Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Μία ομάδα, ένα χρέος!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον κόσμο του ΑΡΗ που αποτελεί πόλο έλξης για πραγματικούς επενδυτές, αλλά και την μοναδική ομάδα με χρέη στην Θεσσαλονίκη!
Ο ΑΡΗΣ έστω και με μισή ομάδα κέρδισε εύκολα την Καστοριά στην πρεμιέρα της Γ εθνικής. Φυσικά είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικά ως την Παρασκευή για να μην έχει προβλήματα φέτος και να μπορέσει να τρέξει με άνεση το πρότζεκτ της ετοιμασίας από φέτος και της ομάδας που τη νέα σεζόν θα ανέβει με άνεση στην SUPERLEAGUE. 
Για τον τρόπο παιχνιδιού του ΑΡΗ και πολλά παρόμοια θα μιλήσουμε όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ. Σημαντική η προσθήκη Φερνάντεζ, αλλά ακόμα πιο σημαντικό θα είναι αν...περάσουν Σανιά, Νλουντούλου. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο ΑΡΗΣ χρειάζεται ένα σέντερ φορ.
Για τα αγωνιστικά όμως θα έχουμε τις ευκαιρίες ανάλυσης από βδομάδα. Η ουσία για τον ΑΡΗ είναι αυτό που έγινε χθες στο Βικελίδης και σε σχέση με το τι γίνεται στα γήπεδα της SUPERLEAGUE. Πλην Ολυμπιακού και με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε κεκλεισμένων, στα υπόλοιπα παιχνίδια κόπηκαν συνολικά 8167 εισιτήρια. Την ίδια στιγμή στο Βικελίδης ο κόσμος ήταν περισσότερος από 12000-13000!
Τα βιντεάκια και οι φωτογραφίες από φίλους της ομάδας εκτός γηπέδου ακόμα και μισή ώρα μετά την έναρξη θα οδηγούσε κάποιον άσχετο με το αντικείμενο, στο συμπέρασμα ότι ο ΑΡΗΣ παίζει ένα ματς αν μη τι άλλο...ευρωπαικό και όχι Γ εθνικής.
Αυτή η συσπείρωση του κόσμου, η αποδοχή της έννοιας της επανεκκίνησης, η δίψα για διάκριση, η στήριξη στην ιδέα που λέγεται ΑΡΗΣ και όχι στις...μεταγραφές ή τα παιχνίδια εμπορικότητας είναι το πιο μεγάλο όπλο.
Η εικόνα χθες το Βικελίδης που φυσικά κάνει εύκολα τον γύρο του κόσμου μέσω διαδικτυου είναι που θα φέρει επενδυτές πραγματικούς και με λεφτά. Η ίδια βέβαια εικόνα μπορεί να προσελκύσει -και ήδη έχει συμβεί- και παπατζήδες που τάζουν εγγυητικές επιστολές ποντάροντας στην άγνοια όσων δεν γνωρίζουν ακριβώς την διαδικασία. Άλλοι παρουσιάζουν μία επιστολή τράπεζας και άλλοι μία εγγυητική ασφαλιστικής εταιρίας.
Όταν όμως φτάνει η ώρα της παρουσίασης της πραγματικής εγγυητικής θα βρεθεί το...παραμύθι αποχώρησης. Η ουσία είναι να μην οδηγηθεί και πάλι ο ΑΡΗΣ σε διαδικασίες ξενερώματος πιστεύοντας όσους θέλουν πολύ απλά να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον πουλώντας ελπίδα από την μία και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της αγαπημένης τους ομάδας.
Ποια είναι αυτά; Μα πολύ απλά είναι το ίδιο να ασχολούμαστε στην Θεσσαλονίκη με μία ομάδα που είναι η μοναδική πλέον με τόσα πολλά χρέη και να ψάχνουμε τρόπο τα 8 χρόνια να γίνουν 9 και 10; Ο ΑΡΗΣ επέλεξε τον πιο επίπονο τρόπο κάθαρσης. Δεν πήρε ΑΦΜ, δεν είχε ποτέ πολιτικές πλάτες γαι να παγώνουν τα χρέη του και καλείται με όπλο τον κόσμο του να αρχίσει από την αρχή. Χρειάζεται προσοχή, συνετές επιλογές και φυσικά χρήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως θα υπάρχουν και χτυπήματα κάτω από την μέση. Ήδη ξεκίνησαν, αλλά για κάθε μικρόβιο, υπάρχει και το ανάλογο...αντιβιοτικό. Ελπίζω στον ΑΡΗ άπαντες μετά τα παθήματα, να έχουν μάθει τα μαθήματά μας.
ΥΓ1 Τα εισιτήρια στο παιχνίδι με την Καστοριά ήταν πιο ακριβά από τα αναμενόμενα. Το διευράκι θα μπορούσε να...φαγωθεί και να είναι 5ευρα στα πέταλα και 10ευρα στην 2. ήδη από ότι μαθαίνω η πλευρά Γαλανού ετοιμάζεται για...αναπροσαρμογή λαμβάνοντας το σχετικό μήνυμα από τον κόσμο. Και αυτό είναι το σημαντικό να αντιλαμβάνονται το λάθος και να το διορθώνουν.
ΥΓ2 Επειδή δεν θα επιτρέπονταν η μετακίνηση (sic) με Ηρακλή, θα παίξει με Καμπανιακό η ομάδα εκεί την δεύτερη αγωνιστική. Εκτός και αν η ΕΠΟ θέλει να... βουλιάξει η κιτρινόμαυρη από άκρη σε άκρη Χαλάστρα με τον...ταλιμπανίσιο τοπικό SUPER-3!
ΥΓ3 Πρώτο δείγμα θετικό από τα...αμερικανάκια. Το σημαντικό τεστ όμως είναι την άλλη εβδομάδα στο NICK GALIS CUP. Και Τόμας και Λα Μάρκους Ριντ και Νέιμικ και Πάσαλιτς και Βεζένκοφ έχω λέμε...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: