μίτσελ έδειξε τις διαθέσεις τις δικές του, των παικτών και των οπαδών του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης στην ισπανική, Marca.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μίτσελ στην ισπανική, Marca, για το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού:

-εάν είδε το ντέρμπι Ρεάλ - Ατλέτικο;
"Όχι, δυστυχώς. Παίζαμε παράλληλα εκείνη την ώρα. Το είδα το επόμενο πρωί".

-για την κλήρωση του Champions League που τον έφερε αντίπαλο με την Ατλέτικο Μαδρίτης.
"Ναι, αν και δεν ήθελα καθόλου να πέσουμε με ισπανική ομάδα. Έχουν πολύ υψηλό επίπεδο και ειδικά η Ατλέτικο είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Δεν πιστεύω ότι αποδυναμώθηκε σε σχέση με πέρυσι. Αντίθετα, έκανε καλές μεταγραφές. Είχα μάλιστα την τιμή να βρεθώ στο συνέδριο κορυφαίων προπονητών της UEFA και μιλήσαμε πολύ για την Ατλέτικο.
Κάναμε πολλές μελέτες πάνω στον τρόπο παιχνιδιού της. Έκανα σεμινάρια πάνω στην ιδεολογία του ποδοσφαίρου κατοχής. Για μένα ο "Τσόλο" (Σιμεόνε) είναι ο καλύτερος προπονητής αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, και η Ατλέτικο που έχει δημιουργήσει, είναι μια φανταστική ομάδα".

-για την ομάδα του Σιμεόνε;
"Το ποδόσφαιρο είναι κατοχή, γρήγορες εναλλαγές, άμυνα, επίθεση και η Ατλέτικο τα κάνει όλα τέλεια. Πρεσάρει, έχει ένταση στο παιχνίδι της και χαρισματικούς παίκτες. Είναι λάθος να λέμε ότι μόνο τρέχει και αμύνεται. Όταν έχει τη μπάλα δεν την χάνει εύκολα. Οι Κόκε, Τουράν, Γκριεζμάν, Γκαρσία, όλοι ξέρουν τι να κάνουν όταν έχουν την κατοχή. Και κυριαρχεί επίσης και στα στημένα".

-για το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να παραδοθεί:
"Να παραδοθούμε; Oύτε εγώ ούτε οι 35.000 που θα είναι στο γήπεδο, ούτε το μισό εκατομμύριο άνθρωποι του Πειραιά θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο. Όλοι πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και θα παλέψουμε σαν να μην υπάρχει αύριο, όπως κάναμε και πέρυσι".

-εάν ονειρεύεται ακόμη ότι πέρσι έφτασε ένα βήμα από το να αποκλείσει τη Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ";
"Όχι δεν το ονειρεύομαι. Προτιμώ να σκέφτομαι το τώρα. Η αλήθεια είναι ότι κάναμε καλό παιχνίδι, τους κάναμε να φοβηθούν, δεν ήμασταν χειρότεροι, αλλά τα λάθη μας διδάσκουν και φέτος δεν θέλουμε να τα ξανακάνουμε".

-για τις πολλά μεταγραφές του Ολυμπιακού
"Κάναμε 12 μεταγραφές και έφυγαν άλλοι τόσοι. Είναι κάτι συχνό αυτό στην Ελλάδα".

-για τον στόχο του Ολυμπιακού
"Το να ξανακάνουμε την περσινή πορεία στο Champions League θα είναι και φέτος μια μεγάλη επιτυχία. Πέρυσι είχαμε Παρί και Μπενφίκα, φέτος Ατλέτικο και Γιουβέντους. Ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να κάνουμε και πάλι την έκπληξη.
Αυτό με το ελληνικό πρωτάθλημα όμως δεν ισχύει. Υπάρχουν ακόμα 5-6 καλές ομάδες. Το να νικήσεις εκτός έδρας είναι δύσκολο. Όπως για παράδειγμα και στα πρωταθλήματα στην Ισπανία ή στη Γερμανία. Η Super League είναι καλύτερη από την Eredivisie, αλλά το κακό είναι πως δεν προβάλλεται πολύ στην τηλεόραση".

-εάν θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο προπονητή από τότε που έφυγε από την Ισπανία;
"Ναι εννοείται. Πολύ καλύτερο. Δεν βάζω στόχους. Θέλω να πηγαίνω κάθε μέρα καλύτερα εδώ στον Ολυμπιακό. Έχω γίνει πιο πρακτικός. Η εμπειρία που ζω εδώ με έχει αλλάξει πολύ". *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: