Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Στέρηση… τέλος!!

Μας έλειψε για τέσσερις μήνες, αλλά τώρα επιστρέφει. Το Champions League είναι και πάλι εδώ και το πρώτο πιάτο της Τρίτης είναι χορταστικότατο.

Στέρηση… τέλος

1ος όμιλος

Στη… σκιά του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο, η Γιουβέντους υποδέχεται τη Μάλμε γνωρίζοντας πως φέτος δεν… συγχωρείτε αν δεν περάσει τουλάχιστον από τους ομίλους. Οι «μπιανκονέρι» μετά από τρία συνεχή πρωταθλήματα ψάχνουν την επιστροφή στις ευρωπαϊκές διακρίσεις, με τον νέο προπονητή, Μάσιμο Αλέγκρι να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, καθώς Πίρλο, Βιδάλ και Μπαρτζάλι απουσίασαν από τη νίκη επί της Ουντινέζε με 2-0 το Σάββατο. Η Μάλμε, που επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από 24 χρόνια, σε αντίθεση με τη «Γηραιά Κυρία» που έχει δώσει μόνο δύο ματς πρωταθλήματος, μετρά ήδη 23 αγωνιστικές στο δικό της πρωτάθλημα, όπου είναι πρωτοπόρος.

Επόμενη αγωνιστική (1/10):
Μάλμε-Ολυμπιακός
Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους

2ος όμιλος

Η Ρεάλ αρχίζει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της υποδεχόμενη τη Βασιλεία μετά το απογοητευτικό της ξεκίνημα στη σεζόν, όπου μετρά μεν την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης, αλλά έχει χάσει αυτό της Ισπανίας και μετρά ήδη δύο ήττες σε τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα. Ο τραυματίας Κεντίρα και αμφίβολοι Καρβαχάλ και Χεσέ είναι οι αγωνιστικοί πονοκέφαλοι του Κάρλο Αντσελότι, που απέναντί της θα βρει μια ομάδα η οποία προέρχεται από ήττα με 3-1 από τη Γκρασχόπερς αλλά παραμένει πρωτοπόρος στο ελβετικό πρωτάθλημα.

Η Λίβερπουλ αφήνει πίσω την ήττα-σοκ από την Άστον Βίλα και ετοιμάζεται για την επιστροφή της στο Champions League μετά από τέσσερα χρόνια. Ο Μπρένταν Ρότζερς δεν υπολογίζει στους Στάριτζ, Τσαν, Σκρτελ, Άλεν, Τζόνσον και Φλάναγκαν. Απέναντί της θα είναι η Λουντογκόρετς, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Champions League.

Επόμενη αγωνιστική (1/10):
Βασιλεία-Λίβερπουλ
Λουντογκόρετς-Ρεάλ Μαδρίτης

3ος όμιλος

Η Μονακό, που υποδέχεται τη Λεβερκούζεν, επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από οκτώ χρόνια, αλλά έχει αποδυναμωθεί πολύ από τις πωλήσεις Ροντρίγκες και Φαλκάο, ενώ μετρά μόλις τέσσερις βαθμούς σε πέντε αγώνες στη Ligue 1 με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ που αντικατέστησε τον Κλαούντιο Ρανιέρι να δέχεται ήδη σκληρή κριτική. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, που είχε 68 γκολ σε 154 εμφανίσεις με τις «ασπιρίνες» και πλέον παίζει στο Πριγκιπάτο. Η Λεβερκούζεν άρχισε καλά τη σεζόν, αλλά την Παρασκευή έμεινε στο 3-3 με τη Βέρντερ και συν τοις άλλοις δεν υπολογίζει σε Παπαδόπουλο, Ρόλφες και Μπραντ.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπενφίκα με τον Ανδρέα Σάμαρη βασικό αντί του τιμωρημένου Αλμέιδα φιλοξενεί τη Ζενίτ του Πορτογάλου Αντρέ Βίλας Μπόας, που έχει αρχίσει εντυπωσιακά το ρωσικό πρωτάθλημα με επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Απών από τη ρωσική ομάδα θα είναι ο τιμωρημένος Φαϊζούλιν.

Επόμενη αγωνιστική (1/10):
Ζενίτ-Μονακό (19:00)
Λεβερκούζεν-Μπενφίκα

4ος όμιλος

Για μια ακόμη χρονιά, τρίτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, Ντόρτμουντ και Άρσεναλ συναντώνται στη φάση των ομίλων. Και οι δύο ομάδες είναι πληγωμένες από τραυματισμούς. Οι μεν Βεστφαλοί, που προέρχονται από το 3-1 επί της Φράιμπουργκ, δεν θα έχουν στις τάξεις τους Χούμελς, Ρόις, Γκουντογκάν, Σαχίν, Μπλαστσικόφσκι και Κιρχ, οι δε «κανονιέρηδες», που έμειναν στο 2-2 με τη Μαν. Σίτι, θα παίξουν χωρίς τον τιμωρημένο Ράμσεϊ και τους τραυματίες Ζιρού, Ντεμπισί, Γουόλκοτ και Γκνάμπρι.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Γαλατάσαραϊ με τον Τσέζαρε Πραντέλι πλέον στον πάγκο υποδέχεται την πρωτοπόρο του Βελγίου Άντερλεχτ, που όμως θα παίξει χωρίς Προτό, Βαν Ντεν Μπόρε και Ενσακαλά.

Επόμενη αγωνιστική(1/10):
Άρσεναλ-Γαλατασαράι
Άντερλεχτ-Ντόρτμουντ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: