Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτό που δεν είπε ο Μίτσελ!!

ΓΙΑΤΙ μπορεί να την πατήσει η Ατλέτικο απέναντι στον Ολυμπιακό; Ο Αποδυτηριάκιας παρουσιάζει τι κρύβεται πίσω από τη χθεσινή μεγάλη κουβέντα του Ισπανού τεχνικού.Άνετος, ευχάριστος, κεφάτος και ομιλητικότατος ο Μίτσελ την παραμονή της μεγάλης, της πολύ μεγάλης αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την συμπατριώτισσα Αθλέτικο Μαδρίτης. "Αυτή ήταν η αντίπαλός μας, όχι η Μπαρτσελώνα έλεγα πάντα", δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού ενθυμούμενος τα χρόνια που φορούσε τη φανέλλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ότι, δηλαδή, ο "αιώνιος αντίπαλος" της Ρεάλ ήταν η συμπολίτισσα Αθλέτικο κι όχι, όπως όλοι θαρρούσαν, σαν αντίπαλο δέος της βασίλισσας, την καταλάνικη Μπάρτσα.

Σήμερα, όχι τότε, η Ατλέτικο είναι στα χάι της. Πρωταθλήτρια Ισπανίας κόντρα στις αρματωμένες από φιρμάτους παίκτες, τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ισπανίας. Αφού για χρόνια υπόφερε στη σκιά της Ρεάλ η αντίπαλος του Ολυμπιακού.

Μεγάλη κουβέντα είπε ο Μίτσελ. Ότι η νίκη της Αθλέτικο εκτός έδρας επί της Ρεάλ θα βοηθήσει τους παίκτες μου να αντιληφθούν με ποιον έχουν να κάνουν. Και, βέβαια, ο κόσμος να καταλάβει ότι θα αντιμετωπίσουμε πανίσχυρο αντίπαλο. Αυτό είναι καλό, συμπέρανε πολύ σωστά ο Μίτσελ.

Δεν είπε το άλλο ο ταυρομάχος. Ότι είναι κακό για την Αθλέτικο εν όψει Ολυμπιακού που ...κέρδισε τη Ρεάλ στο γήπεδό της! Τι θέλω να πω; Ακόμα και οι πιο μεγάλοι παίκτες, και η πιο μεγάλη ομάδα, μετά από μια σούπερ επιτυχία κινδυνεύουν να ...κοιμηθούν. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Την έχουν πατήσει πολλές ομάδες.

Να, τι συμβαίνει: Το μεγάλο αποτέλεσμα χαλαρώνει την ισχυρώτερη ομάδα στο αμέσως επόμενο παιχνίδι της, όταν μάλιστα ο αντίπαλος είναι μικρότερων κυβικών. Η σκέψη π.χ. ότι αφού καθαρίσαμε κοτζάμ Ρεάλ έχουμε σίγουρο και τον Ολυμπιακό, πιθανόν να λειρουργήσει ...ύπουλα και να δηλητηριάσει το ηθικό της Ατλέτικο.

Χρειάζεται τον Μπεργκ ο Ολυμπιακός, γράφει ο apodytiriakias.gr
Ο Βραζιλιάνος Ντιέγκο Κόστα που έχει πολιτογραφηθεί Ισπανός έφυγε από την Ατλέτικο Μαδρίτης και με την Τσέλσυ έχει ήδη πετύχει 7 γκολ σε 4 ματς. Τι θέλω να πω; Κάτι για το αποψινό παιχνίδι Ολυμπιακού-Ατλέτικο.
Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει από την Καλλονή, γιατί; Απουσίαζε ο Μπεργκ! Η ομάδα έκανε ευκαιρίες για γκολ, αλλά έλειπε ο γκολτζής. Τι θα πει αυτό;
Ο ικανός σκόρερ είναι εκείνος ο κυνηγός που μελετάει τον αντίπαλο, τους αντιπάλους, ζυγίζει τις αδυναμίες τους και την κατάλληλη στιγμή, θα πεταχθεί, θα τεντωθεί και θα την κάνει τη ζημιά. Κλασική περίπτωση ενστίκτου. Όπως το άγριο ζώο που μυρίζει αίμα και προετοιμάζεται κυρίως πνευματικά, όχι μόνον σωματικά, για να κτυπήσει το στόχο του.
Ένας παίκτης στα χαφ πιθανόν να έχει τεράστια προσφορά. Να παλέψει αμυντικά, επιθετικά, να δώσει μεταβιβάσεις που αλλάζουν το παιχνίδι, ασίστ έτοιμες για γκολ. Κι όμως! Πιο πολύτιμος είναι ο γκολτζής, ο παίκτης που από τη μία, τις δύο φάσεις θα κάνει γκολ.
Θα έχει φονιά, τον εκτελεστή του ο Ολυμπιακός απόψε; Το άλλο ατού του πρωταθλητή που ίσως του χαρίσει αποτέλεσμα είναι ο τερματοφύλακας. Δυστυχώς, ευτυχώς, η νίκη, η ήττα, η ισοπαλία κρίνονται και από μία φάση. Αυτό είναι το κωλοποδόσφαιρο. Η μαγεία του και η κατάρα του μαζύ.
Σώζει το γκολ ο Ρομπέρτο και οι συμπαίκτες του ανακουφίζονται. Είναι σαν τον ασθενή στο κρεββάτι που δέχεται την ένεση από τη νοσοκόμα με τα ωραία βυζιά και επιτόπου σηκώνεται όρθιος. Από την άλλη το σίγουρο γκολ που αποκρούει ο τερματοφύλακας σκοτώνει το ηθικό των αντιπάλων.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: